Besøk også: Australiareiser · Fijireiser · Private Travel Lab

Australia for viderekomne

Bli med på en unik og kontrastfylt gruppereise til nord, sør og vest, perfekt for deg som vil oppleve en annen side av Australia.

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Gruppereiser > Australia for viderekomne

Gruppereise

Australia for viderekomne

Reiserute - Australia for viderekomne

Trykk på kartet for å forstørre.

Status

Ledige plasser – Garantert avgang

Dato

2. – 23. oktober 2024

Varighet

22 dager

Høydepunkter

Singapore, Perth, Rottnest Island, Ningaloo Reef, Adelaide, Kangaroo Island, Barossa Valley, Kakadu National Park, Arnhem Land, Darwin.

Reiseform

Gruppereise med norsk reiseleder.
Reiseleder for turen er Finn R. Kolderup.

Pris

Fra kr 109 900 per person når to reiser sammen

Bli med på en unik og kontrastfylt gruppereise til det vestlige, sydlige og nordlige Australia. Dette er en fantastisk reise for deg som vil oppleve en annen side av Australia, med fokus på slående vakker natur og Australias unike dyreliv.

Fra spektakulære Ningaloo Reef og Kangaroo Island, til det tropiske og fascinerende “Top End” – denne reisen er en fantastisk mulighet til å oppleve mindre besøkte deler av Australia sammen med andre likesinnede. 

Underveis bor vi komfortabelt på 4-stjerners hotell. De fleste frokoster og middager er inkludert, og i tillegg er lunsj inkludert mange av dagene.

Dagsprogram

Gjør deg klar for eventyr! I dag møtes gruppen og vi flyr sammen fra Oslo til Singapore via København. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra København til Singapore, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider

Måltider på fly.

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

Vi spiser middag på en lokal restaurant på kvelden.

Inkluderte måltider

Middag

Gardens by the Bay i Singapore.
Legg inn et besøkt i Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng-tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi flyr videre til Perth på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider på fly.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Singapore

Velkommen til Australia! Vi ankommer Perth på morgenkvisten, og etter ankomst blir vi kjørt til hotellet.

Solfylte Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia. Byen ligger naturskjønt til ved Swan River, og den beste utsikten får man fra Kings Park and Botanic Garden – en av verdens største byparker. Bysentrum er ikke større enn at man kan gå til de aller fleste severdigheter, shopping og restauranter. 

Vi spiser middag på en lokal restaurant på kvelden.

Inkluderte måltider

Middag

Bli kjent med Perth, som er den største byen i delstaten Western Australia.
Bli kjent med Perth, som er den største byen i delstaten Western Australia.
Foto: Tourism Western Australia

I dag blir vi nærmere kjent med Perth og havnebyen Fremantle. De to byene har nærmest vokst sammen og ligger en knapp halvtime fra hverandre. Dagen starter med sightseeing i Perth, der vi blant annet besøker Kings Park og den botaniske hagen. Deretter går turen videre til Fremantle, der vi avlegger historiske Fremantle Prison et besøk. Det gamle fengselet er en av de mest betydningsfulle kulturelle attraksjonene i Western Australia.

Dagen fortsetter med et lunsjcruise på vakre Swan River. Vi går om bord i Fremantle og båten seiler opp elva mens vi får guiding underveis. I løpet av cruiset serveres en buffetlunsj med sesongens lokale råvarer. Etter cruiset blir vi kjørt tilbake til hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeingtur i Perth og Fremantle

I dag skal vi besøke Rottnest Island, som er et populært feriemål både på grunn av sin storslagne natur, vakre strender og spennende dyreliv. Øya ligger utenfor Perth og fergen over tar ca. to timer. 

Etter ankomst Rottnest blir vi med på en guidet busstur rundt øya. Underveis vil vi få se Rottnests vakre natur og høre mer om øyas kulturelle og historiske arv. 

Rottnest Island.
Vi tilbringer dagen på vakre Rottnest Island.
Foto: Tourism Western Australia

Utover 63 flotte sandstrender, er den lille quokkaen den store attraksjonen. Quokka er i slekt med kenguruen, men mindre i størrelse, mer lodden og med et tilsynelatende permanent smil om munnen som har gitt den rykte som verdens blideste dyr.

Etter rundturen venter felles lunsj, og deretter har dere litt tid til å utforske øya på egenhånd før vi tar fergen tilbake til Perth på ettermiddagen.

Vi spiser middag sammen på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Rottnest Island.

I dag har vi dagen til egen disposisjon. Dra for eksempel ut til bystrendene Cottesloe eller Scarborough, utforsk Perth sentrum eller kanskje ta en vintur til Swan Valley? Valget er ditt.

Vi spiser felles middag på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Vi spiser frokost på hotellet, før vi blir kjørt til flyplassen for å fly videre til Exmouth.

Exmouth er en liten kystby ca. to timers flytur nord for Perth. Byen er utgangspunkt for turer til verdensarvlistede Ningaloo Marine Park. Med et rikt undervannsliv er det ikke uten grunn at området er et mekka for dykkere og snorklere. Like ved Exmouth ligger også Cape Range National Park, hvor du kan snøre på deg turskoene og utforske eldgamle klipper og juv, samtidig som du holder utkikk etter emuer, kenguruer og echidnas. Etterpå kan du avkjøle deg i det krystallklare vannet i Turquoise Bay, mens skilpadder og rokker glir grasiøst forbi.

Ved ankomst Exmouth blir vi kjørt fra flyplassen til hotellet.

Vi spiser middag sammen på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Ningaloo Reef har over 500 fiskearter.
Ningaloo Reef har over 500 fiskearter.
Foto: Exmouth Dive and Whalesharks Ningaloo

I dag venter en dagstur ut på Ningaloo Reef, som strekker seg over 260 kilometer langs kysten av Western Australia. Ningaloo er et av de lengste kystrevene i verden, og hjem til over 500 fiskearter, inkludert hai og rokker. Hvalhai kan sees mellom mars og august, mens knølhvalen oppholder seg på revet mellom juni og november hvert år.

Vi utforsker Ningaloo på en snorkletur til vestsiden av Muiron-øyene. Hold utkikk etter dyreliv fra båten, som for eksempel delfiner, sjøkuer, knølhval, rokker og skilpadder. I løpet av dagen er det mulighet for å snorkle på flere steder. Utlån av snorkleutstyr er inkludert, og vi serveres også lunsj i løpet av dagen.

Vi spiser felles middag på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Ningaloo Reef

Turquoise Bay.
Turquoise Bay i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

I dag besøker vi Cape Range National Park, som ligger ca. 4 mil utenfor Exmouth. Området er kontrastfylt og veksler fra rustrøde klipper, fjell og sand, til noen av Australias vakreste strender med det mest turkisblå vannet du kan tenke deg. Dyrelivet er variert både på land og under vann.

Yardie Creek Gorge i Cape Range National Park.
Yardie Creek Gorge i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

I løpet av dagen utforsker vi mange av attraksjonene i Cape Range, og vi spiser medbragt lunsj fra hotellet. Dagens stopp inkluderer:

 • Vlaming Head Lighthouse – se utsikten over Lighthouse Bay fra fyrtårnet som ruver over området rundt.
 • Milyering Visitor Centre
 • Turquoise Bay – her kan vi slappe av på den hvite stranden og svømme eller snorkle i det turkisblå vannet. 
 • Yardie Creek – et vannfylt juv med et interessant økosystem og mangroveområder som gir ly for mange fuglearter. Se også etter den sjeldne svartfotede steinwallabien.
 • Mangrove Bay – et vernet område hvor mange fugler holder til for å fange fisk fra en nærliggende lagune ved høyvann.
 • Ningaloo Aquarium – Lær mer om den fascinerende historien til regionen, hele veien fra korallrevet til fjellene på land.
Black footed rock wallaby.
Black footed rock wallaby i Cape Range National Park.
Foto: Australia’s Coral Coast

Vi returnerer tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Cape Range National Park

I dag flyr vi tilbake til Perth.

Etter ankomst Perth har vi resten av dagen til egen disposisjon.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

I dag forlater vi vestkysten av Australia og setter kursen mot South Australia. Vi blir kjørt til flyplassen. Ankomst i Adelaide er i underkant av tre timer etter avgang fra Perth.

Ved ankomst Adelaide blir vi kjørt til hotellet som ligger sentralt i byen.

Sentrum av Adelaide er en blanding av historiske bygninger, brede gater, parkområder, kafeer og restauranter. Byen er omgitt av åser i øst og strender i vest.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Se Australias ikoniske dyreliv på Kangaroo Island.
Se Australias ikoniske dyreliv på Kangaroo Island.
Foto: Exceptional Kangaroo Island

I dag har vi en tidlig start på dagen for å reise videre til Kangaroo Island. Vi får med oss frokostbokser fra hotellet, som vi kan spise på bussen som tar oss ned til Cape Jervis helt sør på Fleurieu-halvøya. Fra Cape Jervis tar vi ferge over til Penneshaw på Kangaroo Island.

Penneshaw på Kangaroo Island.
Penneshaw på Kangaroo Island.
Foto: Tourism Australia

Kangaroo Island er en øy sørvest for Adelaide. Over en tredjedel av øya er beskyttet av naturreservater, og med et rikt dyreliv som inkluderer blant annet sjøløver, koalaer, wallabier, echidnas og forskjellige fuglearter. Det er ikke uten grunn at denne øya omtales som Australias svar på Galapagos. I vest ligger Flinders Chase nasjonalpark, som er kjent for pingvinkolonier og vakre kystfjellformasjoner, som Remarkable Rocks og Admirals Arch. Kangaroo Island er også et mekka for kulinariske opplevelser, med et stort utvalg av kortreist og velsmakende mat og vin av høy kvalitet.

Etter ankomst Penneshaw begynner vi å utforske Kangaroo Island. Dagens program inkluderer stopp på Clifford’s Honey Farm og Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery. Begge er familieeide bedrifter som produserer honning og eukalyptusolje. Vi besøker også Kangaroo Island Wildlife Park som gir oss en første mulighet til å se alle australske dyr på nært hold. Parken har reddet og oppdratt skadde og foreldreløse dyr i mange år, for eksempel etter ekstremvær og skogbrann.

I løpet av dagen får vi også servert en BBQ-lunsj i ekte australsk stil. På ettermiddagen blir vi kjørt til hotellet vårt, som ligger i hovedbyen Kingscote.

Vi spiser felles middag på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing på Kangaroo Island

Admirals Arch i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island.
Admirals Arch i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island.
Foto: Tourism Australia

I dag besøker vi Flinders Chase National Park, der vi ser nærmere på klippeformasjonen Remarkable Rocks, og dryppsteinsbuen Admirals Arch. Her kommer vi tett på Sørishavet og den røffe naturen. Se etter koloniene med seler som tar livet med ro langs sjøkanten. Turen fortsetter videre til Hanson Bay Wildlife Sanctuary, et dyrereservat som er hjem til over 40 koalaer. Vi blir med på en koala walk for å se etter koalaer i trærne. 

2-retters lunsj serveres på Vivonne Bay Bistro, før vi får se australske sjøløver på en guidet tur på stranden i Seal Bay. Å se ville sjøløver på nært hold som slapper av eller leker seg i det fri er en unik opplevelse. 

Seal Bay på Kangaroo Island.
Se de ville sjøløvene i Seal Bay.
Foto: Tourism Australia

Etter besøket hos sjøløvene returnerer vi tilbake til hotellet i Kingscote, og vi har felles middag på hotellet på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing på Kangaroo Island

I dag er vår siste dag på Kangaroo Island, men det er fortsatt mer å oppleve før vi setter kursen tilbake til Adelaide. Vi gjør et fotostopp ved Frenchman’s Rock, før vi får en guidet tur på Cape  Willoughby Lighthouse, som er South Australias eldste operative fyrtårn med en rik maritim historie. 

Før vi forlater Kangaroo Island går turen innom False Cape Wines, der vinsmaking og en lett lunsj venter oss. Deretter starter vi på returreisen til Adelaide, først med ferge fra Penneshaw til Cape Jervis, og til sist buss tilbake til Adelaide.

Vi spiser felles middag i Adelaide på kvelden.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing på Kangaroo Island

Dagen i dag tar oss på en dagstur til Barossa Valley, der vinsmaking står på programmet. Barossa Valley er Australias mest kjente vinområder med over 150 vingårder og 80 vinkjellere. Barossa har verdens eldste kontinuerlige produksjon av Shiraz, Grenache, Mataro, Cabernet Sauvignon og Semillon, og er spesielt kjent for fyldige rødviner og hetvin. 

Barossa Valley
Tilbring dagen blant vinrankene i Barossa Valley.
Foto: Nick Rains

I løpet av dagen besøker vi flere vingårder for å prøvesmake noen av de mange lokalproduserte vinene, og på en av disse serveres også lunsj.

Vi returnerer tilbake til Adelaide på ettermiddagen.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Dagstur til Barossa Valley

I dag går reisen videre til Australias “Top End”, der Darwin er utgangspunktet for utflukter til omkringliggende nasjonalparker. Darwin er en multikulturell by med et varmt klima, spennende og variert mat og kultur, tropiske parkområder, utendørsfestivaler og restauranter ved sjøen.

Vi blir kjørt fra hotellet i Adelaide til flyplassen, hvor neste flyvning til Darwin venter. Ved ankomst Darwin blir vi kjørt til vårt nye hotell som ligger sentralt i Darwin sentrum.

Vi blir med på et solnedgangscruise i havnen utenfor Darwin.
Vi blir med på et solnedgangscruise i havnen utenfor Darwin.
Foto: Tourism NT/Darwin Harbour Cruises

Etter at vi har sjekket inn på hotellet, blir vi med på et solnedgangscruise utenfor Darwin med vakker utsikt over byen. Om bord serveres middag med fersk sjømat og lokale råvarer. Cruiset er en avslappende og fin måte å oppleve Darwins berømte solnedganger på.

Inkluderte måltider

Frokost og middag.

Inkluderte utflukter

Solnedgangscruise i Darwin

Gjør deg klar for eventyr i ville og vakre Kakadu National Park! Kakadu er Australias største nasjonalpark og ligger rundt tre timers kjøring fra Darwin. Området består av våtmarker, fjellformasjoner, sletteland, fossefall og elver. I mer enn 50 000 år har aboriginere bodd i dette området, og mange steder kan man se godt bevarte klippemalerier. Kakadu er berømt for sin rike flora og fauna, og her finnes blant annet et unikt fugleliv og verdens største saltvannskrokodiller. Kakadu er hjemsted for over 280 forskjellige fuglearter, som er rundt en tredjedel av fugleartene som finnes i Australia. 

Kakadu National Park har noen av de mest kjente klippemaleriene i Australia.
Kakadu National Park har noen av de mest kjente klippemaleriene i Australia.
Foto: Tourism NT/Graham Freeman

Vi starter tidlig fra Darwin for å starte på kjøreturen til Kakadu. Vel på plass i nasjonalparken blir vi med på et to og en halv times cruise for å utforske Corroboree Billabong. Området består av mange kanaler og sideelver, og vi utforsker disse mens vi ser etter fugleliv og saltvannskrokodiller. Underveis blir vi servert en deilig lunsj mens vi er omgitt av den ville naturen.

Deretter fortsetter vi til Nourlangie Rock, hvor vi kan se noen av de mest kjente klippemaleriene i Kakadu. 

Etter at dagens aktiviteter er avsluttet sjekker vi inn på Mercure Kakadu Crocodile Hotel. Som en liten kuriositet kan vi nevne at hotellet er krokodilleformet hvis man ser det fra luften.

Vi spiser middag sammen på hotellet.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing i Kakadu National Park

I dag skal vi utforske villmarksområdet Arnhem Land, som strekker seg over 97 000 kvadratkilometer. Ikke bare venter spektakulær natur, dette er også hjem til verdens eldste levende kultur hvor urfolk har bodd i mer enn 50 000 år. Arnhem Land er hjemsted for Yolngu-folket, en av de største urfolksgruppene i Australia. Arnhem Land er også fødestedet til det ikoniske australske blåseinstrumentet i tre, didgeridoo.

Villmarka i Arnhem Land.
Villmarka i Arnhem Land.
Foto: Tourism NT/Kyle Hunter & Hayley Anderson

Vi reiser om bord i en buss med firhjulstrekk, slik at vi kan krysse elver og kjøre på røffere veier. For å komme inn i Arnhem Land må vi ha en spesiell tillatelse fra det tradisjonelle folket, som blir ordnet for oss på forhånd.

Landskapet varierer mellom skog, sletter, innsjøer med et rikt fugleliv (billabonger), fjellklipper og steder med bergkunst. Vi besøker inngangen til Mikkinj-dalen, med billabonger, dyreliv og bratte fjellskråninger.

Lunsj er inkludert, og kanskje spiser vi denne i nærheten av en billabong.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing i Arnhem Land

I dag skal vi på nytt ta en kikk på dyrelivet i våtmarksområdene, denne gangen på Yellow Water Billabong. Yellow Water ligger ved enden av Jim Jim Creek, og er en del av elvesystemet South Alligator River. Se etter spennende fuglearter samtidig som du holder utkikk etter gigantiske saltvannskrokodiller. Husk kamera!

Se etter eksotiske fugler og saltvannskrokodiller på Yellow Water.
Se etter eksotiske fugler og saltvannskrokodiller på Yellow Water.
Foto: Tourism NT/Matt Cherubino

Etter cruiset spiser vi lunsj, før vi starter på kjøreturen tilbake til Darwin. 

Vel tilbake i Darwin har vi felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant. Nyt siste kveld med nye venner i den varme og tropiske luften i Australias “Top End”.

Inkluderte måltider

Frokost, lunsj og middag.

Inkluderte utflukter

Sightseeing i Kakadu National Park

I dag starter vi på reisen hjemover. Vi flyr med Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene fra Darwin til København.

Inkluderte måltider

Frokost og måltider på fly.

Ankomst Oslo. Vi tar farvel med nye reisevenner på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.

Tips

Det er mulig å forlenge denne reisen hvis du vil reise på egenhånd før eller etter gruppeturen. Du kan for eksempel se mer av Australia, New Zealand, eller inkludere et opphold på en stillehavsøy før hjemreise. Kontakt oss for mer informasjon om hva som er mulig.

Pris

Alternativ 1

Kr 109 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Alternativ 2

Kr 127 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i enkeltrom

Meld deg på

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Meld deg på

Reisefakta

Avreisested

Oslo.
Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Høydepunkter

Singapore, Perth, Rottnest Island, Ningaloo Reef, Adelaide, Kangaroo Island, Barossa Valley, Kakadu National Park, Arnhem Land, Darwin.

Dato

2. – 23. oktober 2024

Pris

Kr 109 900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr 18 000

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Singapore – Perth – Exmouth – Adelaide – Darwin – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter
 • 18 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (18 frokoster, 11 lunsjer og 18 middager)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Singapore og Perth/Fremantle
 • Dagstur til Rottnest Island
 • Dagstur til Ningaloo Reef
 • Dagstur til Cape Range National Park
 • 3-dagerstur til Kangaroo Island
 • Dagstur til Barossa Valley
 • Solnedgangscruise i Darwin
 • 3-dagerstur til Kakadu og Arnhem Land
 • Visum til Australia

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører.
 • Personlige utgifter

Øvrig informasjon

Vi anbefaler at man har middels god fysisk form for å få best mulig utbytte av turen og utfluktene underveis. Enkelte steder kan terrenget være litt ulendt, noen av veiene kan ha dårlig standard og det kan bli svært varmt noen dager. Alt dette er imidlertid en del av eventyret og opplevelsen!

Antall deltakere: Maks 26 personer. Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet. Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår. Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser.

Du kan laste ned hele turprogrammet her.

Har du spørsmål om turene våre?

Vanskelig å velge riktig tur, eller har du andre praktiske spørsmål? Våre dyktige reisekonsulenter kan svare på det meste.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

.