Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Private Travel Lab

Rundreise i New Zealand og Australia

Nå har du muligheten til å bli med på en tur med skandinavisk reiseleder som inneholder det beste av New Zealand og Australia.

Foto: Tourism Australia

Hjem > Gruppereiser > Rundreise i New Zealand og Australia

Gruppereise

Rundreise i New Zealand og Australia

Reiserute - Rundreise i New Zealand og Australia

Trykk på kartet for å forstørre.

Status

Ledige plasser – Garantert avgang

Dato

27. oktober – 17. november 2024

Varighet

22 dager

Høydepunkter

Singapore, Auckland, Queenstown, Doubtful Sound, Sydney, Uluru, Port Douglas, Daintree, Great Barrier Reef.

Reiseform

Gruppereise med norsk reiseleder.
Reiseleder for turen er Kari Melø.

Pris

Fra kr 118 900 per person når to reiser sammen.

Nå har du muligheten til å bli med på en tur med skandinavisk reiseleder som inneholder det beste av New Zealand og Australia. Vi besøker Singapore på utreisen, før vi ankommer New Zealand hvor vi får oppleve Auckland og Queenstown. I Australia reiser vi til Sydney, Uluru / Ayers Rock og Great Barrier Reef.

Vi bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i Australia og New Zealand er inkludert i reisen.

Dagsprogram

Vi reiser med SAS og Singapore Airlines via London til Singapore. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra London til Singapore, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider

Måltider på fly.

Singapore Airlines.
Singapore Airlines.

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

Vi spiser middag på en lokal restaurant.

Inkluderte måltider

Middag

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi flyr videre til Auckland på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider på fly.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Singapore

The Merlion i Singapore.
The Merlion i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Ved ankomst Auckland blir vi hentet på flyplassen. Før vi sjekker inn på hotellet blir vi med på en liten sightseeingtur i byen, og besøker shoppingområdet Newmarket, den historiske landsbyen Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point, krysser Auckland Harbour Bridge til området hvor America`s cup blir arrangert før vi sjekker inn på hotellet.

I dag spiser vi middag på The Harbourside Restaurant.

Inkluderte måltider

Middag

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Auckland

Auckland.
Havneområdet i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Etter frokost spaserer vi ned til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island, hvor vi blir med på en mat og vintur på den vakre øya rett utenfor Auckland. Dagen starter på Allpress Olive Oil som er prisbelønnet for sin olivenolje. Vi lærer hvordan olivenoljen blir produsert, og vi får naturligvis prøvesmake.

Neste stopp er på Batch Vineyard, som er den høyest beliggende vingården på Waiheke Island. Herfra er det spektakulær utsikt over øya og området rundt. Gården produserer Alsace-lignende viner, og disse får vi en smaksprøve av. Deretter venter en lett lunsj og vinsmaking på Stonyridge Vineyard, før dagen avsluttes med en siste vinsmaking på Goldie Winery. Etter at vi kommer tilbake med fergen fra Waiheke Island har vi resten av dagen til egen disposisjon.

I kveld spiser vi en 3-retters middag på den fantastiske restauraten Orbit Revolving, som er den høyest beliggende restauranten i New Zealand!

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Halvdagstur til Waiheke Island.

Waiheke Island.
Waiheke Island.
Foto: sardinelly – stock.adobe.com

Vi flyr fra Auckland på Nordøya til Queenstown på Sørøya. Byen ligger idyllisk plassert i vakre omgivelser ved bredden av innsjøen Lake Wakatipu, og med utsikt til fjellkjeden Remarkables. Selv om Queenstown har vokst de siste årene og blitt et populært reisemål, så har byen beholdt mye av sin småbysjarm. På mange måter minner den om et lite vintersportssted i Alpene – stille om dagen når alle er ute på en eller annen aktivitet, og full av liv om kvelden og natten når turistene samles for å ha det gøy.

Vi spiser middag på hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost og 3-retters middag

Queenstown.
Queenstown ligger vakkert til ved Lake Wakatipu.
Foto: Destination Queenstown

I dag blir vi med på et flott overnattingscruise i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland er den største nasjonalparken på New Zealand med urørt natur som gir en fornemmelse av landet slik det var før mennesket kom hit. Vi reiser i buss til Manapouri, og krysser Lake Manapouri i båt før vi igjen får en liten busstur i regnskogen over Wilmot Pass til Deep Cove. Her går vi om bord i Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan vi se alt fra delfiner, seler og pingviner, og får i tillegg muligheten til å ta en tur i kajakk.

Middag serveres om bord på Fiordland Navigator, og båten ankrer opp i en beskyttet bukt for natten.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Overnattingscruise i Doubtful Sound.

Fiordland Navigator i Doubtful Sound.
Fiordland Navigator i Doubtful Sound.
Foto: Real NZ

Etter frokost går turen tilbake til Queenstown fra Deep Cove via Manapouri.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon før vi spaserer til Queenstown Gondola. Her blir vi med på en flott gondoltur etterfulgt av en buffet middag med Queenstowns mest spektakulære utsikt.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Queenstown Gondola.
Queenstown Gondola.
Foto: PurpleCloud.co.nz

I dag blir vi med på en fin halvdagstur i 4WD til historiske Skippers Canyon. Turen følger den spesielle Skippers Road, og her får du sett mer av den majestetiske naturen rundt Queenstown.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon, før vi spiser en 3-retters middag på en lokal restaurant om kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Halvdagstur til Skippers Canyon

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Queenstown til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil.

Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Vi spiser middag på hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag.

Sydney.
Sydney Opera House.
Foto: Tourism Australia

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs Macquarie’s Chair hvor vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen.

Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er Sydneys natteliv scene. Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og de vakre restaurerte kolonianske terrassehusene her.

Vi har ettermiddagen til egen disposisjon. Middag i kveld er på en lokal restaurant.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Sydney

The Royal Botanic Garden, Sydney.
The Royal Botanic Garden.
Foto: Tourism Australia

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag på en lokal restaurant.

The Rocks i Sydney.
The Rocks i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være.

I kveld er det middag på en lokal restaurant.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Manly Beach i Sydney.
Manly Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Sydney til Ayers Rock. Turen går videre i buss fra Ayers Rock flyplass gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen tar omtrent 4-5 timer. Betrakt Mt. Connor fra Curtin Springs Cattle Station, og reis videre til Kings Canyon. Dette er et av Northern Territory’s mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn i resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur som tar en time, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag.

Kings Canyon.
Kings Canyon.
Foto: Tourism Australia

Vi starter dagen med en 4 timers Rim Walk og Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon.

Avreise fra Kings Canyon på ettermiddagen til Ayers Rock. Ayers Rock ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter som måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Kalt ”Uluru” av aboriginerne, er dette et hellig monument for urbefolkningen. Steinen har aboriginske utskjæringer og malerier i hulene som strekker seg rundt hele basen som er mange tusen år gamle.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag på Mangata Restaurant.

Inkluderte utflukter

Kings Canyon Rim Walk

Uluru.
Uluru.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt basen på denne store monolitten. Vi kan utforske noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Det blir avreise fra hotellet på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) hvor vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor du kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens du nyter et glass champagne og litt snacks.

Inkluderte måltider

Frokost og 3-retters middag på Ilkari Restaurant.

Inkluderte utflukter

Uluru Base Walk, Valley of the Winds Walk, soloppgang- og solnedgang over Uluru.

Nyt solnedgangen over Uluru.
Foto: Tourism NT

Vi blir hentet på hotellet og kjører til flyplassen i Ayers Rock. Her flyr vi nordover med Qantas fra Ayers Rock til Cairns. Vi blir hentet på flyplassen i Cairns og kjørt til hotellet i Port Douglas.

Port Douglas ligger en times kjøring nord for Cairns via en spektakulær kystvei som svinger seg langs kysten med hav på den ene siden og regnskog på den andre. Port Douglas er et populært feriested for både australiere og tilreisende turister. Dette skyldes nærheten til Great Barrier Reef, regnskogen og et veldig bra klima hele året. Det er et svært sjarmerende sted med mange fine restauranter og sin egen spesielle atmosfære.

Port Douglas er det perfekte utgangspunktet for turer ut på Great Barrier Reef og til Daintree Rainforest som ligger nord for byen.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Port Douglas
Macrossan Street i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

I dag tar vi turen inn i verdens eldste tropiske regnskog, Daintree Rainforest. Daintree er hjem til jordens største utvalg av planter og dyr. Nasjonalparken, som står på verdensarvlisten, er over 135 millioner år gammel.

Vi besøker Mossman Gorge Gateway Centre, som introduserer regnskogen og de innfødte som har bodd her i tusenvis av år. Deretter fortsetter vi inn i Mossman Gorge, der dagens sjåfør og guide tar oss med på en guidet gåtur inne i regnskogen. Lær fascinerende fakta om verdens eldste tropiske regnskog.

Deretter kjører vi videre til Daintree River, der vi spiser en tropisk barbeque-lunsj på Daintree Teahouse, før vi går om bord i en båt for en times cruise på Daintree River for å se etter dyreliv. Fugler, reptiler, fisk og store saltvannskrokodiller er noe av det vi kan være heldige å se i elven eller langs elvebredden.

Etter cruiset returnerer vi tilbake til Port Douglas.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Heldagstur til Daintree Rainforest.

Daintree Rainforest.
Daintree Rainforest.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hentet med buss på hotellet og kjørt til marinaen i Port Douglas. Derfra går vi om bord i seilkatamaranen “Sailaway VII”, som tar oss med på en luksuriøs og miljøvennlig ekspedisjon ut på det ytre revet.

Målet for dagen er Mackay Coral Cay, som er en liten sandøy omgitt av korallrev helt ytterst på Great Barrier Reef. Her kan man studere livet under vann fra en båt med glassbunn eller med maske og snorkel. Man kan også gå en liten runde på øya. Mesteparten av det marine livet på korallrevet befinner seg like under overflaten, slik at man kan se det på nært hold uten å ta i bruk fullt dykkerutstyr.

Turen inkluderer en deilig lunsjbuffet ved siden av kaffe/te og kaker morgen og ettermiddag. Inkludert er også lån av utstyr til snorkling og en kunnskapsrik marinbiolog som briefer og guider små grupper av gangen for å introdusere revet.

Husk badetøy, håndkle, solhatt, solkrem, solbriller og kamera!

Vi er tilbake i Port Douglas ca. kl 17, og blir deretter kjørt tilbake til hotellet.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Heldagstur til Great Barrier Reef.

Mackay Cay.
Mackay Cay ytterst på Great Barrier Reef.
Foto: Tourism Australia

Dagen er til egen disposisjon. Ta livet med ro ved bassenget på hotellet eller på Four Mile Beach, besøk butikkene og restaurantene i Macrossan Street, se det australske dyrelivet på Wildlife Habitat Port Douglas eller ta en ekstra dagstur ut på revet. Valget er ditt!

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Four Mile Beach i Port Douglas.
Four Mile Beach i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Cairns. Vi reiser med Silkair, Singapore Airlines og SAS via Singapore og London til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene fra Cairns til London.

Inkluderte måltider

Frokost samt måltider på fly.

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Tips

Det er mulig å forlenge denne reisen hvis du vil reise på egenhånd før eller etter gruppeturen. Du kan for eksempel se mer av Australia, New Zealand, eller inkludere et opphold på en stillehavsøy før hjemreise. Kontakt oss for mer informasjon om hva som er mulig.

Pris

Alternativ 1

Kr 118 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Alternativ 2

Kr 145 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i enkeltrom

Meld deg på

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Reisefakta

Avreisested

Oslo.
Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Høydepunkter

Singapore, Auckland, Queenstown, Doubtful Sound, Sydney, Uluru, Port Douglas, Daintree, Great Barrier Reef.

Dato

27. oktober – 17. november 2024

Pris

Kr 118 900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr 27 000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Singapore – Auckland – Queenstown – Sydney – Ayers Rock – Cairns – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 17 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • 1 natt i dobbeltlugar på cruise i Fiordland
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (17 middager, 3 lunsjer og 18 frokoster)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Singapore, Auckland og Sydney
 • Halvdagstur til Waiheke Island og Skippers Canyon
 • Overnattingscruise i Doubtful Sound
 • Heldagstur til Great Barrier Reef og Daintree Rainforest.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Uluru Base Walk
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider
 • Visum til Australia

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Øvrig informasjon

Antall deltakere: Maks 26 personer. Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet. Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår. Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

har du spørsmål om turene våre?

Vanskelig å velge riktig tur, eller har du andre praktiske spørsmål? Våre dyktige reisekonsulenter kan svare på det meste.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

.