Australias høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise i Australia med skandinavisk reiseleder, hvor vi besøker steder som Singapore, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Uluru og Sydney.

Foto: Tourism Australia

Reiserute - Australias høydepunkter

Klikk på kartet for større format.

Australias høydepunkter

Fullbooket

22. februar – 13. mars 2023

20 dager

Singapore, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Uluru, Sydney.

Gruppereise med skandinavisk reiseleder.
Reiseleder for turen er Finn. R. Kolderup.

Fra kr 81 900 per person når to reiser sammen

Reisefakta

Bli med på en fantastisk rundreise i Australia med skandinavisk reiseleder, hvor vi besøker steder som Singapore, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Uluru / Ayers Rock og Sydney.

Vi bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i Australia er inkludert i reisen.

Dagsprogram

Onsdag 22. februar 2023: Oslo – Singapore

Vi reiser med SAS og Singapore Airlines via København til Singapore. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra København til Singapore, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Torsdag 23. februar 2023: Ankomst Singapore

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Overnatting: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel.

Inkluderte måltider: Middag.

Singapore by night.
Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: orpheus26 – stock.adobe.com

Fredag 24. februar 2023: Singapore – Brisbane

Dagen er til egen disposisjon. Vi flyr videre til Brisbane på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider: Frokost og måltider på fly.

Lørdag 25. februar 2023: Ankomst Brisbane – Noosa

Ved ankomst Brisbane blir vi hentet på flyplassen og kjører nordover til Noosa og Sunshine Coast. Kjøreturen tar omtrent 2 timer.

Overnatting: 1 bedroom apartment på Peppers Noosa Resort & Villas.

Inkluderte måltider: Middag.

Søndag 26. februar 2023: Noosa

Dagen er til egen disposisjon. Noosa er kanskje den mest sjarmerende byen på Sunshine Coast. Som resten av området er dette et populært sted for turister, og de mange tilreisende søker sol, strand og badeliv. I motsetning til Surfers Paradise finnes det ingen skyskrapere her – det er ingen bygninger som rager over tretoppene. Forholdene er mindre og det er en mer sjarmerende by. De fleste besøker byen på grunn av den fine stranden, for å handle i de flotte butikkene, og for å spise på en av byens mange spennende restauranter. Vi spiser middag på en lokal restaurant i gåavstand fra hotellet.

Overnatting: 1 bedroom apartment på Peppers Noosa Resort & Villas.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Noosa Main Beach.
Noosa Main Beach.
Foto: Tourism and Events Queensland

Mandag 27. februar 2023: Noosa – Fraser Island

Vi blir hentet på hotellet og kjører nordover til Hervey Bay og River Heads, hvor vi tar ferge over til Fraser Island. Verdens største sandøy, Fraser Island, ligger et par hundre kilometer nord for Brisbane, og dette er en unik øy selv for Australia.

Fraser Island, eller «K’gari» som den kalles av aboriginerne, kan med rette kalles et paradis på jord. Her er uendelige hvite sandstrender og sitrende bekker av krystallklart vann, og den er overraskende nok bevokst av regnskog – trærne vokser rett opp av sanden. I tillegg finnes hele 40 ferskvannsinnsjøer, et innfløkt økosystem og et rikt plante-, dyre- og ikke minst fugleliv. Man regner med at det finnes 350 ulike fuglearter her, og dingoene på Fraser Island anses å være de mest renrasete i hele Australia.

Overnatting: Hotellrom på Kingfisher Bay Resort.

Inkluderte måltider: Frokost og buffet middag på Maheno Restaurant.

Tirsdag 28. februar 2023: Fraser Island

Bli med på en heldags 4WD guidet busstur fra Kingfisher Bay Resort. Lær om naturen og historien til Fraser Island og få muligheten til å svømme i det krystallklare, blå vannet til Lake McKenzie, øyas vakreste innsjø. Lunsj blir servert på Eurong Beach Resort. Fra Central Station kan dere gå langs elvebankene til Wanggolba Creek som renner gjennom regnskogen. Kjør langs den spektakulære Seventy-Five Mile Beach og stopp og svøm i Eli Creek. Denne elven er den største på The Eastern Beach.

Vi besøker også skipsvraket Maheno Wreck og beundrer den fargede sanden til the Pinnacles. I kveld får vi servert en tradisjonell australsk grillmiddag og får i tillegg lære mer om og smake på australsk villmarksmat – som kalles Bushtucker.

Overnatting: Hotellrom på Kingfisher Bay Resort.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Maheno Wreck på Fraser Island.
Maheno Wreck på Fraser Island.
Foto: Tourism Australia

Onsdag 1. mars 2023: Fraser Island – Brisbane – Cairns

Vi tar fergen fra Fraser Island til River Heads og kjører sørover til flyplassen i Brisbane. Her flyr vi nordover fra Brisbane til Cairns. Vi blir hentet på flyplassen i Cairns og kjørt til hotellet. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området. Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Overnatting: Urban Room på Flynn, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Torsdag 2. mars 2023: Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går ombord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar seg gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station.

Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra-dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en læringsrik introduksjon til Aborginernes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de Australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskogsgondolbane. Dette er en unik opplevelse der man sakte glir over toppen av regnskogen og nyter den fantastiske utsikten over Cairns og korallhavet. Det er 2 stopp på veien hvor man kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica. Bussen kjører oss tilbake til hotellet i Cairns.

Overnatting: Urban Room på Flynn, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Kuranda Scenic Railway.
Kuranda Scenic Railway passerer fossefall og tykk jungel.
Foto: Tourism and Events Queensland

Fredag 3. mars 2023: Cairns

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty. Stig om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Reis om bord i en 16 meter lang seilbåt til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt. Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der vi kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Gruppen har båten for seg selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Overnatting: Urban Room på Flynn, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Ocean Free ved Green Island.
Ocean Free ved Green Island.

Lørdag 4. mars 2023: Cairns

Dagen er til egen disposisjon. Det er kort avstand til restauranter, butikker, kasino, marina og lagunen.

Overnatting: Urban Room på Flynn, a Crystalbrook Collection Hotel.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Søndag 5. mars 2023: Cairns – Ayers Rock

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Cairns til Ayers Rock. Det blir avreise fra hotellet på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) der vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor du kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens du nyter et glass champagne og litt snacks. Etter solnedgang reiser vi til et eksklusivt område med en flott beliggenhet i sanddynene, hvor vi får servert en tradisjonell australsk barbeque middag.

Overnatting: Superior Room på Voyages Desert Gardens Hotel.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Uluru.
Utforsk området rundt Uluru.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin

Mandag 6. mars 2023: Ayers Rock – Kings Canyon

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt basen på denne store monolitten. Vi utforsker noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene. Ayers Rock ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter som måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Steinen kalles ”Uluru” av aborginerne, og er et hellig monument for urbefolkningen. De mange tusen år gamle aboriginske utskjæringene og maleriene i hulene strekker seg rundt hele steinen.

Turen går videre i buss fra Ayers Rock gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen tar omtrent 4-5 timer. Betrakt Mt. Connor fra Curtin Springs Cattle Station, og reis videre til Kings Canyon. Dette er et av Northern Territory’s mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur som tar 1 time, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Overnatting: Standardrom på Kings Canyon Resort.

Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag.

Tirsdag 7. mars 2023: Kings Canyon – Alice Springs

Vi starter dagen med en 4 timers gåtur (Rim Walk) langs kanten av juvet, med stopp i Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon. Avreise fra Kings Canyon på ettermiddagen til Alice Springs. På kvelden spiser vi 3-retters middag på Tali Restaurant som ligger på hotellet.

Overnatting: Deluxe Room på Crowne Plaza Alice Springs Lasseters.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Alice Springs.
Alice Springs.
Foto: Tourism NT/Debra Hoyt

Onsdag 8. mars 2023: Alice Springs – Sydney

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Alice Springs til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Vi spiser middag på hotellet.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag.

Torsdag 9. mars 2023: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før dere setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen. Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv.

Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. Middag på en lokal restaurant i kveld.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Fredag 10. mars 2023: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

I kveld er det middag på Nicks Seafood Restaurant.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Sydney.
Vi tilbringer de fire siste dagene i Sydney.
Foto: Michael Evans – stock.adobe.com

Lørdag 11. mars 2023: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være.

I kveld er det avskjedsmiddag på Meat & Wine Co Barangaroo.

Overnatting: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.

Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Søndag 12. mars 2023: Sydney – Oslo

Vi reiser med Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene fra Sydney til København.

Inkluderte måltider: Frokost og måltider på fly.

Mandag 13. mars 2023: Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Reisefakta og pris

Pakke 1

Kr 81 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Pakke 2

Kr 97 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i enkeltrom

Pakke 3

Kontakt oss for pris.

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Avreisested

Oslo.
Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Høydepunkter

Singapore, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Uluru, Sydney.

Pris

Kr 81.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr 16.000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Singapore – Brisbane – Cairns – Ayers Rock // Alice Springs – Sydney – Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 16 overnattinger på 4-stjerners hoteller.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (17 frokoster, 3 lunsjer og 16 middager).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Sightseeingtur i Singapore og Sydney.
 • Heldagstur til Great Barrier Reef, Kuranda og på Fraser Island.
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Uluru Base Walk.
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.
 • Visum til Australia.

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Øvrig informasjon

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

har du spørsmål om turene våre?

Vanskelig å velge riktig tur, eller har du andre praktiske spørsmål? Våre dyktige reisekonsulenter kan svare på det meste.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

.