Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Private Travel Lab

Reiseledere

Foto: James Fisher/Tourism Australia

Bli kjent med våre reiseledere

Kari Melø

Reiseleder

Hei! Jeg heter Kari Melø, og jeg er fra Kvelde i Larvik kommune. Min interesse for reiseliv kommer muligens fra min tid som lærer gjennom mange år. Mitt møte med internasjonale studenter har gitt meg inspirasjon til å oppleve andres levemåter og historie.

Les mer om Kari

De siste 20 årene har jeg vært turleder for grupper til mange land, nesten alle i verden. Å være sammen med folk som realiserer reisedrømmene sine er en sann glede!

Mange spør meg hva mitt favorittreisemål er, og jeg må tenke meg om. Det kan være hvor som helst, der hvor naturen er overveldende, der hvor skjønnheten er alternativ eller gatelivet i Kina eller India utpå ettermiddagen.

Mange mener at tiden før selve reisen er spennende; å planlegge og forberede seg, kanskje ta turen innom YouTube, lese og finne ut hva som kommer til å skje på reisen. Jeg er enig – jeg forbereder meg godt før jeg drar ut på en jobbreise. Det er det jeg fyller fritiden min med, pluss at jeg bor på en gård med store hagearealer og landlig liv.

Reiseleder Kari

Finn R. Kolderup

Reiseleder

Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter. I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.

Les mer om Finn

Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

Finn har reiseerfaring fra over 50 land og han har besøkt 35 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa. Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner. Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk. Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Reiseleder Finn

Geir Salvesen

Reiseleder

Geir Salvesen er journalist, har arbeidet med politikk og samfunnsforhold gjennom en 35-årsperiode i norske og utenlandske medier. Samtidig skrev han vinspalten i Aftenposten gjennom 26 år.

Les mer om Geir

Han har forfattet 17 bøker, hvorav 14 om vin om forholdet mellom mat og vin. Flere av dem har vunnet premier i Gourmand World Cookbooks Awards, som er en årlig kåring av verdens beste mat- og vinbøker.

Han er spesielt opptatt av match mellom vin og mat og hva som skjer med «munnkjemien» når man spiser og drikker. Salvesen har reist rundt hele verden på jakt etter gode viner, og har vært mange ganger i Australia og besøkt de mest sentrale vinprodusentene der. Det er et land han liker svært godt.

Reiseleder Geir

Øyvind Kirsebom Strandman

Reiseleder

Øyvind har 40 års tjeneste i Forsvaret/Luftforsvaret/Flyvåpenet. Dette har gitt han mange spennende og utfordrende stillinger på alle nivåer, noe som igjen har medført mange flyttinger i inn- og utland. De siste årene av sin tid i Forsvaret hadde han ansvar for all utdanning og kompetanse i Luftforsvaret. Øyvind avsluttet sin karriere i Forsvaret høsten 2015 som brigader/brigadegeneral.

Les mer om Øyvind

Gjennom sin jobb i Forsvaret har Øyvind fått anledning til å besøke en rekke ulike land på alle kontinenter, inklusive spennende og eksotiske reisemål som Hawaii og Australia. Han har også bodd to perioder i USA, i Texas og Alabama. Øyvind er generelt svært reiseglad og har totalt besøkt nærmere 50 land verden over. Han har bl a hatt flere reiser til Afrika (ulike land), besøkt Sør-Amerika og har flere rundreiser i Asia.

Øyvind har vært reiseleder på den store Australiareisen og trivdes svært godt i denne rollen. Han er utadvendt, har et godt humør og et positivt syn på livet. Øyvind er glad i å omgås mennesker og liker å organisere og ta initiativ. Nye land og kulturer er spennende og forberedelsene til reisene er en stor del av reiseopplevelsen.

Øyvind er født i 1956 og bor i Saltnes, Råde kommune i Østfold. Her bor han sammen med Torill hvor de nyter tilværelsen tett på Oslofjorden. Foruten å dyrke sin reiseglede er de aktive pensjonister. På sommeren er det timer i kajakk og på vinteren er det milevis på turskøyting (längferdsskridskor).

Reiseleder Øyvind

Hans Magnus Lie

Reiseleder

Hans Magnus Lie har 40 års bakgrunn fra Forsvaret/Luftforsvaret. Hans tjenesteerfaring er som jagerflyger og operativ ledelse. Han har tjenestegjort ved alle våre flystasjoner hvor jagerfly har vært stasjonert.

Les mer om Hans Magnus

Han har over 5000 timer i jagerfly og har fløyet blant annet F 86 Sabre, F 5 Fridomsfighter, F 104 Starfighter og F 16. Han ledet luftoperasjonssenteret i Nord Norge i flere år, og pensjonerte seg i 2003 med graden Oberst.

I sin tjeneste har Lie bodd flere år i Canada og USA. Dette har gitt Lie og familie mulighet til å reise mye på det Nord Amerikanske kontinent. Han har også reiseerfaring innen Europa til Beijing, Kroatia og Australia. Han har god kulturforståelse fra de steder han har bodd og oppholdt seg.

Lie har flere styreverv hvor fokus er på service til den eldre generasjon. Han jobber også deltid som Luftforsvaret sin flystevnekoordinator.

Hans er født i 1944 og hans interesse omfatter familie, barn, barnebarn, noe musikk (gladjazz), ski, motorsykkel, årlig deltakelse i Nijmegenmarsjen og naturopplevelser. Hans er gift og bor i leilighet på Rygge. Han har hatt hytte på Røros i 37 år, men har nettopp solgt da det etter hvert er blitt for langt unna.

Reiseleder Hans Magnus

Anders Broman

Reiseleder

Anders Broman er oppvokst i Trollhättan og i Lysekil på den svenske vestkysten. Anders er utdannet agrotekniker og lærer.

Interessen for dyr, natur og fotografering har vært med ham siden barndommen og ble ytterligere utviklet i ungdomsårene da han var medlem av Fältbiologerna. Å reise, besøke nye steder og møte fremmede kulturer, er også en stor interesse. Reisemålene er gjerne litt utenfor allfarvei og skal helst inkludere nærkontakt med både dyr, natur og mennesker.

Les mer om Anders

Anders jobber ekstra som safariguide i Tanzania og på Zanzibar. Han har besøkt 46 land på 6 kontinenter men er fortsatt veldig nysgjerrig på verden!

Hjemme i Lysekil underviser Anders på Marina Naturbruksprogrammet i videregående skole. Han har arbeidet som naturfaglærer siden 1998 og har sin grunnutdanning fra svensk jordbruk. Anders har arbeidet som landbruksvikar, trucksjåfør, instruktør, vekter, dyrepasser og guide på Nordens Ark. Han har også drevet egen gård med hundeoppdrett og skogbruk.

Anders er født i 1959, er gift og har tre voksne barn. Fritiden tilbringer han gjerne på ST:Kornö i Bohuslän. I tillegg til å reise, er han også glad i båtliv, fiske, dykking, turer i skog og mark, god mat og vin og gitarmusikk.

Anders har besøkt New Zealand ved to tidligere anledninger og ser veldig fram til å få dra tilbake til «den lange hvite skyens land».

Reiseleder Anders
.