Opplev Australia med vinekspert Geir Salvesen

8. februar - 2. mars 2019

Opplev Australia med vinekspert Geir Salvesen

Denne unike rundturen kombinerer Australias høydepunkter med fantastiske mat- og vinopplevelser. Vi besøker Great Barrier Reef, Ayers Rock, Tasmania, Sydney og Melbourne, i tillegg til vinområder som Barossa, Yarra og Hunter Valley.

Geir Salvesen er turens reiseleder og vinekspert. Han har vært vinskribent i Aftenposten i en årrekke, har reist verden rundt i jakt på gode viner og har forfattet flere bøker om mat og vin.

Dato
8.feb – 2.mars 2019 (23 dager)

Destinasjoner
Singapore, Barossa Valley, Melbourne, Tasmania, Sydney, Uluru, Great Barrier Reef

Status
Ledige plasser

Pris
77.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Fredag 8. februar 2019: Oslo-Singapore

Vi møtes på Gardermoen, der vi går om bord på flyet til København. Fra København flyr vi med prisbelønnede Singapore Airlines, som av mange regnes som verdens beste flyselskap. Mat og drikke er inkludert på flyvningen mellom København og Singapore.

 

Lørdag 9. februar 2019: Singapore

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite, men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

Geir Salvesen er godt kjent i Singapore, og vil ta oss med til sine favorittsteder i byen.

Overnatting: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel.
Inkluderte måltider: Ingen.
 

Søndag 10. februar 2019: Singapore – Adelaide

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Vi flyr videre til Adelaide på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider: Frokost samt måltider på fly.
 

Mandag 11. februar 2019: Adelaide

Vi ankommer Adelaide på morgenen, og får en liten sightseeingtur i byen på vei til hotellet.

Adelaide er den største byen i delstaten South Australia, og er kjent som “City of Churches”. Med nesten en million innbyggere er den Australias fjerde største by; med vakre gamle bygninger, kirker og parkområder. På North Terrace finner man en rekke gallerier og museer, samt en fantastisk botanisk hage. Byen er også kjent for sine store musikk- og kunstfestivaler.

Overnatting: Superior room på Stamford Grand Adelaide .
Inkluderte måltider: Ingen.
 

Tirsdag 12. februar 2019: Adelaide

I dag står en heldagstur til McLaren Vale på programmet, med besøk på utvalgte vingårder.

McLaren Vale ligger ca. 45 minutters kjøring sør for Adelaide, og er spesielt kjent for bærekraftig vindyrking. McLaren er stedet der vindyrkingen i South Australia først startet, og her vokser noen av de eldste vinrankene i verden. Med viner i verdensklasse og restauranter som på utmerket vis foredler lokale råvarer, er et besøk hit en kulinarisk opplevelse. I tillegg byr McLaren Vale på varierte naturopplevelser og en 30 kilometer lang kystlinje.

Overnatting: Superior room på Stamford Grand Adelaide .
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Onsdag 13. februar 2019: Adelaide – Barossa Valley

Vi blir kjørt med buss til Barossa Valley, som er Australias mest kjente vinområde.

Barossa har et stort utvalg av prisvinnende viner, førsteklasses mat og fantastisk utsikt. De grønne åsene og dalene har inspirert mange kunstnere. Det er et privilegium å ha god tid til å utforske en av verdens beste vinregioner, som er rik på både historie, kultur og kulinariske opplevelser.

Overnatting: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort .
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Torsdag 14. februar 2019: Barossa Valley

I dag har vi egen buss til disposisjon slik at vi kan utforske Barossa Valley i eget tempo, og besøke noen av de mange vingårdene i området. Vi lærer om vinproduksjonen, hva som kjennetegner druetypene som produseres i Barossa, og får selvfølgelig observert, luktet og smakt på de ulike vinene.

Det interessante med vindruene som dyrkes i Barossa er de varierte og komplekse vekstforholdene. Middelhavsklimaet i området passer perfekt for produksjon av rødvin, og druene Shiraz og Cabernet trives spesielt godt.

Overnatting: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort .
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Fredag 15. februar 2019: Barossa Valley – Melbourne

Etter frokost blir vi transportert fra Barossa Valley til Adelaide Airport, der vi går om bord på flyet til Melbourne.

Melbourne er hovedstaden i Victoria, og er kanskje best kjent for sine fine parker og hager, historiske steinbygninger og internasjonale restauranter. Byen har over fire millioner innbyggere og er Australias nest største. Byen er også vertskap for noen av Australias mest berømte sportsarrangementer inkludert Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix og Australian Open.

Ved ankomst står en halvdags sightseeingtur i Melbourne på programmet. Utforsk byens brede avenyer og historiske bygninger. Turen går blant annet forbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall og Federation Square. Vi passerer byens store stolthet – Melbourne Cricket Ground og strekker på beina i Royal Botanic Gardens. Etter rundturen blir vi fraktet til hotellet vårt, som ligger i det populære Southbank-området ved Yarra River. Her finnes hyggelige restauranter og barer, og bysentrum er kun en kort spasertur unna.

Overnatting: Standard room på Crown Promenade Melbourne .
Inkluderte måltider: Frokost.
 

Lørdag 16. februar 2019: Melbourne

Etter frokost utforsker vi Melbourne videre. Vi tar på gode spasersko og blir med på en sightseeingtur til fots blant Melbournes bortgjemte bakgater og arkader. Små spesialbutikker, sjarmerende caféer, gatekunst, historie og arkitektur er noe av det vi får oppleve på denne avslappende spaserturen. Underveis lærer vi mer om byens hemmeligheter – slike som det er lett å gå glipp av når man utforsker byen på egenhånd.

Turen avsluttes kl. 14, og deretter kan du utforske byen videre på egenhånd.

Overnatting: Standard room på Crown Promenade Melbourne .
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Søndag 17. februar 2019: Melbourne – Yarra Valley

Etter frokost drar vi på heldagstur til Yarra Valley, som ligger en drøy times kjøring nordøst for Melbourne. Området har over 80 vingårder, og er best kjent for pinot noir, musserende viner og andre druetyper som liker seg i kjøligere klima. Yarra har også lange tradisjoner innen ølbrygging. Regionen er også kjent for andre delikatesser, inkludert ferskvannslaks, ørret og kaviar, organisk frukt og grønt, oster og syltetøy.

Overnatting: Standard room på Crown Promenade Melbourne .
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Mandag 18. februar 2019: Melbourne – Launceston

Etter frokost tar vi flyet til Launceston i Tasmania. Launceston ligger nord på Tasmania og er den nest største byen på øya. Byen er kjent for sin gode mat og vin, levende kultur og vakre natur. På ettermiddagen skal vi smake på noe av det Launceston har å by på, vi besøker Jansz Winery før vi avslutter dagen med middag på hotellets restaurant.

Overnatting: Standardrom på Peppers Seaport Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Tirsdag 19. februar 2019: Launceston – Tamar Valley

Etter frokost drar vi på heldagstur til vinområdet Tamar Valley, som vi finner rundt et kvarters kjøretur fra Launceston. Tamar Valley er et vakkert og pittoresk område med frukthager, skog, beiteområder og rundt 30 vingårder Her finner du også fascinerende natur med fossefall og juv, lavendelåkre, jordbærgårder og historiske bosteder. Vi besøker vingårdene Pipers Brook og Josef Chromy Wines, på sistnevnte vil vi også nyte en nydelig 2-retters lunsj.

Overnatting: Standardrom på Peppers Seaport Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Onsdag 20. februar 2019: Launceston – Tasmanias østkyst – Hobart

Vi forlater Launceston og reiser sørover til Tasmanias østkyst. Vi stopper i de vakre kystbyene Bicheno og Coles Bay. En tur langs Wine Glass Bay i nasjonalparken Freycinet er en selvfølge på denne turen. Wine Glass Bay er regnet som en av verdens 10 beste strender, og den hvite sanden og det safirgrønne vannet er et imponerende skue.

Det blir vinsmaking og lunsj før vi reiser videre til Bonorong villmarkspark. I parken lever dyr som ble funnet skadet eller på annen måte ikke kan leve alene i villmarken i et naturlig miljø. Vi kommer tett på dyr som kenguruer, koalaer og wombats.

Etter besøket i Bonorong, drar vi videre til Tasmanias hovedstad, Hobart, hvor vi skal tilbringe natten. Hobart er Australias nest eldste by etter Sydney. Byen ligger naturskjønt til ved Derwent River, syd på østkysten. Hobart er en inspirerende by med en herlig blanding av nytt og gammelt, natur og kultur, og aktiviteter og attraksjoner av verdensklasse.

3-retters middag på Mures Seafood Restaurant.

Overnatting: Standardrom på Mantra Collins Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 

Torsdag 21. februar 2019: Hobart – Sydney

Etter frokost setter vi oss på flyet til Sydney. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil.

Selv om byen er stor, er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet, før vi blir tatt med ut på en halv dags sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business- og shoppingdistrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Vi besøker Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen.

Deretter fortsetter turen forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv, og de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus.

På kvelden blir vi servert en 3-retters middag på Nick’s Seafood Restaurant, som ligger i gåavstand fra hotellet.

Overnatting: Superior Room på The Grace Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Fredag 22. februar 2019: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach eller fergen til Manly Beach.

Overnatting: Superior Room på The Grace Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost.
 

Lørdag 23. februar 2019: Sydney – Hunter Valley

Etter frokost venter en heldagstur til Hunter Valley.

Hunter Valley huser flere av de eldste vingårdene i Australia, og noen av de beste vinene i verden produseres her ved hjelp av tradisjonelle metoder og teknikker. Takket være klimaet, jordsmonnet og erfaringen som produsentene sitter på, har vinene fra Hunter Valley et unikt spekter av smaker som tiltaler de fleste. De mest populære er Semillon, Chardonnay og Shiraz.

Hunter Valley er også kjent for gourmetmat og fantastiske overnattingssteder, og er et sted mange velger å reise til når de vil koble av og nyte livet.

Overnatting: Superior Room på The Grace Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Søndag 24. februar 2019: Sydney

Etter frokost tas vi med på en halvdagstur i Sydney. Vi skal opp i Sydneys TV-tårn, som er Sydneys høyeste frittstående byggverk. På toppen av dette 309 meter høye tårnet får vi spektakulær utsikt over byen.

Vi reiser videre til Watson Bay, hvor vi nyter em 2-retters lunsj på Doyle´s restaurant før vi tar fergen inn til byen igjen. Resten av dagen har du til fri disposisjon.

Overnatting: Superior Room på The Grace Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Mandag 25. februar 2019: Sydney – Ayers Rock

I dag blir vi først kjørt med buss til Sydney Airport, før vi setter oss på flyet til Ayers Rock, som ligger i selve hjertet av Australia. Ved ankomst blir vi fraktet til Desert Gardens Hotel, der vi skal bo i 2 netter.

Et besøk til kjempemonolitten Uluru er for mange høydepunktet på en tur til Australia, enten det er på grunn av den enorme størrelsen, følelsen av dens åndelige betydning eller de utrolige endringene i farge som den gjennomgår i løpet av en dag.

Om ettermiddagen utforsker vi steinformasjonen Kata Tjuta (The Olgas). Kata Tjuta består av 36 massive steinformasjoner, og vi tar en spasertur mellom de røde formasjonene for å ta de i nærmere øyesyn. Vi får vite mer om den geologiske historien og den unike floraen og faunaen som lever i disse tøffe omgivelsene.

Deretter går turen videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens vi nyter et glass vin og litt snacks.

Etter solnedgang venter en minneverdig middag under stjernehimmelen. Vi blir servert en tradisjonell australsk barbequemiddag med tilhørende drikke.

Overnatting: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Tirsdag 26. februar 2019: Ayers Rock

Dagen er til fri disposisjon. De som ønsker det kan besøke kunstinstallasjonen Field of Lights. Den verdenskjente kunstneren Bruce Munro har valgt området rundt Ayers Rock Resort for kunstprosjektet som består av over 50 000 lys.

Om kvelden spiser vi felles middag på Ilkari Restaurant på Sails of the Desert.

Overnatting: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Onsdag 27. februar 2019: Ayers Rock – Cairns

Stå opp før soloppgang for å bli med å se solen stå opp over Uluru før vi returnerer til hotellet. Etter frokost tar vi en tur rundt Uluru. Vi kan utforske noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Vi blir hentet og flyr deretter opp til Cairns. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Ved ankomst blir vi kjørt til hotellet, som ligger sentralt ved strandpromenaden i Cairns. Vi spiser felles middag på restauranten Salt House om kvelden.

Overnatting: Standardrom på Pacific Hotel Cairns.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Torsdag 28. februar 2019: Cairns

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty, der vi stiger om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Den 16 meter lange seilbåten tar oss med til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt.

Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der vi kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Vi har båten for oss selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Om kvelden spiser vi felles middag på Ochre Restaurant.

Overnatting: Standardrom på Pacific Hotel Cairns.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 

Fredag 1. mars 2019: Cairns – Oslo

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går ombord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar seg gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station.

Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra-dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en læringsrik introduksjon til aborginenes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskogsgondolbane. Dette er en unik opplevelse der man sakte glir over toppen av regnskogen og nyter den fantastiske utsikten over Cairns og korallhavet. Det er 2 stopp på veien hvor man kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica, og fra der kjører bussen oss til flyplassen.

Vi reiser med SilkAir, Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Mat og drikke er inkludert på flyvningene mellom Cairns og København.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og måltider på fly
 

Lørdag 2. mars 2018: Ankomst Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel med hverandre på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet

Dato: 8. februar – 2. mars 2019

Kr. 77.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 19.000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Se denne lille filmen fra Uluru og Kata Tjuta:

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Singapore – Adelaide – Melbourne – Tasmania – Sydney – Ayers Rock – Cairns – Oslo inkl. skatter og avgifter
 • 19 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (19 frokoster, 11 lunsjer og 7 middager)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Singapore, Adelaide, Melbourne og Sydney
 • 2-dagerstur på Tasmania
 • Heldagstur til McLaren Vale, Barossa Valley, Yarra Valley, Hunter Valley, Great Barrier Reef og Kuranda
 • Kata Tjuta og Ayers Rock Base Tour
 • Norsk reiseleder på hele reisen (Geir Salvesen), samt lokale engelsktalende guider
 • Visum til Australia

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Jorden rundt

Dato
30.sep – 23.okt 2019 (24 dager)

Pris
92.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Status
Ledige plasser

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.