Jorden rundt

30. september - 23. oktober 2019

Jorden rundt med skandinavisk reiseleder

Nå kan drømmen om å reise jorden rundt gå i oppfyllelse!

Vi arrangerer en fantastisk gruppereise som tar deg med til Los Angeles, Fiji, New Zealand, Sydney og Sør-Afrika. Her får du en kombinasjon av kritthvite strender, verdensmetropoler, fantastisk natur og ikke minst muligheten til å se noen av verdens mest eksotiske dyr når vi avslutter reisen vår med safari i Sør-Afrika. Vi har skandinavisk reiseleder og bor på hoteller med god standard under hele reisen.

Dette er virkelig en reise som gir deg en uforglemmelig opplevelse!

cal_ny

Dato
30.sep – 23.okt 2019 (24 dager)

com_ny

Destinasjoner
Los Angeles, Fiji, New Zealand, Sydney, Sør-Afrika

peo_ny

Status
Ledige plasser

mon_ny

Pris
92.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Mandag 30. september 2019: Oslo – Los Angeles

Vi reiser med British Airways via London til Los Angeles. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene til Los Angeles, og hvert sete har sin egen TV-skjerm på flyvningen fra London til Los Angeles. Ved ankomst Los Angeles på ettermiddagen blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.

 
Overnatting: Standard rom på Marina Del Rey Marriott Hotel .
Inkluderte måltider: Middag.
 

Tirsdag 1. oktober 2019: Los Angeles
De fleste som besøker Los Angeles ønsker å se på nært hold det vi kjenner fra TV, og noen av dette får vi oppleve i dag. Det klassiske scenebildet åpenbarer seg allerede under innflygningen til Los Angeles: Menneskets forbruk av lys – gatelys, billys og lys fra alle husene mellom Rocky Mountains og Stillehavet. En stjernehimmel på bakken bokstavelig talt. I dag blir vi med på en sightseeingtur i Los Angeles, og får blant annet besøke Hollywood, Beverly Hills og Santa Monica.

Overnatting: Standard rom på Marina Del Rey Marriott Hotel .
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 

Onsdag 2. oktober 2019: Los Angeles – Fiji

Dagen er til egen disposisjon. Vi reiser videre fra Los Angeles til Fiji på kvelden og har mulighet til å få sett mer av englenes by. Hva med et besøk i Hollywood studios eller Disneyland, eller bare nyte en rolig dag ved Venice Beach eller Santa Monica Pier? Los Angeles strekker seg over 1200 kvadratkilometer, har mer enn 3,8 millioner innbyggere og det snakkes 220 forskjellige språk.

Inkluderte måltider: Frokost.
 
Torsdag 3. oktober 2019: Los Angeles – Fiji
Når vi flyr fra Los Angeles til Fiji krysser vi datolinjen, og vi mister derfor en dag under denne flyturen.
 
Fredag 4. oktober 2019: Fiji
Vi ankommer Nadi på Fiji tidlig på morgenen.

Nadi er inngangsporten til Fiji, siden den viktigste internasjonale flyplassen i landet ligger her. Byen er et ideelt stoppested før du fortsetter reisen til de vestlige øyene, korallkysten eller på et cruise. Og nettopp nå skal vi videre på cruise. Vi transporteres til Denarau Harbour for å sjekke inn på cruiseskipet Fiji Princess, som blir hjemmet vårt de neste 3 nettene. Alle måltider og en rekke aktiviteter er inkludert i cruiset, som går langs de vakre øyene nordvest på Fiji.

Med plass til maks 68 passasjerer er man sikret en langt mer intim og eksklusiv opplevelse enn hva man f.eks. forbinder med cruise i Karibien eller Middelhavet. På grunn av skipets størrelse er det mulig å ankre opp ved bukter og øyer som det ikke ville vært mulig å komme til med et større skip.

Overnatting: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderte måltider: Middag.
 
Lørdag 5. oktober 2019: Fiji
Langs nordvestkysten av Fijis største øy Vitu Levu ligger øygruppene Mamanuca og Yasawa som en perlerad. Dette er et herlig tropisk paradis med en vennlig og avslappende atmosfære. Opplev eksotiske små øyer, vakre hvite sandstrender, rolige bukter og landsbyer hvor den opprinnelige kulturen fortsatt eksisterer og man lever (nesten) slik man gjorde før de første hvite kom til landet. Besøk landsbyer og delta på det tradisjonelle velkomstritualet, med utveksling av hilsningsord, gaver og drikking av kava.

Overnatting: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Søndag 6. oktober 2019: Fiji
Kjenn roen senke seg etter hvert som Fiji Princess setter kursen mot nye eventyr på Fiji. Våkn opp til nye opplevelser og eventyr, på steder som ligger litt utenfor den vanlige turistløypen. Ta på maske og snorkel og opplev det yrende og fargerike livet under vann. Om bord arrangeres flere aktiviteter, som fijiansk matlagingskurs og kurs i kurvfletting. For de aller fleste er det nok likevel kritthvite strender og vaiende palmer som er det beste med et cruise på Fiji. Som oftest ligger skipet i ro om dagen slik at man får god tid til å nyte livet.

Overnatting: Orchid Cabin på Fiji Princess.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Mandag 7. oktober 2019: Fiji
I dag er det tid til en siste runde i vannet for å snorkle eller padle kajakk, før vi spiser lunsj mens vi nyter utsikten mot vakre og ubebodde Sacred Islands. Deretter sjekker vi ut fra Fiji Princess for å reise tilbake til Nadi. Felles middag på hotellet på kvelden.

Overnatting: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa .
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Tirsdag 8. oktober 2019: Fiji
Etter noen aktive dager er det godt å nyte solen, ta et dypp i bassenget eller bare slappe av i vakre, tropiske omgivelser. Har du lyst på mer aktiviteter, er Nadi en fargerik by som er omringet av sukkerplantasjer, og i sentrum finnes det en rekke tax- free butikker og et fargerikt marked. Felles middag på hotellet på kvelden.

Overnatting: Beachfront Guestroom på Hilton Fiji Beach Resort & Spa .
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Onsdag 9. oktober 2019: Fiji – Auckland
Ved ankomst til Auckland blir vi hentet på flyplassen. Før vi sjekker inn på hotellet, tar vi en sightseeingtur i byen og besøker blant annet Kelly Tarltons sjølivsmuseum, Aukland museum, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point, og Auckland Harbour Bridge og havneområdet rundt.

Auckland er New Zealands største by. Byen er et naturlig utgangspunkt for de fleste som besøker landet. Auckland kalles «City of Sails», fordi den kjennetegnes av alle de hvite seilene på seilbåtene som ligger i havna. Nord for Auckland, på nordspissen av Nordøya, ligger de fineste og hviteste sandstrendene du kan tenke deg. Bølgende åser går langs østkysten og utenfor ligger tusenvis av små øyer.

Overnatting: Superior Room på Pullman Auckland.
Inkluderte måltider: Frokost.
 
Torsdag 10. oktober 2019: Auckland
Etter frokost spaserer vi til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island. Waiheke Island er en vakker øy rett utenfor Auckland, og her skal vi være med på en mat- og vintur. Det blir besøk på tre vingårder og olivensmaking på Rangihoua Estate.

Når vi går av fergen i Auckland, er resten av dagen fri til egne aktiviteter.

Overnatting: Superior Room på Pullman Auckland.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 
Fredag 11. oktober 2019: Auckland – Matamata – Rotorua
I dag forlater vi Auckland og reiser via Matamata til Rotorua. I Matamata ligger Hobbiton, den lille hobbitbyen fra «Ringenes Herre» og «Hobbiten» filmene. Her får vi en guidet tur og besøker noen av hobbitenes hus eller rettere sagt huler som er gravd ut i åssidene. Vi får se hvor ulike kjente scener er spilt inn før vi fortsetter til Rotorua. Rotorua er maorienes hovedstad, og ligger i et aktivt geotermisk område der det bobler, syder og koker under jorden.

På kvelden får vi oppleve maorikulturen med sang og dans samt en tradisjonell hangi-middag. Vi får også ta del i historier, hendelser og tradisjoner fra en svunnen tid gjennom et skuespill.

Overnatting: Superior Room på Novotel Rotorua Lakeside.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Lørdag 12. oktober 2019: Rotorua
For mange er Rotorua hovedattraksjonen på New Zealand. I og omkring Rotorua får du et bra innblikk i hvordan jorden ser ut inni. Det bobler og syder, spruter og koker under jorden. De mange geotermiske områdene er fulle av geysirer og dampen står opp av jorden flere steder. Rotorua er også maorienes hovedstad, og her har de mer enn noe annet sted på New Zealand holdt fast i sin kultur og sine tradisjoner.

Etter frokost legger vi ut på en guidet tur av Rotorua, hvor vi besøker Te Puia Thermal Valley, Rainbow Springs Nature Park, Agrodome – hvor vi får se hunder arbeide med å gjete, samt at vi tar en tur med Skyline Gondola. Vi besøker også Rotorua Government Bath House og andre lokale attraksjoner. Buffétlunsj inngår.

Overnatting: Superior Room på Novotel Rotorua Lakeside.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 
Søndag 13. oktober 2019: Rotorua-Sydney
Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Auckland. Turen går nå videre til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Felles middag på kvelden.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Mandag 14. oktober 2019: Sydney
I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs Macquarie’s Chair hvor vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen. Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er Sydneys natteliv scene.

Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og de vakre restaurerte kolonianske terrassehusene her.

Vi har ettermiddagen til egen disposisjon. Middag i kveld er på Cyren Restaurant.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Tirsdag 15. oktober 2019: Sydney
Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach. Felles middag på The Meat & Wine på kvelden.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Onsdag 16. oktober 2019: Sydney
Dagen er til egen disposisjon. Et godt alternativ for dagen er å ta fergen ut til Manly Beach. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være.

Middag i kveld er på Nick’s Seafood Restaurant.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Torsdag 17. oktober 2019: Sydney – Johannesburg
Ved ankomst Johannesburg blir vi møtt på flyplassen og kjørt til The Michelangelo. Hotellet er medlem av “The Leading Hotels of the World”. Praktfull arkitektur fra renessansen i hjertet av Sandton, utmerket service og flotte fasiliteter gjør dette til en femstjerners hotellopplevelse.

Felles middag på kvelden.

Overnatting: Luxury room på The Michelangelo.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Fredag 18. oktober 2019: Johannesburg
I dag skal vi utforske Soweto. Med ca 1 million innbyggere er dette den største ‘sorte’ bydelen i Sør-Afrika. Soweto er blitt et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her er også den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredspris-vinnere.

Vi blir hentet på hotellet av guiden Booysie Patric Khanyile. Booysie er oppvokst i Soweto og vil gi oss levende innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie og folkeliv. Hector Pieterson-monumentet, Apartheidmuseet og Nelson Mandelas hus er blant stedene vi skal besøke.

Lunsj i en av Sowetos berømte “shabeener” (afrikansk pub).

Ettermiddagen har du til fri disposisjon i Johannesburg.

Overnatting: Luxury room på The Michelangelo.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 
Lørdag 19. oktober 2019: Johannesburg – Mabula Game Lodge
Nå er det tid for safari. De neste fire dagene skal vi se noen av verdens mest fascinerende dyr mens vi beveger oss rundt i flott natur!

Etter frokost og utsjekk blir vi kjørt til Mabula Game Lodge, som ligger to timer nord for Johannesburg i et privat naturreservat på 12 000 hektar. Fjellkjeden Waterberg snirkler seg gjennom Mabula Private Game Reserve. Her finner vi et variert dyre- og fugleliv, deriblandt The Big 5 (løve, neshorn, bøffel, elefant og leopard), 60 patterdyr, 300 fuglearter, 100 plantearter og flere reptiler og insektarter. Høyt kvalifiserte viltvoktere tar oss med på spennende safari. For de som ønsker en skikkelig vill opplevelse tilbyr lodgen hestesafari! Det er også mulig å ta en tur med varmluftballong der du får fantastisk utsikt over reservatet.

Overnatting: Standard Room på Mabula Game Lodge.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 

Søndag 20. og mandag 21. oktober 2019: Safari
En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Vi står opp ca kl. 05:00. Enkel frokost serveres før safariavgang. Vi er ute på 3-4 timers safari med innlagte pauser før vi drar tilbake til lodgen for brunch. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, derfor har vi noen timer til avslapning. Tiden kan du eksempelvis bruke rundt lodgens svømmebasseng. Ca. kl. 15:00 møtes vi til en snack lunch, før vi igjen drar ut på safari og nyter drinker i solnedgangen over savannen.

Safarien foregår i åpen landrover med egen safariguide og sporleser, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv!

Overnatting: Standard Room på Mabula Game Lodge.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 

Tirsdag 22. oktober 2019: Sør Afrika – Oslo
Etter en siste morgensafari og frokost blir vi hentet og kjørt til flyplassen i Johannesburg. På vei til flyplassen stopper vi for lunsj på The Barn på Irene Farm. Vi reiser med British Airways via London til Oslo.

Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.
 

Onsdag 23. oktober 2019: Oslo
Ankomst Oslo. Vi tar farvel med hverandre på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.
 

Dato: 30. september – 23. oktober 2019

Kr. 92.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 22.000

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Los Angeles – Fiji – Auckland – Sydney – Johannesburg – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 16 overnattinger på 4 og 5-stjerners hoteller.
 • 3 netter i Orchid Cabin på Fiji Princess.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (20 frokoster, 11 lunsjer og 15 middager).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.