New Zealands høydepunkter

29. oktober – 20. november 2018

New Zealands høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise i New Zealand med skandinavisk reiseleder, hvor dere besøker steder som Auckland, Rotorua, Queenstown, Fiordland og Christchurch, og har et stopp i Hong Kong.

Dere bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i New Zealand er inkludert i prisen.

Dato
29.okt – 20.nov 2018 (23 dager)

Destinasjoner
Hong Kong, Auckland, Rotorua, Queenstown, Fiordland, Christchurch

Status
Ledige plasser

Pris
79.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Mandag 29. oktober 2018: Oslo – Hong Kong

Dere reiser med British Airways og Cathay Pacific via London til Hong Kong. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene til Hong Kong, og hvert sete har sin egen TV-skjerm på flyvningen fra London til Hong Kong.

 
Tirsdag 30. oktober 2018: Ankomst Hong Kong

Ved ankomst Hong Kong på ettermiddagen blir dere hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Dere bor på The Royal Pacific Hotel and Towers som ligger sentralt i Kowloon, like ved det store shoppingkomplekset Harbour City. Om kvelden ser vi på Symphony of Lights, verdens største permanente lys- og lydshow.

Overnatting: The Royal Pacific Hotel and Towers.
Inkluderte måltider: Middag.
 
Onsdag 31. oktober 2018: Hong Kong – Auckland

I dag blir dere med på en halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island. Dere besøker den gamle fiskebydelen Aberdeen, får mulighet til litt shopping på Stanley Market og får sett den flotte utsikten over Hong Kong fra Victoria Peak. På Victoria Peak spiser dere en tradisjonell dim sum-lunsj. Dere tar trikken fra Victoria Peak til sentrum før bussen kjører dere til flyplassen for flyvningen fra Hong Kong til Auckland. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen til Auckland, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkludert: Frokost, lunsj og halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island.
 
Torsdag 1. november 2018: Ankomst Auckland

Ved ankomst Auckland blir dere hentet på flyplassen. Før dere sjekker inn på hotellet blir dere med på en liten sightseeingtur i byen, og besøker shoppingområdet Newmarket, den historiske landsbyen Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point og krysser Auckland Harbour Bridge til området hvor America`s cup blir arrangert før dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Rydges Hotel Auckland (superior room).
Inkludert: 3-retters middag på Harbourside Restaurant og sightseeing i Auckland.
 
Fredag 2. november 2018: Auckland

Etter frokost spaserer dere ned til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island, hvor dere blir med på en mat og vintur på den vakre øya rett utenfor Auckland. Det blir først vinsmaking og en lett lunsj på vingården Stonyridge, før dere reiser videre til Rangihoua Estate for å bli med på olivensmaking. Etter dette blir det ølsmaking på Wild on Waiheke før turen avsluttes med vinsmaking på den flotte vingården Mudbrick. Etter at dere kommer tilbake med fergen fra Waiheke Island har dere resten av dagen til egen disposisjon. I dag nyter dereen 3-retters middag på den fantastiske restauranten Orbit Revolving, som er det høyeste spisestedet i New Zealand!

Overnatting: Rydges Hotel Auckland (superior room).
Inkludert: Frokost, mat og vintur med lunsj til Waiheke Island og 3-retters middag på Orbit Revolving.
 
Lørdag 3. november 2018: Auckland – Waitomo – Cambridge

I dag reiser dere fra Auckland til Waitomo Caves. Her blir dere med på en guidet tur i Waitomo Glow-worm Caves. Den lokale guiden tar dere med på en båttur i de underjordiske dryppsteinsgrottene som er kjent for glowworms, en slags larve som lyser i taket på grottene. En unik og utrolig opplevelse. Før turen går videre til Cambridge får dere en god buffet lunsj på Crosshills Homestead. I Cambridge skal dere bo på en lokal bondegård, og får muligheten til å bli bedre kjent med vennlige New Zealendere, som inviterer dere til å få et lite innblikk i hverdagen deres på gården.

Overnatting: Lokal bondegård (standard guest room).
Inkludert: Frokost, lunsj og middag.
 
Søndag 4. november 2018: Cambridge – Matamata – Coromandel

Dere får en skikkelig bondefrokost og blir med på noen aktiviteter på gården før turen fortsetter til Matamata. Matamata er hjemmet til Hobbiton, den lille hobbitlandsbyen fra Ringenes Herre-filmene og Hobbiton-filmene. Her blir dere med på en guidet tur før reisen går videre til Coromandel Peninsula.

Overnatting: Pacific Harbour Hotel (standardrom).
Inkludert: Frokost, lunsj og middag.
 
Mandag 5. november 2018: Coromandel – Rotorua

Etter frokost reiser dere via Hahei og videre fra Coromandel-halvøya til Rotorua. Fra Hahei Beach blir dere med på en times båttur til berømte Cathedral Cove.

Overnatting: Millenium Rotorua (superior room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Tirsdag 6. november 2018: Rotorua

For mange er Rotorua hovedattraksjonen på New Zealand. I og rundt Rotorua kan du få et godt innblikk i hvordan jorden ser ut inni. Det bobler og syder, spruter og koker fra undergrunnen. De mange termiske områdene er fulle av geysirer, og dampen står opp av bakken flere steder. Rotorua er også maorienes hovedstad, og her har de bedre enn noe annet sted på New Zealand holdt fast ved kultur og tradisjoner.

Etter frokost blir dere med på en guidet tur i Rotorua, hvor dere besøker Rainbow Springs Nature Park, Agrodome hunde- og saueshow og Skyline Gondola med buffet lunsj. Dere besøker også Rotorua Government House og Redwood-skogen.

Om kvelden får dere oppleve Maori-kultur med sang og dans og en tradisjonell Maori hangi-middag.

Overnatting: Millenium Rotorua (superior room).
Inkludert: Frokost, buffet lunsj og tradisjonell Maori hangi-middag.
 

Onsdag 7. november 2018: Rotorua – Napier

I dag reiser dere fra Rotorua via Taupo til Napier. På veien besøker dere Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, hvor dere kan se det verdensberømte Champagne Pool, store vulkankratere, boblende undergrunn, naturlig fargede varme og kalde bassenger, New Zealands største gjørmebasseng og geysiren Lady Knox. Videre blir det stopp ved Huka Falls og hydro-dam ved Aratiatia.

Dere ankommer Napier på ettermiddagen, og blir med på en Art Deco gåtur med guide. Napier ligger sørøst på Nordøya helt ute ved sjøen i området som er kjent som Hawke’s Bay. Byen er kjent som verdens Art Deco hovedstad, og mange av bygningene er preget av motiver fra maorisk kultur.

Overnatting: Scenic Hotel Te Pania (superior room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Torsdag 8. november 2018: Napier – Wellington

På veien videre sørover mot Wellington reiser dere via vindistriktet Martinborough. Her stopper dere på en lokal vingård for å smake på noen av vinene deres og ved Olivo Grove, for å smake på noe av den beste olivenoljen som blir produsert i denne solrike regionen.

Wellington er hovedstaden på New Zealand, og ligger ved en vakker havn omgitt av lave grønnkledte fjell. Hovedstaden er av mange omtalt som en av de vakreste byene på New Zealand.

Overnatting: Hotel Grand Chancellor James Cook (lambton room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Fredag 9. november 2018: Wellington – Nelson

Denne morgenen reiser dere fra Nordøya til Sørøya over Cook-stredet med fergen Inter-Islander, som går mellom Wellington og Picton. Fra Picton reiser dere videre til Nelson, som er utgangspunktet for Abel Tasman National Park. Nelson er byen som ligger helt nord på Sørøya og som tiltrekker seg turister for sin særegne atmosfære, sin sjarmerende plassering og sine mange nasjonalparker.

Overnatting: Rutherford Hotel Nelson (premium room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Lørdag 10. november 2018: Abel Tasman National Park

I dag blir dere med på en heldagstur i Abel Tasman National Park, og reiser først fra Nelson til Kaiteriteri Beach. Her går dere om bord i båten Wilson`s Abel Tasman, og seiler inn i marinereservatet Tonga Island, hvor det blant annet bor en selkoloni. Dere forlater båten ved Tonga Quarry beach og får en nydelig vandretur langs kysten og rundt til Bark Bay med sine flotte fossefall. Dere nyter en piknikk-lunsj på en uberørt strand i området før dere går om bord igjen i båten ved Medlands Beach og returnerer til Kaiteriteri og videre til Nelson.

Overnatting: Rutherford Hotel Nelson (premium room).
Inkludert: Frokost, heldagstur i Abel Tasman National Park med lunsj og 3-retters middag på hotellet.
 
Søndag 11. november 2018: Nelson – Punakaiki

Dere reiser videre fra Nelson til Punakaiki via Westport og Foulwind. I Cape Foulwind kan dere ta en kort gåtur med spektakulær utsikt over havet og får oppleve selkolonien som bor i området. Punakaiki er mest kjent for Pancake Rocks og Blowholes. Her ligger også Paparoa National Park, som har 30 000 hektar med variert landskap fra fjelltopper til kystlandskap.

Overnatting: Punakaiki Resort (standard sea view room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Mandag 12. november 2018: Punakaiki – Franz Josef
Reisen fortsetter fra Punakaiki langs kysten via Greymouth og Hokitika til Franz Josef. Hokitika er mest kjent for sine pounamu (greenstone), og mange av butikkene i området selger smykker og skulpturer som er laget av denne spesielle steinsorten. I dag kan dere også oppleve en tretopp gåtur i regnskogen blant Rimu og Kamahi trærne på vestkysten. Franz Josef-isbreen er veldig spesiell siden den når langt ned i den tempererte regnskogen, og er derfor også er veldig lett tilgjengelig.

Overnatting: Scenic Hotel Franz Josef (Douglas wing room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Tirsdag 13. november 2018: Franz Josef – Queenstown

Fra Franz Josef går turen via Haast og Wanaka til Queenstown. I Wanaka besøker dere Stuart Landsborough`s Puzzling World, med verdens første store moderne labyrint og flere illusjonsrom. Før dere ankommer Queenstown stopper dere i Arrowtown, en gammel gullgraver landsby som ligger ved Arrow River.

Overnatting: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 
Onsdag 14. november 2018: Queenstown – Doubtful Sound

I dag blir dere med på et flott overnattingscruise i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland er den største nasjonalparken på New Zealand med urørt natur som gir en fornemmelse av landet slik det var før mennesket kom hit. Dere reiser i buss til Manapouri, og krysser Lake Manapouri i båt før dere igjen får en liten busstur i regnskogen over Wilmot Pass til Deep Cove. Her går dere om bord i Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan dere se alt fra delfiner, seler og pingviner, og får i tillegg muligheten til å ta en tur i kajakk.

Overnatting: Fiordland Navigator (dobbeltlugar).
Inkludert: Frokost, overnattingscruise og buffet middag på båten.

 
Torsdag 15. november 2018: Doubtful Sound – Queenstown

Etter frokost går turen tilbake til Queenstown fra Deep Cove via Manapouri.

Om kvelden spaserer vi sammen til Queenstown Gondola. Her blir dere med på en flott gondoltur etterfulgt av en buffet middag med Queenstowns mest spektakulære utsikt.

Overnatting: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkludert: Frokost og buffet middag på Stratafare Restaurant Bob’s Peak.
 
Fredag 16. november 2018: Queenstown

Dagen er til egen disposisjon. Byen ligger idyllisk plassert i vakre omgivelser ved bredden av innsjøen Lake Wakatipu, og med utsikt til fjellkjeden Remarkables. Selv om Queenstown har vokst de siste årene og blitt et populært reisemål, så har byen beholdt mye av sin småbysjarm. På mange måter minner den om et lite vintersportsted i Alpene – stille om dagen når alle er ute på en eller annen aktivitet, og full av liv om kvelden og natten når turistene samles for å ha det gøy.

Overnatting: Novotel Queenstown Lakeside (alpine view room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på Prime Restaurant.
 

Lørdag 17. november 2018: Queenstown – Mount Cook

Dere reiser fra Queenstown via Cromwell og Omarama til Mount Cook. Alpene på sørøya strekker seg fra Nelson i nord til Fiordland i sør, og Mount Cook med sine 3487 meter er New Zealands høyeste fjell. Fra hotellet vil dere ha en spektakulær utsikt til fjellet, hvis det da ikke er dekket av «den lange hvite sky» som maoriene kaller landet – Aotearoa. Dere kan også besøke det alpine senteret Sir Edmund Hillary.

Overnatting: Hermitage Hotel (premium room).
Inkludert: Frokost og buffet middag på hotellet.
 

Søndag 18. november 2018: Mount Cook – Christchurch

På morgenen reiser dere fra Mount Cook til Christchurch. Christchurch er den største byen på Sørøya og kalles ofte «Garden City». Dette er New Zealands tredje største by med ca. 300.000 innbyggere. Byen kunne nesten ha ligget i gamle England med sine velholdte parker og fargerike hager, og det sies at innbyggerne her er mer engelske enn engelskmennene selv. Ved ankomst blir dere med på en sightseeingtur og får blant annet se Avon River, Hagley Park og Lyttelton Harbour.

Overnatting: Rydges Latimer Hotel (deluxe room).
Inkludert: Frokost og 3-retters middag på hotellet.
 

Mandag 19. november 2018: Christchurch – Oslo

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Dere reiser med Cathay Pacific og British Airways via Hong Kong og London til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm på flyvningen fra Christchurch til London.

Inkluderte måltider: Frokost.
 

Tirsdag 20. november 2018: Ankomst Oslo

Ankomst Oslo. Dere tar farvel med gruppen på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Dato: 29. oktober – 20. november 2018

Kr. 79.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom kr. 19.500.

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Hong Kong – Auckland // Christchurch – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 18 overnattinger på 4-stjerners hoteller.
 • 1 natt i dobbeltlugar på cruise i Fiordland.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (19 middager, 6 lunsjer og 19 frokoster).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Sightseeingtur i Hong Kong, Auckland og Christchurch.
 • Heldagstur til Abel Tasman National Park
 • Halvdagstur til Waiheke Island
 • Overnattingscruise til Doubtful Sound.
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.