Det beste av Australia med Aftenposten

30. oktober - 19. november 2018

Det beste av Australia med Aftenposten

Nå kan du bli med Aftenposten på rundreise i Australia gjennom avisens fordelsprogram A-kortet. Opplev kenguru og koalaer på vakre Kangaroo Island, snorkle på verdens største korallrev Great Barrier Reef, se det hellige fjellet Uluru og besøk Sydney, en av verdens vakreste byer.

Dato
30.okt – 19.nov 2018 (21 dager)

Destinasjoner
Dubai, Kangaroo Island, Uluru, Cairns, Sydney

Status
Ledige plasser

Pris
68.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Tirsdag 30. oktober 2018: Oslo – Dubai

Vi reiser med Emirates til Dubai. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen, og hvert sete har sin egen TV-skjerm. Vi ankommer Dubai rett før midnatt og blir transportert direkte til hotellet.

Overnatting: Standard Room på Copthorne Hotel.
 
Onsdag 31. oktober 2018: Dubai

Etter sen ankomst kvelden før har vi denne dagen til egen rådighet slik at vi kan hvile ut og se oss rundt i Dubai. Vi spiser felles middag på kvelden.

Overnatting: Standard Room på Copthorne Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Torsdag 1. november 2018: Dubai

Etter frokost og utsjekk fra hotellet blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Dubai. Dubai er et stadig mer populært reisemål, og en storby i sterk vekst med utrolig arkitektur, spennende markeder, ørken, oaser og fine strender. Dubai er en evig byggeplass, med gull og glitter, 7 stjerners hotell og en ukjent men spennende fremtid. Dere besøker blant annet Dubai Mall, med over 1200 butikker. Vi får også en tur opp i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, med sine 828 meter. En stor opplevelse.

Vi spiser middag før vi blir kjørt til flyplassen.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Fredag 2. november 2018: Dubai – Adelaide

Vi reiser fra Dubai etter midnatt og ankommer flyplassen i Adelaide på kvelden samme dag. Vi blir kjørt til hotellet og spiser middag der etter ankomst.

Rett ved hotellet ligger Rundle Street og Rundle Mall, som har et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker. Mange attraksjoner ligger også innenfor gåavstand, blant annet Art Gallery of South Australia og South Australian Museum.

Adelaide er den største byen i delstaten South Australia, og er kjent som “City of Churches”. Med nesten en million innbyggere er den Australias fjerde største by; med vakre gamle bygninger, kirker og parkområder. På North Terrace finner man en rekke gallerier og museer, samt en fantastisk botanisk hage. Byen er også kjent for sine store musikk- og kunstfestivaler.

Overnatting: Classic Room på Majestic Roof Garden Hotel.
Inkluderte måltider: Middag.
 
Lørdag 3. november 2018: Adelaide

Etter frokost blir vi tatt med på en sightseeingtur i Adelaide. En lokal guide introduserer oss til de viktigste landemerkene og attraksjonene i byen. Vi kjører gjennom North Terrace, som er det kulturelle sentrum av byen, og forbi flere av byens parker, kirker og attraksjoner. Vi besøker bydelen Glenelg, som har en nydelig strand og som var stedet for den første bosettingen i South Australia i 1836.

Vi har ettermiddagen til egen disposisjon, før vi møtes for felles middag på kvelden.

Overnatting: Classic Room på Majestic Roof Garden Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Søndag 4. november 2018: Adelaide – Kangaroo Island

I dag går turen videre til Kangaroo Island, og fra Adelaide kjører vi buss og deretter ferge for å komme oss til denne naturskjønne øya. Ved ankomst Penneshaw på Kangaroo Island blir vi møtt av en lokal guide som de neste to dagene vil vise oss øyas mange attraksjoner. Kangaroo Island har et rikt dyreliv og unike naturformasjoner, i tillegg til lokale matprodusenter som tilbyr alt fra honning og vin til meieriprodukter og førsteklasses sjømat.

Vi starter dagen på Emu Ridge Eucalyptus Distillery, der vi ser hvordan eukalyptus blir fremstilt. Deretter spiser vi lunsj før vi fortsetter videre til blant annet Kangaroo Island Spirits der vi får smaksprøver, Island Pure Sheep Dairy og Emu Bay Lavender Farm.

Vi sjekker deretter inn på hotellet. Før middag tar vi turen innom Shoals Winery for vinsmaking.

Overnatting: Executive Run of House rom på Aurora Ozone Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Mandag 5. november 2018: Kangaroo Island

Etter frokost utforsker vi Kangaroo Island videre. I dag går turen først til Flinders Chase National Park, der vi besøker naturformasjonene Admiral’s Arch og Remarkable Rocks. Langs kystlinjen ved Admiral’s Arch er man omtrent garantert å se New Zealand-pelssel.

Vi spiser lunsj på en gård som produserer ferskvannskreps og vin. Etter lunsj har vi en guidet omvisning på stranden i Seal Bay blant de utrydningstruede australske sjøløvene. Vi besøker også Kangaroo Island Wildlife Park, som har kenguruer, wallabyer, koalaer, emuer og mange andre lokale dyrearter. Underveis mellom stoppestedene passerer dere den ville og fascinerende naturen på øya.

Overnatting: Executive Run of House rom på Aurora Ozone Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Tirsdag 6. november 2018: Kangaroo Island – McLaren Vale – Adelaide

Etter frokost tar vi ferge tilbake til fastlandet. På vei tilbake til Adelaide legger vi inn et besøk i vinområdet McLaren Vale. Vi stopper på to vingårder, der vi får omvisning og vinsmaking. På den siste vingården spiser vi også lunsj. Etterpå går turen tilbake til Adelaide, hvor vi sjekker inn på Majestic Roof Garden Hotel.

Vi spiser felles middag på hotellet.

Overnatting: Classic Room på Majestic Roof Garden Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Onsdag 7. november 2018: Adelaide – Alice Springs

Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen for å fly til Alice Springs. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet vårt, og har resten av ettermiddagen til egen disposisjon.

På kvelden spiser vi middag på den berømte restauranten Overlanders Steakhouse i Alice Springs.

Overnatting: Overnatting: Standard Room på Mercure Alice Springs Resort.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Torsdag 8. november 2018: Alice Springs – Kings Canyon

Turen går videre i buss fra Alice Springs gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen til Kings Canyon tar omtrent 6 timer. Dette er et av Northern Territorys mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur som tar 1 time, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Overnatting: Standard Room på Kings Canyon Resort.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Fredag 9. november 2018: Kings Canyon – Ayers Rock

Vi starter dagen med en 4 timers gåtur (Rim Walk) langs kanten av juvet, med stopp i Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon.

Det blir avreise fra hotellet i Ayers Rock på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) der vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor vi kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens vi nyter et glass musserende vin og litt snacks. Etter solnedgang reiser vi til et eksklusivt område med en flott beliggenhet i sanddynene, hvor vi får servert en tradisjonell australsk barbeque middag.

Overnatting: Standard Room på Voyages Desert Gardens Hotel.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Lørdag 10. november 2018: Ayers Rock – Cairns

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en gåtur rundt basen av Uluru. Vi utforsker noen av grottene som strekker seg rundt basen og studerer de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene. Uluru ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter og måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Steinen er et hellig monument for urbefolkningen, og de mange tusen år gamle aboriginske utskjæringene og maleriene i hulene strekker seg rundt hele steinen.

Vi returnerer tilbake til hotellet der vi spiser frokost og sjekker ut. Deretter flyr vi videre til Cairns. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Overnatting: Standard Room på Novotel Cairns Oasis Resort.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Søndag 11. november 2018: Cairns – Kuranda

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går om bord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar seg gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station. Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi en Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en lærerik introduksjon til aboriginernes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskog-kabelbane. Dette er en unik opplevelse hvor vi sakte glir over toppen av regnskogen og nyter fantastisk utsikt over Cairns og korallhavet. Det er 2 stopp på veien hvor vi kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica, hvor bussen kjører oss tilbake til hotellet i Cairns.

Overnatting: Standard Room på Novotel Cairns Oasis Resort.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Mandag 12. november 2018: Cairns – Great Barrier Reef

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty. Stig om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Reis om bord i en 16 meter lang seilbåt til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt. Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der vi kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Gruppen har båten for seg selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Overnatting: Standard Room på Novotel Cairns Oasis Resort.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
 
Tirsdag 13. november 2018: Cairns
Dagen er til egen disposisjon. Det er kort avstand til restauranter, butikker, kasino, marina og lagunen.

Overnatting: Standard Room på Novotel Cairns Oasis Resort.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Onsdag 14. november 2018: Cairns – Sydney

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Cairns til Sydney. I Sydney blir vi kjørt til hotellet ved ankomst.

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Vi spiser middag på en lokal restaurant i gåavstand fra hotellet.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Torsdag 15. november 2018: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen. Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv. Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus. Ettermiddagen er til egen disposisjon.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Fredag 16. november 2018: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach. Middag i kveld er på Cyren Restaurant and Bar med en 2-retters meny. Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Lørdag 17. november 2018: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være. I kveld er det avskjedsmiddag på Waterfront Restaurant med en 3-retters Captain’s Menu og transfer til/fra hotellet.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.
 
Søndag 18. november 2018: Sydney – Oslo

Dagen er til egen disposisjon frem til hjemreisen på kvelden. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Vi flyr med Emirates via Dubai til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider: Frokost.
 
Mandag 19. november 2018: Ankomst Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Dato: 30. oktober – 19. november 2018

Kr. 68.900 pr. person når to reiser sammen

Pris uten fordelskort: kr. 73.900,-
Tillegg for enkeltrom kr. 16.000,-

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Se denne lille filmen fra Uluru og Kata Tjuta:

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Dubai – Adelaide – Alice Springs // Ayers Rock – Cairns – Sydney – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 18 overnattinger på 4-stjerners hoteller.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (18 frokoster, 5 lunsjer og 18 middager).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Sightseeingtur i Dubai, Adelaide og Sydney.
 • Todagerstur til Kangaroo Island.
 • Vinsmaking i McLaren Vale.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Ayers Rock Base Tour.
 • Heldagstur til Great Barrier Reef og Kuranda
 • Norsk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.
 • Visum til Australia.

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Jorden rundt

Dato
30.sep – 23.okt 2019 (24 dager)

Pris
92.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Status
Ledige plasser

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.