Cookøyene og New Zealand

25. oktober – 13. november 2018

Cookøyene og New Zealand

Bli med på en fantastisk reise til Cookøyene og New Zealand med skandinavisk reiseleder, hvor vi besøker Rarotonga, Aitutaki, Auckland, Rotorua, Queenstown og Fiordland. Det blir til og med et stopp i Los Angeles.

Vi bor på 4-stjerners hotell på hele turen, og frokost samt noen middager er inkludert i prisen.

Dato
25.okt – 13.nov 2018 (20 dager)

Destinasjoner
Los Angeles, Rarotonga, Aitutaki, Auckland, Rotorua, Queenstown

Status
Fullbooket

Pris
83.900 kr pr. person når to reiser sammen

Torsdag 25. oktober 2018: Oslo – Los Angeles

Vi reiser med SAS og Air New Zealand til Los Angeles via London. All mat og drikke på flyet til Los Angeles er inkludert og hvert sete har sin egen TV-skjerm på denne flyvningen.

Ved ankomst til Los Angeles på ettermiddagen blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Overnatting: Standardrom på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Måltider: Middag.
 
Fredag 26. oktober 2018: Los Angeles

De fleste som besøker Los Angeles ønsker å oppleve steder de har sett på TV – og noe av det skal vi se i dag. Det klassiske bildet åpenbarer seg allerede under innflygningen til byen – millioner av lys; gatelys, billys og lys fra alle husene mellom Rocky Mountains og Stillehavet. Bokstavelig talt en stjernehimmel på bakken!

I dag blir det sightseeingtur i Los Angeles, og vi besøker bl.a. Hollywood, Beverly Hills og Santa Monica.

Overnatting: Standardrom på Marina Del Rey Marriott Hotel.
Måltider: Frokost og middag.
 
Lørdag 27. oktober 2018: Los Angeles – Rarotonga

Dagen er fri til å utforske mer av englenes by på egenhånd. Hva med et besøk i Universal Studios Hollywood eller en tur til Disneyland – eller bare ha en rolig dag ved Venice Beach eller Santa Monica Pier? Los Angeles strekker seg over 1200 kvadratkilometer og har mer enn 3,8 millioner innbyggere – som snakker 220 ulike språk.

Vi reiser videre fra Los Angeles til Rarotonga på kvelden.

Måltider: Frokost.
 
Søndag 28. oktober 2018: Ankomst Cookøyene

Ved ankomst til Rarotonga blir vi møtt på flyplassen og tatt med til hotellet. Rommene våre er tilgjengelige ved ankomst. Resten av dagen fri til egne aktiviteter.

Vårt hotell Sanctuary Rarotonga & Spa Resort ligger fint til ved stranden på sørvestre kysten av Rarotonga, bare 15 minutter med bil fra Avarua Township. Her kan du nyte omgivelsene, bade og snorkle – og få med deg en fantastisk tropisk solnedgang over Aroa Lagoon marine reserve.

Overnatting: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Måltider: Frokost.
 
Mandag 29. oktober 2018: Rarotonga

Rarotonga har mye mer å by på enn vakre strender og krystallklart vann. I dag er vi med på en guidet halvdagstur, ca 3 timer, hvor du får oppleve det beste av hva Rarotonga har å tilby. Turen er en fin introduksjon for deg som senere vil oppdage mer av øya på egen hånd. Vi reiser langs Ara Tapu som er hovedveien langs kysten, parallelt med sandstrender og lagunen. Høydepunktene på turen er bl.a. Are Te Tonga & Pa’s Marae – hellige steder som tidligere ble brukt under ritualer og viktige sermonier. Vi besøker også Site of 7 canoes – stedet der tapre krigere i kanoer la i vei mot New Zealand for flere hundre år siden, samt noen av de fine kirkene som finnes på Cook øyene.

Overnatting: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Måltider: Frokost.
 
Tirsdag 30. oktober 2018: Rarotonga

Vil du oppleve det krystallklare vannet i Muri Lagoon? Bli med på denne populære dagsturen! Captain Tama’s båt med glassbunn tar oss med til et område der vi kan få oppleve fantastisk snorkling i krystallklart vann med fargerike fisker og store muslinger. Er vi virkelig heldige treffer vi kanskje på Charlie den Store. Etter at vi har matet fiskene, fortsetter turen til den lille øya Motu Koromiri hvor vi får servert en tradisjonell Rarotongan BBQ lunch med fisk, salat og frukt. Det blir underholding fra et lokalt band og show før vi returnerer til fastlandet med båt. Du kan låne snorkleutstyr på båten, så alt du trenger å ta med deg er badetøy, håndklær, solkrem og kamera!

På kvelden besøker vi Te Vara Nui Village der vi spiser en god buffémiddag og har gleden av et fantastisk Over Water Night Show, der noen av Rarotongas beste dansere og musikere underholder oss.

Overnatting: Sanctuary Rarotonga & Spa Resort.
Inkludert: Frokost, lunsj og middag.
 
Onsdag 31. oktober 2018: Rarotonga – Aitutaki

I dag fortsetter vi vår reise til Aitutaki – som av mange ansees for å være den vakreste øya i Stillehavet. Aitutaki ligger i en enorm lagune, i blått og turkis, fylt med mengder av fargerike fisker og omgitt av små holmer med kritthvite strender og svaiende palmer.

Etter en halvtimes flytur over det endeløse Stillehavet, uten den minste antydning til land, dukker øya opp som en liten palmekledd flekk i de turkisfargede omgivelsene. Etter ankomst til Aitutaki blir vi tatt med til hotellet.

Vårt hotell, Aitutaki Lagoon Resort and Spa befinner seg på en avsidesliggende øy, omgitt av kritthvite sandstrender med en fantastisk utsikt utover den vakre lagunen og de små øyene (motus) i horisonten. Alle bungalowene er fint innredet og er omgitt av palmer som beskytter mot innsyn og gir en følelse av å være frikoblet fra resten av verden.

Resten av dagen er fri til egne aktiviteter.

Overnatting: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Måltider: Frokost.
 
Torsdag 1. november 2018: Aitutaki

Opplev en av verdens vakreste laguner ombord på katamaranen ”Titi ai Tonga”. Vi tilbringer dagen med å bade, snorkle og studere fargerike fisker og koraller. Vi besøker de små øyene Akaiami, Moturkau og One Foot Island. Vi får servert en BBQ-lunsj ombord på båten.

Du kan låne snorkleutstyr ombord på båten, så det eneste du behøver å ta med deg er badetøy, håndkle, solkrem og kamera.

Send postkortene dine fra One Foot Island, som er den eneste ubebodde øya i verden med postkasse! En uforglemmelig dag som virkelig kan anbefales.

Overnatting: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Måltider: Frokost og BBQ-lunsj.
 
Fredag 2. november 2018: Aitutaki

Hele dagen er fri til egne aktiviteter.

Overnatting: Aitutaki Lagoon Beach Resort.
Måltider: Frokost.
 
Lørdag 3. november 2018: Aitutaki – Rarotonga – Auckland

Vi forlater Aitutaki og flyr tilbake til hovedøya Rarotonga på morgenen, og fortsetter deretter til Auckland med fly tidlig på ettermiddagen. Flyreisen til New Zealand tar bare 3 timer, men fordi vi underveis krysser datolinjen, ankommer vi ikke New Zealand før neste dag.

Måltider: Frokost.
 
Søndag 4. november 2018: Ankomst Auckland

Ved ankomst til Auckland blir vi hentet på flyplassen. Før vi sjekker inn på hotellet, tar vi en sightseeingtur i byen og besøker shoppingområdet Newmarket, det historiske stedet Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point, og reiser videre over Auckland Harbour Bridge til området der America’s cup arrangeres.

Auckland er New Zealands største by. Byen er et naturlig utgangspunkt for de fleste som besøker landet. Auckland kalles ”City of Sails”, fordi den kjennetegnes av alle de hvite seilene på seilbåtene som ligger i havna. Nord for Auckland, på nordspissen av Nordøya, ligger de fineste og hviteste sandstrendene du kan tenke deg. Bølgende åser går langs østkysten og utenfor ligger tusenvis av små øyer.

På kvelden nyter vi en 3-retters middag på Harbourside Restaurant.

Overnatting: Premium Room på Sky City Auckland.
Måltider: Middag.
 
Mandag 5. november 2018: Auckland

Etter frokost spaserer vi til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island. Waiheke Island er en vakker øy rett uten for Auckland, og her skal vi være med på en mat- og vintur. Turen starter med vinsmaking og en lett lunsj på vingården Stonyridge, før vi reiser videre til Rangihoua Estate for å smake på oliven. Deretter blir det ølsmaking på Wild on Waiheke før turen avsluttes med vinsmaking på den vakre vingården Mudbrick.

Når vi går av fergen i Auckland, er resten av dagen fri til egne aktiviteter.

I dag nyter vi en 3-retters middag på den fantastiske restauranten The Orbit Restaurant, som er det høyeste spisestedet i New Zealand!

Overnatting: Premium Room på Sky City Auckland.
Måltider: Frokost, vintur med lunsj til Waiheke Island samt en 3-retters middag på The Orbit Restaurant.
 
Tirsdag 6. november 2018: Auckland – Matamata – Rotorua

I dag forlater vi Auckland og reiser via Matamata til Rotorua. I Matamata ligger Hobbiton, den lille hobbitbyen fra ”Ringenes Herre” og ”Hobbiten” filmene. Her får vi en guidet tur, besøker noen av hobbitenes hus eller rettere sagt huler som er gravd ut i åssidene. Vi får se hvor ulike kjente scener er spilt inn før vi fortsetter til Rotorua. Rotorua er maorienes hovedstad, og ligger i et aktivt geotermisk område der det bobler, syder og koker under jorden.

Overnatting: Novotel Rotorua Lakeside (Superior City View).
Måltider: Frokost og buffétlunsj.
 
Onsdag 7. november 2018: Rotorua

For mange er Rotorua hovedattraksjonen på New Zealand. I og omkring Rotorua får du et bra innblikk i hvordan jorden ser ut inni. Det bobler og syder, spruter og koker under jorden. De mange geotermiske områdene er fulle av geysirer og dampen står opp av jorden flere steder. Rotorua er også maorienes hovedstad, og her har de mer enn noe annet sted på New Zealand holdt fast i sin kultur og sine tradisjoner.

Etter frokost legger vi ut på en guidet tur av Rotorua, hvor vi besøker Te Puia Thermal Valley, Rainbow Springs Nature Park, Agrodome – hvor vi får se hunder arbeide med å gjete, samt at vi tar en tur med Skyline Gondola. Vi besøker også Rotorua Government House og Redwood-skogen. Buffétlunsj inngår.

På kvelden får vi oppleve maorikulturen med sang og dans samt en tradisjonell hangi-middag. Vi får også ta del i historier, hendelser og tradisjoner fra en svunnen tid gjennom et skuespill.

Overnatting: Novotel Rotorua Lakeside (Superior City View).
Måltider: Frokost, lunsj og hangi middag.
 
Torsdag 8. november 2018: Rotorua – Queenstown

Vi forlater hotellet tidlig på morgenen for å reise til flyplassen. I dag flyr vi med Air New Zealand til Queenstown via Christchurch. Queenstown ligger idyllisk plassert i vakre omgivelser ved bredden av innsjøen Lake Wakatipu, og med utsikt til fjellkjeden Remarkables. Selv om Queenstown har vokst de siste årene og blitt et populært reisemål, så har byen beholdt mye av sin småbysjarm. På mange måter minner den om et lite vintersportssted i Alpene – stille om dagen når alle er ute på en eller annen aktivitet, og full av liv om kvelden og natten når turistene samles for å ha det gøy.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Millenium Queenstown (Superior Room).
Inkluderte måltider: Frokost.
 
Fredag 9. november 2018: Queenstown – Doubtful Sound

På programmet i dag står en båttur med overnatting i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland er den største nasjonalparken i New Zealand. Den urørte naturen gir en følelse av hvordan landet så ut før menneskene kom hit. Vi reiser med buss fra Wanaka via Queenstown til Manapouri, og tar deretter båt over Lake Manapouri før vi fortsetter med buss i regnskogen over Wilmott Pass til Deep Cove. Her går vi ombord på Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound speider vi etter delfiner, seler og pingviner, og det er også mulig å padle kajakk for de som vil.

Overnatting: Fiordland Navigator (dobbel lugar).
Måltider: Frokost og buffét middag om bord på båten.
 
Lørdag 10. november 2018: Doubtful Sound – Queenstown

Etter frokost reiser vi tilbake til Queenstown via Manapouri, og ankommer Queenstown på ettermiddagen. Resten av dagen er til egen disposisjon.

På kvelden spaserer vi til Queenstown Gondola. Vi tar gondolen opp på fjellet og vel fremme serveres en buffét middag med Queenstowns mest spektakulære utsikt.

Overnatting: Hotel St Moritz (Guest Lakeview Room).
Måltider: Frokost og buffét middag.
 
Søndag 11. november 2018: Queenstown

I dag blir vi med på en fin halvdagstur i 4WD til historiske Skippers Canyon. Turen følger den spesielle Skippers Road, og her får du sett mer av den majestetiske naturen rundt Queenstown.

Resten av dagen fri til egne aktiviteter.

Overnatting: Hotel St Moritz (Guest Lakeview Room).
Måltider: Frokost og 3-retters middag på Prime Restaurant.
 
Mandag 12. november 2018: Queenstown – Oslo

Formiddagen er til egen disposisjon.

Vi blir hentet på hotellet ved lunsjtider for å reise til flyplassen. Turen går med Air New Zealand og SAS via Auckland, Los Angeles og London til Oslo. All mat og drikke ombord er inkludert på flyet, og hvert sete har sin egen TV-skjerm på flyet fra Auckland til London.

Inkluderte måltider: Frokost.
 

Tirsdag 13. november 2018: Oslo

Ankomst Oslo..

Dato: 25. oktober – 13. november 2018

Kr. 83.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom kr. 22.000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Los Angeles – Rarotonga – Auckland – Oslo inkl. skatter og avgifter
 • Innenriksfly Rarotonga – Aitutaki – Rarotonga inkl skatter og avgifter
 • Innenriksfly Rotorua – Queenstown – Auckland inkl skatter og avgifter
 • 2 overnattinger på 4-stjerners hotell i Los Angeles
 • 7 overnattinger på 4-stjerners hotell på Cookøyene
 • 7 overnattinger på 4-stjerners hotell på New Zealand
 • 1 natt i dobbellugar på båttur i Fiordland National Park.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (17 frokoster, 5 lunsjer og 9 middager).
 • Måltider på fly der det er inkludert i billetten.
 • Transport mellom flyplasser og hotell.
 • Transport mellom destinasjoner.
 • Sightseeingtur i Los Angeles
 • Island Discovery Tour, Rarotonga
 • 2 utflukter med båt (Rarotonga og Aitutaki)
 • Sightseeingtur i Auckland og Rotorua
 • Halvdagstur til Waiheke Island inkl vinsmaking
 • Besøk i Hobbiton
 • Utflukt til Skippers Canyon med 4WD
 • Båttur med overnatting i Doubtful Sound.
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

HAR DU SPØRSMÅL?

Ring oss på telefon
23 65 44 20

Flere gruppereiser

Se også våre andre gruppereiser.

Jorden rundt

Dato
30.sep – 23.okt 2019 (24 dager)

Pris
92.900 kr. pr. person når to reiser sammen

Status
Ledige plasser

Bli oppdatert når vi lanserer nye gruppereiser.

Nyhetsbrevet sendes ut ca. hver 14. dag, i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.