Rundreise i New Zealand og Australia

24. oktober - 14. november 2022

Rundreise i New Zealand og Australia

Nå har du muligheten til å bli med på en tur med skandinavisk reiseleder som inneholder det beste av New Zealand og Australia. Vi besøker Singapore på utreisen, før vi ankommer New Zealand hvor vi får oppleve Auckland og Queenstown. I Australia reiser vi til Sydney, Ayers Rock og Great Barrier Reef.

Vi bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i Australia og New Zealand er inkludert i reisen.

cal_ny

Dato
24. okt – 14. nov 2022 (22 dager)

com_ny

Destinasjoner
Singapore, Auckland, Queenstown, Milford Sound, Sydney, Uluru, Great Barrier Reef

peo_ny

Status
Ledige plasser

mon_ny

Pris
88.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Mandag 24. oktober 2022: Oslo – Singapore

Vi reiser med SAS og Singapore Airlines via København til Singapore. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra København til Singapore, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

 

Tirsdag 25. oktober 2022: Ankomst Singapore

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Overnatting: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel.
Inkluderte måltider: Middag.

 

Onsdag 26. oktober 2022: Singapore – Auckland

Dagen er til egen disposisjon. Vi flyr videre til Auckland på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider: Frokost og måltider på fly.

 

Torsdag 27. oktober 2022: Ankomst Auckland

Ved ankomst Auckland blir vi hentet på flyplassen. Før vi sjekker inn på hotellet blir vi med på en liten sightseeingtur i byen, og besøker shoppingområdet Newmarket, den historiske landsbyen Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point, krysser Auckland Harbour Bridge til området hvor America`s cup blir arrangert før vi sjekker inn på hotellet.

I dag spiser vi middag på The Harbourside Restaurant.

Overnatting: Premium room på Skycity Hotel Auckland.
Inkluderte måltider: Middag.

 

Fredag 28. oktober 2022: Auckland

Etter frokost spaserer vi ned til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island, hvor vi blir med på en mat og vintur på den vakre øya rett utenfor Auckland. Det blir først vinsmaking og en lett lunsj på vingården Stonyridge, før vi reiser videre til Rangihoua Estate for å bli med på olivensmaking.

Etter dette blir det ølsmaking på Wild on Waiheke før turen avsluttes med vinsmaking på den flotte vingården Mudbrick. Etter at vi kommer tilbake med fergen fra Waiheke Island har vi resten av dagen til egen disposisjon.

I kveld spiser vi en 3-retters middag på den fantastiske restauraten Orbit Revolving, som er den høyest beliggende restauranten i New Zealand!

Overnatting: Premium room på Skycity Hotel Auckland.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Lørdag 29. oktober 2022: Auckland – Queenstown

Vi flyr fra Auckland på Nordøya til Queenstown på Sørøya. Byen ligger idyllisk plassert i vakre omgivelser ved bredden av innsjøen Lake Wakatipu, og med utsikt til fjellkjeden Remarkables. Selv om Queenstown har vokst de siste årene og blitt et populært reisemål, så har byen beholdt mye av sin småbysjarm. På mange måter minner den om et lite vintersportssted i Alpene – stille om dagen når alle er ute på en eller annen aktivitet, og full av liv om kvelden og natten når turistene samles for å ha det gøy.

Vi spiser middag på hotellet.

Overnatting: Superior Room Type på Millennium Queenstown.
Inkluderte måltider: Frokost og 3-retters middag.

 

Søndag 30. oktober 2022: Queenstown – Milford Sound

I dag blir vi med på et flott overnattingscruise i Milford Sound i Fiordland. Fiordland er den største nasjonalparken på New Zealand med urørt natur som gir en fornemmelse av landet slik det var før mennesket kom hit. Vi reiser med buss til Milford Sound (ca. 5 timer), før vi ved ankomst Milford Wharf går om bord på seilskipet Milford Mariner. Cruiset tar oss med helt ut til enden av fjorden ved Tasmanhavet, og turen byr på spektakulær utsikt mot bratte fjell, fossefall og regnskog. Underveis er det også mulig å se dyreliv som delfiner, seler og pingviner.

Middag serveres om bord på Milford Mariner, og båten ankrer opp i en beskyttet bukt for natten.

Overnatting: Dobbeltlugar på Milford Mariner.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Mandag 31. oktober 2022: Milford Sound – Queenstown

Vi spiser frokost om bord på båten, før vi returnerer til Milford Wharf. Derfra går turen tilbake til Queenstown med buss.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon før vi spaserer til Queenstown Gondola. Her blir vi med på en flott gondoltur etterfulgt av en buffet middag med Queenstowns mest spektakulære utsikt.

Overnatting: Superior Room Type på Millennium Queenstown.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Tirsdag 1. november 2022: Queenstown

I dag blir vi med på en fin halvdagstur i 4WD til historiske Skippers Canyon. Turen følger den spesielle Skippers Road, og her får du sett mer av den majestetiske naturen rundt Queenstown.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon, før vi spiser en 3-retters middag på Prime Restaurant på kvelden.

Overnatting: Superior Room Type på Millennium Queenstown.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Onsdag 2. november 2022: Queenstown – Sydney

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Queenstown til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil.

Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Vi spiser middag på hotellet.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag.

 

Torsdag 3. november 2022: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs Macquarie’s Chair hvor vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen.

Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er Sydneys natteliv scene. Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og de vakre restaurerte kolonianske terrassehusene her.

Vi har ettermiddagen til egen disposisjon. Middag i kveld er på Nick’s Seafood Restaurant.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Fredag 4. november 2022: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag på Cyren Restaurant & Bar.

 

Lørdag 5. november 2022: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være.

I kveld er det middag på en lokal restaurant.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Søndag 6. november 2022: Sydney – Ayers Rock – Kings Canyon

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Sydney til Ayers Rock. Turen går videre i buss fra Ayers Rock flyplass gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen tar omtrent 4-5 timer. Betrakt Mt. Connor fra Curtin Springs Cattle Station, og reis videre til Kings Canyon. Dette er et av Northern Territory’s mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn i resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur som tar 1 time, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Overnatting: Standardrom på Kings Canyon Resort.
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag.

 

Mandag 7. november 2022: Kings Canyon – Ayers Rock

Vi starter dagen med en 4 timers Rim Walk og Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon.

Avreise fra Kings Canyon på ettermiddagen til Ayers Rock. Ayers Rock ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter som måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Kalt ”Uluru” av aboriginerne, er dette et hellig monument for urbefolkningen. Steinen har aboriginske utskjæringer og malerier i hulene som strekker seg rundt hele basen som er mange tusen år gamle.

Overnatting: Superior room på Voyages Sails In The Desert.
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag på Mangata Restaurant.

 

Tirsdag 8. november 2022: Ayers Rock

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt basen på denne store monolitten. Vi kan utforske noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Det blir avreise fra hotellet på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) hvor vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor du kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens du nyter et glass champagne og litt snacks.

Overnatting: Superior room på Voyages Sails In The Desert.
Inkluderte måltider: Frokost og buffetmiddag.

 

Onsdag 9. november 2022: Ayers Rock – Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjører til flyplassen i Ayers Rock. Her flyr vi nordover med Qantas fra Ayers Rock til Cairns. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Overnatting: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Torsdag 10. november 2022: Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går ombord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar oss gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station. Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en lærerik introduksjon til aboriginernes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskog-kabelbane. Dette er en unik opplevelse hvor du sakte glir over toppen av regnskogen og nyter fantastisk utsikt over Cairns og utover korallhavet og videre til Green Island. Det er 2 stopp på veien hvor du kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica, der bussen kjører oss tilbake til hotellet i Cairns.

Overnatting: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Fredag 11. november 2022: Cairns

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty. Stig om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Reis om bord i en 16 meter lang seilbåt til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt. Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der du kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Gruppen vår har båten for seg selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Overnatting: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Lørdag 12. november 2022: Cairns

Dagen er til egen disposisjon. Det er kort avstand til restauranter, butikker, kasino, marina og lagunen.

Overnatting: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 

Søndag 13. november 2022: Cairns-Oslo

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Vi reiser med Silkair, Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene fra Cairns til København.

Inkluderte måltider: Frokost samt måltider på fly.

 

Mandag 14. november 2022: Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Dato: 24. okt – 14. nov 2022

Kr. 88.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 20.000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Se denne lille filmen fra Uluru og Kata Tjuta:

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Singapore – Auckland – Queenstown – Sydney – Ayers Rock – Cairns – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 17 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • 1 natt i dobbeltlugar på cruise i Fiordland
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (17 middager, 3 lunsjer og 18 frokoster)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Singapore, Auckland og Sydney
 • Halvdagstur til Waiheke Island og Skippers Canyon
 • Overnattingscruise til Milford Sound
 • Heldagstur til Great Barrier Reef og Kuranda
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Ayers Rock Base Tour
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider
 • Visum til Australia

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.