Et afrikansk eventyr: Sør-Afrika, Zambia og Botswana

21. februar - 13. mars 2021

Et afrikansk eventyr: Sør-Afrika, Zambia og Botswana

Dette er en innholdsrik opplevelsesferie med skandinavisk reiseleder. Fra storbyer i Sør-Afrika til safari i nasjonalparker, og en ikonisk togtur underveis. Byene og regionene vi besøker byr på store kontraster, sterke historier og ikke minst naturopplevelser og et enestående dyreliv. I tillegg til Sør-Afrika, Zambia og Botswana, krysser vi grensen til både Namibia og Zimbabwe på dagsutflukter.

cal_ny

Dato
21. feb – 13. mar 2021 (21 dager)

com_ny

Destinasjoner
Cape Town, Johannesburg, Franschhoek, Kruger National Park, Victoria Falls, Chobe National Park

peo_ny

Status
Ledige plasser

mon_ny

Pris
82.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Søndag 21. februar 2021: Oslo – Cape Town

Vi reiser med Ethiopian Airlines via Addis Ababa til Cape Town. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider: Måltider på flyet.

 Mandag 22. februar 2021: Cape Town

Ved ankomst Cape Town blir vi kjørt til hotellet. Hotellet ligger sentralt på populære V&A Waterfront, et område fylt med museer, markeder og gode spisesteder. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Overnatting: Standard rom på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderte måltider: Ingen.

 Tirsdag 23. februar 2021: Cape Town

I dag blir det guidet byrundtur. Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden, noen sier også at den er verdens vakreste. Med majestetiske Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. På vår rundtur får vi god oversikt over viktige historiske og kulturelle steder og bygninger. Om været tillater det blir det en tur opp på Table Mountain med kabelbanen for å nyte den fantastiske utsikten over byen.

Overnatting: Standard rom på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.

 Onsdag 24. februar 2021: Cape Town

Denne dagen står til fri disposisjon.

Opplev byens atmosfære, slapp av på stranden eller bli bedre kjent med den spennende historien til denne smeltedigelen av en by.

Cape Town er ikke byen der du opplever det genuine Afrika, men en unik multikulturell metropol takket være alle handelsskipene som tidligere la til på seilasen fra øst til vest. I dag er byen et fascinerende virvar av skyskrapere og byggestiler fra kolonitiden. I utkantene finner vi Townships, boligområdene for ikke-hvite laget under apartheidsystemet som fremdeles huser mange innbyggere.

Overnatting: Standard rom på City Lodge V&A Waterfront
Inkluderte måltider: Frokost.

 Torsdag 25. februar 2021: Cape Town – Franschhoek

Vi reiser videre fra Cape Town til Franschhoek, en liten «fransk» landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I og rundt byen finnes vinkjellere både over og under jorden akkompagnert av koselige gourmetrestauranter. Her er også flust av pannekakekafeer, kunsthåndverksutsalg, gallerier og antikvitetsforretninger.

Etter ankomst blir vi plukket opp på hotellet og begir oss ut på en dag med flotte naturopplevelser. Først reiser vi via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Vi spiser lunsj før vi kjører mot Franschhoek igjen.

Overnatting: Standard rom på Protea Hotel by Marriott Franschhoek
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.

 Fredag 26. februar 2021: Franschhoek

Mellom 1688 og 1690 ble Franschhoek gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse franske flyktningene startet med vinproduksjon og i dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Og det er nettopp vinproduksjonen vi skal bli bedre kjent med i dag, ved hjelp av Franschhoek Wine Tram hop-on hop-off tour. Dette er en av de beste måtene å oppdage den sanne essensen av Franschhoek Valley – pittoreske vingårder, fantastisk natur, varm gjestfrihet, mat i verdensklasse, fine viner og en 300 år gammel historie.

Overnatting: Standard rom på Protea Hotel by Marriott Franschhoek
Inkluderte måltider: Ingen.

 Lørdag 27. februar 2021: Franschhoek – Kruger National Park

Det er tid for safari! Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og kjørt til flyplassen i Cape Town og herfra flyr vi videre til Kruger. Fra flyplassen blir kjørt til lodgen Pestana Kruger Lodge, som ligger idyllisk til med utsikt til Crocodile River.

Overnatting: Pestana Kruger Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 Søndag 28. februar 2021: Kruger National Park

Kruger National Park ble etablert i 1898 for å beskytte dyrelivet i det sørafrikanske lavland. Parken er 350 km lang og i snitt 60 km bred. Parken er flaggskipet blant Sør-Afrikas nasjonalparker, rangert som et av verdens beste safaristeder.

Vi starter dagen tidlig, det er da sjansen for å se dyr er størst. Etter en enkel frokost rundt kl. fem på morgenen begir vi oss ut på utkikk etter eksotiske dyr. Hele dagen tilbringes med safari i nasjonalparken, og vi stopper underveis for lunsj. Retur til lodgen på ettermiddagen.

Overnatting: Pestana Kruger Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 Mandag 1. mars 2021: Kruger National Park

Vi skal nok en dag inn i nasjonalparken og utforske det rike dyrelivet. Området har den største variasjon av dyr på hele kontinentet. Her finner du ca. 147 dyrearter, 49 fiskearter, 34 amfibiearter, 507 fuglearter, 116 krypdyrarter og 1980 plante- og treslag. Sjansen er stor for å treffe på «The Big Five»: løven, neshornet, leoparden, bøffelen og elefanten.

Overnatting: Pestana Kruger Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 Tirsdag 2. mars 2021: Kruger National Park – Johannesburg

Etter utsjekk går turen fra Kruger til Johannesburg langs Panoramaruten, kjent for de mange naturattraksjonene. Vi stopper regelmessig ved de største attraksjonene langs ruten; Blyde River Canyon, den tredje største fjellkløften i verden, God’s Window, hvor man følger en smal tursti og plutselig når et fantastisk utkikkspunkt, Bourke Lucks Potholes, hvor elven og strømmene i den har skapt flere store hull i berget, og den gamle gullgraverbyen Pilgrims Rest, som i dag drives som et museumsområde. Her står, som du sikkert skjønner, opplevelsene i kø!

Etter endt tur kjører vi til hotellet som ligger i Sandton, en av Johannesburgs forsteder.

Overnatting: Garden Court Sandton City
Inkluderte måltider: Frokost.

 Onsdag 3. mars 2021: Johannesburg

I dag skal vi til Soweto, bydelen som ble selve symbolet både nasjonalt og internasjonalt, på den afrikanske motstanden mot apartheidsystemet. Vi blir hentet av guiden Booysie Patric Khanyile. Booysie er oppvokst i Soweto og kjenner bydelen og folket der svært godt.

Soweto er den største «sorte» bydelen i Sør-Afrika med ca. 1 million innbyggere, og Booysie vil gi oss levende innsikt i denne delen av Sør-Afrikas historie og folkeliv. Vi besøker bl.a. Hector Pieterson-monumentet, Apartheidmuseet og Nelson Mandelas hus. Visste du forresten at i Soweto ligger den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere?

Vi spiser lunsj i en av Sowetos berømte «shabeener» (afrikansk pub).

Overnatting: Garden Court Sandton City
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj.

 Torsdag 4. mars 2021: Johannesburg – Rovos Rail

Nå skal vi ut på en reise som nesten er som å dra tilbake i tid. Det er nemlig klart for en togtur helt utenom det vanlige.

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Rovos Rail der vi går om bord i togvognene som oser av fordums prakt.

Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa – verdens mest luksuriøse tog. Toget tar maksimalt 72 passasjerer fordelt på 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført til perfeksjon. Toget har inkludert en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936.

Vi bor i komfortable suiter som er utstyrt med aircondition og har eget bad med dusj, skrivebord, safe og minikjøleskap med et utvalg av drikke som er inkludert i turprisen. Alle de førsteklasses måltidene blir ledsaget av fine viner servert ved vindusbordene med praktfull utsikt over det afrikanske landskapet som glir sakte forbi.

Overnatting: Rovos Rail
Inkluderte måltider: All mat inkludert drikke (eks. champagne).

 Fredag 5. mars 2021: Rovos Rail

Vi fortsetter vår fantastiske togtur gjennom det vakre landskapet.

Overnatting: Rovos Rail
Inkluderte måltider: All mat inkludert drikke (eks. champagne).

 Lørdag 6. mars 2021: Rovos Rail

Toget snirkler seg videre på sin vei mot Victoria Falls. Nyt luksusen og bevertningen om bord, før vi neste dag ankommer vårt neste stopp på reisen.

Overnatting: Rovos Rail
Inkluderte måltider: All mat inkludert drikke (eks. champagne).

 Søndag 7. mars 2021: Livingston/Victoria Falls

Vi går av toget i Livingston, som ligger kun noen få kilometer fra Zambezi-elven i sørvestlige Zambia mot grensen til Zimbabwe. Den livlige byen er kjent som hjemmet til fantastiske Victoria Falls, en av verdens opprinnelige naturlige underverk.

Ved ankomst Victoria Falls blir vi tatt med på en guidet tur av fallene på Zimbabwesiden av fossen. Vi skal forbi «the Big Tree» som med sin fantastiske utsikt er perfekt for bildetaging. Så blir vi ført gjennom regnskogen og lærer mer om fallene, floraen, faunaen, fugle- og viltlivet her.

Etter turen blir vi tatt med over grensen til Zambia og til hotellet AVANI Victoria Falls Resort. Resortet ligger kun 10 minutters spasertur fra Victoriafallene, og som gjest har man gratis adgang hit.

Overnatting: AVANI Victoria Falls Resort
Inkluderte måltider: Frokost.

 Mandag 8. mars 2021: Livingston/Victoria Falls

Formiddagen er til fri disposisjon. Det er mange aktiviteter man kan bli med på ved Victoria Falls. På elven kan man dra på cruise, rafte, padle i kano, ta en tur i jet-boat og få sin egen elvesafari. Om man har ønske om en tur opp i luften er det også mulig å dra på helikoptertur. For den som ønsker å kjenne adrenalinet fosse gjennom årene kan vi anbefale strikkhopp eller zip-line over Victoriafallene.

På ettermiddagen blir vi hentet og tatt med på Wild Horizons Zambezi Sunset Cruise. På vår tur nedover elven har vi muligheten til å se en rekke dyrearter, blant annet flodhester, krokodiller, elefanter og mange forskjellige fuglearter.

Overnatting: AVANI Victoria Falls Resort
Inkluderte måltider: Frokost samt snacks og drikke på cruiset.

 Tirsdag 9. mars 2021: Livingstone – Chobe National Park

Vi blir hentet på hotellet og drar videre til siste stopp på vår reise i Afrika, Botswana. De to neste dagene skal vi tilbringe i Chobe National Park hvor de fire landene Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia møtes. Vi reiser til Chobe River Front hvor vi sjekker inn på Chobe Safari Lodge.

Chobe-elven danner den nordlige grensen til Chobe nasjonalpark, kjent for sine mangfoldige og rikelige safarimuligheter. Denne delen av parken har en tett konsentrasjon av dyreliv med blant annet store elefantflokker og flodhestfamilier.

Overnatting: Chobe Safari Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 Onsdag 10. mars 2021: Chobe National Park

I dag skal vi utforske Chobe National Park både til lands og til vanns. Vi starter dagen tidlig med en kjøretur i nasjonalparken før vi returnerer til hotellet og spiser frokost. Formiddagen har vi til fri disposisjon før vi møtes igjen på ettermiddagen til båtsafari på Chobe-elven.

Overnatting: Chobe Safari Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 Torsdag 11. mars 2021: Chobe National Park

Vi blir vekket tidlig og kjører inn i Chobe National Park. Vi skal ut på en 3 timers safari før vi drar tilbake til lodgen og spiser frokost.

Etter frokosten er det klart for Namibian Village walk. Det er avreise fra Chobe Safari Lodge i båt. Ved ankomst øya får vi innsikt i hvordan de lokale har bodd og levd i flere generasjoner.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting: Chobe Safari Lodge
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

 Fredag 12. mars 2021: Botswana – Norge

Vi får med oss en siste morgensafari før vi hentes på hotellet og fraktes til flyplassen i Victoria Falls. Vi reiser med Ethiopian Airlines via Addis Ababa til Oslo. Måltider på flyvningene er inkludert og hvert sete har egen skjerm mellom Addis Ababa og Oslo.

Inkluderte måltider: Frokost og måltider på flyet.

 Lørdag 13. mars 2021: Ankomst Norge

Vi ankommer Gardermoen og vårt tre uker lange afrikanske eventyr er ved veis ende.

Inkluderte måltider: Måltider på flyet.

Dato: 21. februar – 13. mars 2021 (21 dager)

Kr. 82.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 30.000

Oppgradering fly: Ta kontakt med oss for oppgradering av kabinklasse.

På togturen med Rovos Rail er det mulig å oppgradere til DeLuxe Suite mot et tillegg på kr 11 000 per person i delt rom.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Se denne lille filmen om Rovos Rail:

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Oslo t/r
 • Innenriksfly Cape Town – Kruger
 • Flyskatter og -avgifter
 • 15 netter på hotell og 3 netter på Rovos Rail
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet (frokost 17 dager, lunsj 7 dager og middag 9 dager)
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Guidet bytur Cape Town med Robben Island og Table Mountain
 • Guidet tur Kapp-halvøya
 • Inngangsavgift Kapp-halvøya og Bouders Beach
 • Safariaktiviteter som spesifisert i programmet
 • Sunset cruise Zambezi
 • Avgifter til nasjonalparkene
 • Guidet tur Soweto
 • Guidet tur Victoriafallene
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider

Prisen inkluderer ikke:

 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Personlige utgifter
 • Visum til Zambia og Zimbabwe

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.