Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Private Travel Lab

Australias høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise i Australia med skandinavisk reiseleder, hvor vi besøker steder som Singapore, Noosa, K'gari (Fraser Island), Great Barrier Reef, Uluru og Sydney.

Foto: Tourism Australia

Hjem > Gruppereiser > Australias høydepunkter

Gruppereise

Australias høydepunkter

Reiserute - Australias høydepunkter

Trykk på kartet for å forstørre.

Status

Fullbooket

Dato

2. – 21. november 2024

Varighet

20 dager

Høydepunkter

Singapore, Noosa, K’gari, Port Douglas, Great Barrier Reef, Uluru, Sydney.

Reiseform

Gruppereise med norsk reiseleder.
Reiseleder for turen er Øyvind Strandman.

Pris

Fra kr 95 900 per person når to reiser sammen.

Bli med på en fantastisk rundreise i Australia med skandinavisk reiseleder, hvor vi besøker steder som Singapore, Noosa, K’gari (Fraser Island), Great Barrier Reef, Uluru (Ayers Rock) og Sydney.

Vi bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i Australia er inkludert i reisen.

Dagsprogram

Vi reiser med SAS og Singapore Airlines via London til Singapore. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra London til Singapore, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider

Måltider på fly.

Singapore Airlines.
Singapore Airlines.

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

Vi spiser middag på en lokal restaurant.

Inkluderte måltider

Middag

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi flyr videre til Brisbane på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider på fly.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Singapore

The Merlion i Singapore.
The Merlion i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Ved ankomst Brisbane blir vi hentet på flyplassen og kjører nordover til Noosa og Sunshine Coast. Kjøreturen tar omtrent 2 timer.

Inkluderte måltider

2-retters middag på Park & Cove

Dagen er til egen disposisjon. Noosa er kanskje den mest sjarmerende byen på Sunshine Coast. Som resten av området er dette et populært sted for turister, og de mange tilreisende søker sol, strand og badeliv. I motsetning til Surfers Paradise finnes det ingen skyskrapere her – det er ingen bygninger som rager over tretoppene. Forholdene er mindre og det er en mer sjarmerende by. De fleste besøker byen på grunn av den fine stranden, for å handle i de flotte butikkene, og for å spise på en av byens mange spennende restauranter.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag på Park & Cove.

Noosa Main Beach.
Noosa Main Beach.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hentet på hotellet og kjører nordover til Hervey Bay og River Heads, hvor vi tar ferge over til K’gari. Verdens største sandøy, K’gari (Fraser Island), ligger et par hundre kilometer nord for Brisbane, og dette er en unik øy selv for Australia.

K’gari kan med rette kalles et paradis på jord. Her er uendelige hvite sandstrender og sitrende bekker av krystallklart vann, og den er overraskende nok bevokst av regnskog – trærne vokser rett opp av sanden. I tillegg finnes hele 40 ferskvannsinnsjøer, et innfløkt økosystem og et rikt plante-, dyre- og ikke minst fugleliv. Man regner med at det finnes 350 ulike fuglearter her, og dingoene på K’gari anses å være de mest renrasete i hele Australia.

I kveld får vi servert en tradisjonell australsk grillmiddag og får i tillegg lære mer om og smake på australsk villmarksmat – som kalles Bushtucker.

Inkluderte måltider

Frokost og middag

Lake McKenzie på K'Gari.
Lake McKenzie på K’gari.
Foto: Tourism and Events Queensland

Bli med på en heldags 4WD guidet busstur fra Kingfisher Bay Resort. Lær om naturen og historien til K’gari og få muligheten til å svømme i det krystallklare, blå vannet til Lake McKenzie, øyas vakreste innsjø. Lunsj blir servert på Eurong Beach Resort. Fra Central Station kan dere gå langs elvebankene til Wanggolba Creek som renner gjennom regnskogen. Kjør langs den spektakulære Seventy-Five Mile Beach og stopp og svøm i Eli Creek. Denne elven er den største på The Eastern Beach. Vi besøker også skipsvraket Maheno Wreck og beundrer den fargede sanden til the Pinnacles. 

Middag i kveld er på resortet.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur på K’gari.

Fraser Island.
Maheno Wreck på K’gari.
Foto: Tourism Australia

Vi tar fergen fra K’gari til River Heads og kjører sørover til flyplassen i Brisbane. Her flyr vi nordover fra Brisbane til Cairns. Vi blir hentet på flyplassen i Cairns og kjørt til hotellet i Port Douglas.

Port Douglas ligger en times kjøring nord for Cairns via en spektakulær kystvei som svinger seg langs kysten med hav på den ene siden og regnskog på den andre. Port Douglas er et populært feriested for både australiere og tilreisende turister. Dette skyldes nærheten til Great Barrier Reef, regnskogen og et veldig bra klima hele året. Det er et svært sjarmerende sted med mange fine restauranter og sin egen spesielle atmosfære.

Port Douglas er det perfekte utgangspunktet for turer ut på Great Barrier Reef og til Daintree Rainforest som ligger nord for byen.

Middag i kveld er på Peppers Beach Club Resort.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Four Mile Beach i Port Douglas.
Four Mile Beach i Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Vi blir hentet med buss på hotellet og kjørt til marinaen i Port Douglas. Derfra går vi om bord i seilkatamaranen “Sailaway VII”, som tar oss med på en luksuriøs og miljøvennlig ekspedisjon ut på det ytre revet.

Målet for dagen er Mackay Coral Cay, som er en liten sandøy omgitt av korallrev helt ytterst på Great Barrier Reef. Her kan man studere livet under vann fra en båt med glassbunn eller med maske og snorkel. Man kan også gå en liten runde på øya. Mesteparten av det marine livet på korallrevet befinner seg like under overflaten, slik at man kan se det på nært hold uten å ta i bruk fullt dykkerutstyr.

Turen inkluderer en deilig lunsjbuffet ved siden av kaffe/te og kaker morgen og ettermiddag. Inkludert er også lån av utstyr til snorkling og en kunnskapsrik marinbiolog som briefer og guider små grupper av gangen for å introdusere revet.

Husk badetøy, håndkle, solhatt, solkrem, solbriller og kamera!

Vi er tilbake i Port Douglas ca. kl 17, og blir deretter kjørt tilbake til hotellet. Middag i kveld er på Salsa Bar & Grill.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Great Barrier Reef

Mackay Cay.
Mackay Cay ytterst på Great Barrier Reef.
Foto: Tourism Australia

I dag tar vi turen inn i verdens eldste tropiske regnskog, Daintree Rainforest. Daintree er hjem til jordens største utvalg av planter og dyr. Nasjonalparken, som står på verdensarvlisten, er over 135 millioner år gammel.

Vi besøker Mossman Gorge Gateway Centre, som introduserer regnskogen og de innfødte som har bodd her i tusenvis av år. Deretter fortsetter vi inn i Mossman Gorge, der dagens sjåfør og guide tar oss med på en guidet gåtur inne i regnskogen. Lær fascinerende fakta om verdens eldste tropiske regnskog.

Deretter kjører vi videre til Daintree River, der vi spiser en tropisk barbeque-lunsj på Daintree Teahouse, før vi går om bord i en båt for en times cruise på Daintree River for å se etter dyreliv. Fugler, reptiler, fisk og store saltvannskrokodiller er noe av det vi kan være heldige å se i elven eller langs elvebredden.

Etter cruiset returnerer vi tilbake til Port Douglas. Middag i kveld er på Peppers Beach Club Resort.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Daintree Rainforest.

Daintree Rainforest.
Daintree Rainforest.
Foto: Tourism and Events Queensland

Dagen er til egen disposisjon. Ta livet med ro ved bassenget på hotellet eller på Four Mile Beach, besøk butikkene og restaurantene i Macrossan Street, se det australske dyrelivet på Wildlife Habitat Port Douglas eller ta en ekstra dagstur ut på revet. Valget er ditt!

På kvelden skal vi være med på en middagsopplevelse i regnskogen som heter “Flames of the Forest”. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til en idyllisk og magisk setting i det som føles som en annen verden. Levende stearinlys, flammer og krystaller lyser opp regnskogen på en måte du aldri har sett før. Vi får servert en 6–retters meny som er inspirert av det tropiske området vi befinner oss i, med matchende australske drikkevarer.

Overnatting

Inkluderte måltider

Frokost og middagsopplevelsen «Flames of the Forest».

Flames of the Forest.
Flames of the Forest.
Foto: Tourism Australia

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Cairns til Ayers Rock. Det blir avreise fra hotellet på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) der vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor du kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens du nyter et glass champagne og litt snacks.

I kveld spiser vi en barbeque-middag.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Kata Tjuta Valley of the Winds Walk, solnedgang over Uluru.

Uluru.
Utforsk området rundt Uluru.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt basen på denne store monolitten. Vi utforsker noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene. Ayers Rock ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter som måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Steinen kalles ”Uluru” av aborginerne, og er et hellig monument for urbefolkningen. De mange tusen år gamle aboriginske utskjæringene og maleriene i hulene strekker seg rundt hele steinen.

Turen går videre i buss fra Ayers Rock gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen tar omtrent 4-5 timer. Betrakt Mt. Connor fra Curtin Springs Cattle Station, og reis videre til Kings Canyon. Dette er et av Northern Territory’s mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Uluru Base Walk, Kings Canyon Creek Walk

Kings Canyon.
Kings Canyon.
Foto: Tourism Australia

Vi starter dagen med en 4 timers gåtur (Rim Walk) langs kanten av juvet, med stopp i Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon. Avreise fra Kings Canyon på ettermiddagen til Alice Springs. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Kings Canyon Rim Walk

Alice Springs.
Alice Springs.
Foto: Tourism NT/Debra Hoyt

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Alice Springs til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Vi spiser middag på hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Sydney.
Vi tilbringer de fire siste dagene i Sydney.
Foto: Michael Evans – stock.adobe.com

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før dere setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen. Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv.

Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. I kveld er det middag på Nick’s Seafood Restaurant.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Sydney

The Royal Botanic Garden, Sydney.
The Royal Botanic Garden.
Foto: Tourism Australia

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

Vi spiser middag på Adria Bar & Restaurant.

Inkluderte måltider

Frokost og 2-retters middag.

The Rocks i Sydney.
The Rocks i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være.

I kveld er det avskjedsmiddag på I’m Angus Steak House.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Manly Beach i Sydney.
Manly Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Vi reiser med Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene fra Sydney til København.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider på fly.

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Tips

Det er mulig å forlenge denne reisen hvis du vil reise på egenhånd før eller etter gruppeturen. Du kan for eksempel se mer av Australia, New Zealand, eller inkludere et opphold på en stillehavsøy før hjemreise. Kontakt oss for mer informasjon om hva som er mulig.

Pris

Alternativ 1

Kr 95 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Alternativ 2

Kr 113 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i enkeltrom

Meld deg på

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Reisefakta

Avreisested

Oslo.
Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Høydepunkter

Singapore, Noosa, K’gari (Fraser Island), Port Douglas, Great Barrier Reef, Uluru, Sydney.

Dato

2. – 21. november 2024

Pris

Kr 95 900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr 18 000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Singapore – Brisbane – Cairns – Ayers Rock // Alice Springs – Sydney – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 16 overnattinger på 4-stjerners hoteller.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (16 frokoster, 3 lunsjer og 16 middager).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Sightseeingtur i Singapore og Sydney.
 • Heldagstur til Great Barrier Reef, Daintree Rainforest og K’gari.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Uluru Base Walk.
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.
 • Visum til Australia.

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Øvrig informasjon

Antall deltakere: Maks 26 personer. Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet. Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår. Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

Har du spørsmål om turene våre?

Vanskelig å velge riktig tur, eller har du andre praktiske spørsmål? Våre dyktige reisekonsulenter kan svare på det meste.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

.