Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Private Travel Lab

Eventyrlig cruise med frakteskip i Fransk Polynesia

Bli med på en uforglemmelig gruppereise til Tahiti og Marquesasøyene, om bord på et annerledes cruise du ikke finner maken til andre steder.

.

Hjem > Gruppereiser > Eventyrlig cruise med frakteskip i Fransk Polynesia

Gruppereise

Eventyrlig cruise med frakteskip i Fransk Polynesia

Cruise med Aranui 5 til Marquesasøyene.

Trykk på kartet for å forstørre.

Status

Ledige plasser

Dato

2. – 18. oktober 2025

Varighet

17 dager

Høydepunkter

Papeete (Tahiti), Fakarava, Nuku Hiva, Ua Pou, Ua Huka, Hiva Oa, Tahuata, Fatu Hiva, Rangiroa, Bora Bora

Reiseform

Gruppereise med skandinavisk reiseleder.

Pris

Fra kr 109 500 per person når to reiser sammen

Bli med på en uforglemmelig gruppereise til Tahiti og Marquesasøyene, om bord på et annerledes cruise du ikke finner maken til andre steder. Turen ledes av en skandinavisk reiseleder, og i tillegg til flyreise og cruise har vi inkludert tre netter på Tahiti.

Denne reisen er et skikkelig eventyr hvor du tilbringer 12 dager om bord på det kombinerte cruise- og frakteskipet Aranui 5. Skipet tar deg med til en rekke eksotiske og unike destinasjoner i Stillehavet, deriblant Fatu Hiva – som er kjent fra Thor Heyerdahls oppdagelsesferder – og Rangiroa, en av verdens største atoller. Cruiset inkluderer også stopp på paradisøya Bora Bora.

Fransk Polynesia (eller Tahiti, som er den vanligste betegnelsen) er for mange den ultimate drømmedestinasjonen, og forbindes ofte med turkisblå laguner, over-water bungalows og kritthvite strender. Men Fransk Polynesia er mye mer enn late dager på stranden. Denne gruppereisen tar deg med til stillehavsøyer de færreste besøker, og du får innblikk i polynesiske skikker, historie og kultur – og oppleve slående vakker natur.

Her ser du litt av opplevelsene som venter på et cruise med Aranui 5.

Dagsprogram

Vi møtes på Gardermoen, der vi sjekker inn og starter reisen til Fransk Polynesia. Vi flyr via København og Los Angeles med SAS og Air Tahiti Nui, og servering av mat og drikke er inkludert på de lange flyvningene. 

I dag er en lang reisedag der vi reiser mot klokka, og selv om ankomst i Papeete er samme kveld, så vil dagen være nesten dobbelt så lang.

Vi lander i Papeete, som er hovedstaden i Fransk Polynesia. Ved ankomst blir vi kjørt til Intercontinental Tahiti Resort and Spa, hvor vi bor de to første nettene.

Inkluderte måltider

Måltider som serveres på fly.

InterContinental Tahiti Resort & Spa
InterContinental Tahiti Resort & Spa.

Vi starter dagen med en god frokost, før vi blir bedre kjent med Tahiti på en guidet heldagstur på hovedøya Tahiti Nui. 

Rundturen tar oss med til de fleste interessante stedene på Tahiti, både hva gjelder utsikt og historie. Vi besøker Venus Point, som er stedet der de første europeere steg i land, før kjøreturen går langs østkysten til Arahoho Blowhole, Faarumai waterfalls og Taravao hvor de to øyene på Tahiti forenes. 

Hovedøya Tahiti Nui.
Hovedøya Tahiti Nui.
Foto: Silvio – stock.adobe.com

Vi spiser lunsj på Gauguin Restaurant, der vi får servert både lokale og internasjonale retter. Etter lunsj besøker vi Spring Garden of Vaipahi, som er en rolig oase der vi får litt tid til å gå rundt blant tropiske planter og trær. Kjøreturen fortsetter videre langs vestkysten, der neste stopp er ved Mara’a-grottene. Rundturen avsluttes på Marae Arahurahu, et arkeologisk og historisk viktig sted som gjenspeiler en del av maohi-kulturen som blomstret i Fransk Polynesia før europeerne gjorde sin ankomst.

Etter rundturen blir vi kjørt tilbake til hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost og lunsj.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur på Tahiti

Dagen starter med frokost på hotellet, før vi gjør oss klare for å dra på cruise. I dag går vi om bord på Aranui 5, hvor vi skal tilbringe de 11 neste nettene. Skipet forlater Papeete rundt kl. 12 og setter kursen mot Tuamotuøyene.

Aranui 5 er et spesialbygget cruise- og frakteskip som tar med passasjerer og frakt til Marquesasøyene i Fransk Polynesia, og til andre fjerntliggende øyer i Stillehavet.

Aranui har fraktet passasjerer og cargo i 40 år, og det nåværende skipet, Aranui 5, ble sjøsatt i 2015. Skipet forsyner små samfunn og øygrupper med alt av nødvendigheter og varer, og du vil se cargo-operasjonen i full sving hver gang skipet ankrer opp på en ny øy. Passasjerene benytter dagene til å utforske øyene der skipet ankrer opp. Som gjest om bord får man møte den polynesiske kulturen gjennom gjestfrie innbyggere og en serviceinnstilt besetning. 

Passasjerdelen av skipet er fordelt på 8 dekk, og her er det plass til 230 passasjerer fordelt på 103 lugarer. Skipet har en uformell restaurant hvor alle måltidene om bord serveres, en lounge, to konferanserom, tre barer (inkludert Sky Bar med panoramautsikt), et lite utendørs svømmebasseng, butikk, spa, treningsrom og det første tatoveringsstudioet til sjøs. Interiøret om bord er i polynesisk stil.

Alle måltider (samt vin til maten) og mange utflukter er inkludert i prisen. Lugarene finnes i ulike kategorier, fra premium lugarer med balkong, til standardlugarer med vindu, og det er også et lite svømmebasseng om bord. Gi beskjed ved bestilling hvis du ønsker å oppgradere lugar.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Spisesalen om bord på Aranui 5.
Spisesalen om bord på Aranui 5.

Aranui ankommer Fakarava-atollen tidlig om morgenen. Stå på øverste dekk og få med deg seilingen inn i lagunen. Fakarava er klassifisert som et UNESCO biosfærereservat for bevaring av sjeldne arter, og er den nest største atollen i Fransk Polynesia. Aranui ankrer opp utenfor Rotoava, og passasjerene fraktes i land i mindre båter. Totalt har du rundt 3-4 timer i land, der du kan gå gjennom en liten landsby, besøke en kirke bygget av koraller, se en demonstrasjon av kokosnøttens mange bruksområder, slappe av på en strand og snorkle i den krystallklare lagunen. Mulighet for dykking for sertifiserte dykkere (ekstra kostnad, påmelding i resepsjonen). Det er også mulig å leie sykkel i Rotoava.

Alle passasjerene er tilbake på Aranui til lunsj, og deretter seiler skipet videre mot Marquesasøyene.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

I dag tilbringes hele dagen til sjøs, på vei mot Marquesasøyene. Slapp av i en av solsengene på dekk og ta en dukkert i skipets lille basseng. I løpet av dagen venter leksjoner om Marquesasøyene og programmet for kommende dag. Etter middag stilles klokken en halvtime frem til marquesastid.

Det arrangeres ulike aktiviteter og underholdning daglig i løpet av cruiset, som for eksempel ukulelekurs, tahitisk dansekurs, karaoke, musikalsk underholdning, foredrag om Marquesasøyene og moteshow. Hver kveld før middag er det Happy Hour og underholdning i Veranda Bar.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Basseng- og loungeområdet på skipet.
Basseng- og loungeområdet på skipet.

I dag legger Aranui til kai i Nuku Hiva, som er første stopp i Marquesas. Nuku Hiva er øya der forfatteren Herman Melville, den gang en 23 år gammel sjømann, hoppet av et hvalfangstskip i 1842. Skipet legger til kai tidlig om morgenen, og mens Aranui lesser av varer til lokalsamfunnet, kan du gå inn til sentrum av landsbyen Taiohae, som er administrasjonssentrum for Marquesasøyene.

Deretter venter en dagsutflukt på Nuku Hiva i 4WD’er (biler med firehjulstrekk). Dagen inkluderer besøk i en katedral, på et arkeologisk sted med gigantiske banyantrær og helleristninger, samt en lokal lunsj i Hatiheu. Naturen i dag er fantastisk, med bratte fjell og dype bukter. Etter rundturen kan du bruke litt ekstra tid i Taiohae, før det er tid for å returnere tilbake til skipet.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Kulturelt show i Marquesas.
Kulturelt show i Marquesas.

Ua Pou er dagens stopp, og skipet ankrer opp like ved sentrum av landsbyen Hakahau. Mens mannskapet laster av forsyninger, sement, sukker og laster poser med kopra (tørkede kokosnøtter) og frukt, kan du utforske den pittoreske landsbyen Hakahau. Ta en fottur opp til et utkikkspunkt over Hakahau, se Ua Pous tradisjonelle “fugledans”, test badetemperaturen og spis en nydelig marquesisk lunsj på en lokal restaurant.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Ua Huka er kontrastfylt, med en miks av grønne og helt tørre områder. Øya er hjem til mange ville hester, geiter og griser, og kanskje ser du noen av disse på en kjøretur på øya. Dagen starter med at kapteinen på Aranui vender skipet 180 grader i den praktfulle “Invisible Bay” i Vaipaee, med kun noen meters klaring til klippene på hver side. Sørg for å være på dekk for å se den imponerende manøveren. 

I dag venter en dagsutflukt på Ua Huka der du vil se øyas imponerende natur og plantevekster, besøk på museer og håndverksutsalg. Lunsj vil bli servert på en lokal familierestaurant. For de som fortsatt har energi igjen på slutten av dagen, så kan du gå de siste 3 kilometerne tilbake til kaia i lett terreng. Sørg for å være på dekk når Aranui forlater “Invisible Bay”, og nyt utsikten når Aranui seiler langs kysten av Ua Huka.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Aranui Cruises.
Aranui 5.

Aranui legger til i en liten bukt på Tahuata. Den eneste måten å ankomme øya på er via sjøen, siden det ikke er noen flyplass på Tahuata. Fra skipet fraktes du i land i mindre båter, slik at du kan utforske den lille landsbyen Vaitahu. Luften er fylt med duft av tahitisk tiare, frangipani og historie. I 1595 landet spanske oppdagelsesreisende i landsbyen Vaitahu og åpnet ild mot en mengde nysgjerrige øyboere, og drepte rundt 200 mennesker. Tahuata er også stedet for den første franske kolonien i Marquesas i 1842. Den store kirken midt i landsbyen er bygget av Vatikanet, og dekorert med vakre skulpturer og glassmalerier som representerer Jomfru Maria. Etter et par timer fraktes du tilbake til Aranui, og ferden fortsetter videre til Hiva Oa.

Aranui ankommer Hiva Oa etter lunsj om bord. Du vil få god tid til å utforske Atuona, den nest største landsbyen i Marquesas. Det var her Paul Gauguin bodde og skapte noen av verkene sine. Du kan også besøke kolonibutikken hvor han kjøpte brødet sitt, samt et museum dedikert til hans liv. Gå opp bakkene til kirkegården, der du finner gravstedet til Paul Gauguin, og til den belgiske musikeren Jacques Brel, som døde i 1978. Deretter venter en liten utflukt til det største arkeologiske stedet på Marquesasøyene, «Tohua Taa’oa».

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Gravstedet til Paul Gauguin på Hiva Oa.
Gravstedet til Paul Gauguin på Hiva Oa.

Fatu Hiva er den frodigste og mest avsidesliggende av Marquesasøyene. I landsbyen Omoa vil kvinnene demonstrere hvordan man lager tapa ved å knuse barken fra morbær-, banyan- eller brødfrukttrær. Etterpå kan de som ønsker det gå en 15 kilometers fottur fra Omoa, opp til 650 meters høyde, og deretter ned igjen til Hanavave. Turen byr på en fantastisk utsikt over det ville og vakre landskapet. Det blir servert pikniklunsj på høyeste punkt ca. halvveis på turen. De som ikke ønsker å gå denne turen, seiler videre med Aranui fra Omoa til Hanavave, regnet som en av de vakreste buktene i verden. Besøk landsbyen for en demonstrasjon av fremstillingen av kokosnøttolje, «pani» og dufthåndkleet, «aeu pipi». Når Aranui forlater Hanavave kan du delta på en avskjedsseremoni på bakerste dekk, som markerer slutten på oppholdet i Marquesasøyene.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Naturen på Marquesasøyene er spektakulær.
Naturen på Marquesasøyene er spektakulær.

I dag kan du ta livet med ro mens Aranui seiler mot Tuamotuøyene. Det er en fin dag for å reflektere over opplevelsene på Marquesasøyene, og det vil også arrangeres noen leksjoner om Marquesas i løpet av dagen. Før du legger deg må du huske å stille klokken 30 minutter tilbake til tahiti-tid.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Rangiroa er den største atollen i Fransk Polynesia, og den nest største i hele verden. Stå klar på dekk for å se Aranui seile gjennom Tiputa Pass, og inn i lagunen. I dag kan du nyte formiddagen på Rangiroas hvite sandstrender og bade i den turkisblå lagunen. Det er også mulig å melde seg på utflukter, blant annet tur med glassbunnbåt eller dykking (koster ekstra, påmelding i resepsjonen). Ved lunsjtid forlater Aranui Rangiroa og seiler mot magiske Bora Bora.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Atollen Rangiroa.
Atollen Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Stå tidlig opp for å få med innseilingen i den verdensberømte lagunen på Bora Bora. Fra dekk ser du også majestetiske Mount Otemanu, som ruver over øya. I dag kan du nyte en hel dag i dette perfekte øyparadiset. Ta en tur inn til Vaitape, som er hovedsentrum på Bora Bora, eller nyt dagen på stranden på en privat motu (øy) i lagunen. Her serveres også lunsj. Du kan også velge mellom en rekke valgfrie utflukter mot ekstra kostnad: dykking, laguneturer med båt og motorisert kano, øyrundtur med firehjulstrekk samt svømming med haier og rokker.

Etter en hel dag på Bora Bora, starter Aranui på siste etappe tilbake til Papeete ved solnedgang.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Den turkisblå lagunen på Bora Bora.
Den turkisblå lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Aranui ankommer Papeete rundt kl. 7. Etter frokost om bord er det tid for å ta farvel med besetning og de øvrige cruisegjestene. Vi blir kjørt til Intercontinental Tahiti Resort and Spa, hvor vi tilbringer den siste natten.

Resten av dagen er til egen disposisjon.

Inkluderte måltider

Frokost på skipet.

I dag har vi en hel dag til egen disposisjon, der du kan slappe av ved svømmebassenget eller ta en tur inn til sentrum av Papeete. Papeete har i tillegg til resorter, restauranter, spa og uteliv et flott marked hvor man kan handle frukt og grønnsaker, samt andre varer som dansekostymer, vevde hatter, vesker og flotte halssmykker av skjell.

Vi blir kjørt til flyplassen på kvelden, og går om bord i flyet hjem nærmere midnatt.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider som serveres på fly.

Vi fløy mot tiden på vei til Fransk Polynesia, mens nå flyr vi med. Det betyr at dagen i dag er kortere enn normalt. Vi bytter fly i Los Angeles og København, og servering av mat og drikke er inkludert på de lange flyvningene.

Inkluderte måltider

Måltider som serveres på fly.

Vi ankommer Oslo Gardermoen, hvor vi tar farvel med nye reisevenner og sitter igjen med minner for livet.

Tips

Det er mulig å forlenge denne reisen hvis du vil oppleve mer av Fransk Polynesia før eller etter gruppeturen. Det er også mulig å legge inn et besøk til f.eks. Rarotonga og Aitutaki på Cookøyene. Mulighetene er mange, kontakt oss for mer informasjon.

Er ikke gruppeturer noe for deg, eller passer ikke datoene? Aranui har avganger stort sett hele året, og du kan få samme opplegg hvis du reiser på egenhånd. Kontakt oss for tilbud.

Pris

Alternativ 1

Kr 109 500

Økonomiklasse på fly

Standard lugar på skipet

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Alternativ 2

Kr 153 500

Økonomiklasse på fly

Standard lugar på skipet

Pris per person i enkeltrom

Meld deg på

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Deluxe/Premium lugar på skipet

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Reisefakta

Avreisested

Oslo.
Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Høydepunkter

Papeete (Tahiti), Fakarava, Nuku Hiva, Ua Pou, Ua Huka, Hiva Oa, Tahuata, Fatu Hiva, Rangiroa, Bora Bora.

Dato

2. – 18. oktober 2025

Pris

Kr 109 500 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr 44 000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Prisen inkluderer standard lugar. Hvis du ønsker å oppgradere til deluxe eller premium lugar med balkong, så er dette mulig mot tillegg ved ledig kapasitet.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Papeete t/r med SAS og Air Tahiti Nui i økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter
 • 3 overnattinger på 5-stjerners hotell inkl frokost
 • 12 dager/11 netters cruise med Aranui 5
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen
 • Måltider på flyvningene
 • Transport mellom flyplass og hotell t/r
 • Transport mellom hotell og havn t/r
 • Sightseeingtur på Tahiti
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen
 • Personlige utgifter (klesvask, telefon osv.)
 • Tips på cruiset (valgfritt)
 • Valgfrie utflukter på cruiset
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • ESTA for reise via USA (USD 21 per person)

Øvrig informasjon

Antall deltakere: Maks 26 personer. Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet. Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår. Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

Har du spørsmål om turene våre?

Vanskelig å velge riktig tur, eller har du andre praktiske spørsmål? Våre dyktige reisekonsulenter kan svare på det meste.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

.