Australia

Rundreise i New Zealand og Australia

15. oktober - 5. november 2018 (22 dager)

Nå har du muligheten til å bli med på en tur med skandinavisk reiseleder som inneholder det beste av New Zealand og Australia. Vi besøker Hong Kong på utreisen, før vi ankommer New Zealand hvor vi får oppleve Auckland og Queenstown. I Australia reiser vi til Sydney, Ayers Rock og Great Barrier Reef.

Vi bor på 4-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster og middager i Australia og New Zealand er inkludert i reisen.

Program:

Mandag 15. oktober 2018: Oslo - Hong Kong

Vi reiser med British Airways og Cathay Pacific via London til Hong Kong. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen fra London til Hong Kong, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Tirsdag 16. oktober 2018: Ankomst Hong Kong

Ved ankomst Hong Kong på ettermiddagen blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Vi bor på Royal Pacific Hotel som ligger sentralt i Kowloon. Om kvelden ser vi på Symphony of Lights, verdens største permanente lys- og lydshow.

Overnatting: Standard rom på Royal Pacific Hotel
Inkluderte måltider: Middag

Hong KongHong Kong. Foto: HKTB

Onsdag 17. oktober 2018: Hong Kong - Auckland

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island. Vi besøker den gamle fiskebydelen Aberdeen, får mulighet til litt shopping på Stanley Market og får sett den flotte utsikten over Hong Kong fra Victoria Peak. På Victoria Peak spiser vi en tradisjonell dim sum-lunsj. Vi tar trikken fra Victoria Peak til sentrum før bussen kjører oss til flyplassen for flyvningen fra Hong Kong til Auckland. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningen til Auckland, og hvert sete har sin egen TV-skjerm.

Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

Torsdag 18. oktober: Ankomst Auckland

Ved ankomst Auckland blir vi hentet på flyplassen. Før vi sjekker inn på hotellet blir vi med på en liten sightseeingtur i byen, og besøker shoppingområdet Newmarket, den historiske landsbyen Parnell, Auckland Domain, Michael Savage minnesmerket ved Bastion Point, krysser Auckland Harbour Bridge til området hvor America`s cup blir arrangert før vi sjekker inn på hotellet.

I dag spiser vi middag på The Harbourside Restaurant.

Overnatting: Superior room på Stamford Plaza Auckland
Inkluderte måltider: Middag

auckland 1Fantastisk utsikt over Auckland. Foto: Tourism New Zealand

Fredag 19. oktober: Auckland

Etter frokost spaserer vi ned til fergeterminalen i Auckland for å ta fergen til Waiheke Island, hvor vi blir med på en mat og vintur på den vakre øya rett utenfor Auckland. Det blir først vinsmaking og en lett lunsj på vingården Stonyridge, før vi reiser videre til Rangihoua Estate for å bli med på olivensmaking.

Etter dette blir det ølsmaking på Wild on Waiheke før turen avsluttes med vinsmaking på den flotte vingården Mudbrick. Etter at vi kommer tilbake med fergen fra Waiheke Island har vi resten av dagen til egen disposisjon.

I kveld spiser vi en 3-retters middag på den fantastiske restauraten Orbit Revolving, som er den høyest beliggende restauranten i New Zealand!

Overnatting: Superior room på Stamford Plaza Auckland
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Lørdag 20. oktober 2018: Auckland - Queenstown

Vi flyr fra Auckland på Nordøya til Queenstown på Sørøya. Byen ligger idyllisk plassert i vakre omgivelser ved bredden av innsjøen Lake Wakatipu, og med utsikt til fjellkjeden Remarkables. Selv om Queenstown har vokst de siste årene og blitt et populært reisemål, så har byen beholdt mye av sin småbysjarm. På mange måter minner den om et lite vintersportssted i Alpene - stille om dagen når alle er ute på en eller annen aktivitet, og full av liv om kvelden og natten når turistene samles for å ha det gøy.

Vi spiser middag på hotellet.

Overnatting: Superior Lake Facing Room på Rydges Queenstown
Inkluderte måltider: Frokost og 3-retters middag

Søndag 21. oktober 2018: Queenstown - Doubtful Sound

I dag blir vi med på et flott overnattingscruise i Doubtful Sound i Fiordland. Fiordland er den største nasjonalparken på New Zealand med urørt natur som gir en fornemmelse av landet slik det var før mennesket kom hit. Vi reiser i buss til Manapouri, og krysser Lake Manapouri i båt før vi igjen får en liten busstur i regnskogen over Wilmot Pass til Deep Cove. Her går vi om bord i Fiordland Navigator. På turen i Doubtful Sound kan vi se alt fra delfiner, seler og pingviner, og får i tillegg muligheten til å ta en tur i kajakk.

Overnatting: Dobbeltlugar på Fiordland Navigator
Inkluderte måltider: Frokost og middag

df rob suisted sea kayaks doubtful sound rs 7En kajakktur i majestetiske Doubtful Sound kan anbefales på det sterkeste. Foto: Rob Suisted

Mandag 22. oktober 2018: Doubtful Sound - Queenstown

Etter frokost går turen tilbake til Queenstown fra Deep Cove via Manapouri.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon før vi spaserer til Queenstown Gondola. Her blir vi med på en flott gondoltur etterfulgt av en buffet middag med Queenstowns mest spektakulære utsikt.

Overnatting: Superior room på Millennium Queenstown
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Tirsdag 23. oktober 2018: Queenstown

I dag blir vi med på en fin halvdagstur i 4WD til historiske Skippers Canyon. Turen følger den spesielle Skippers Road, og her får du sett mer av den majestetiske naturen rundt Queenstown.

Vi har resten av dagen til egen disposisjon, før vi spiser en 3-retters middag på Prime Restaurant på kvelden.

Overnatting: Superior room på Millennium Queenstown
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Onsdag 24. oktober 2018: Queenstown - Sydney

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Queenstown til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil.

Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert. Vi spiser middag på hotellet.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag

dnsw1383897 399 cSydney er Australias største by. Foto: Ethan Rohloff/Destination NSW

Torsdag 25. oktober 2018: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business og shopping distrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs Macquarie’s Chair hvor vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen.

Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er Sydneys natteliv scene. Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og de vakre restaurerte kolonianske terrassehusene her.

Vi har ettermiddagen til egen disposisjon. Middag i kveld er på Cyren Restaurant & Bar med en 2-retters meny.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Fredag 26. oktober 2018: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag på Nick's Seafood Restaurant

Bondi Beach er kanskje den mest kjente av Sydneys mange strender.Bondi Beach er kanskje den mest kjente av Sydneys mange strender. Foto: Christine Bird

Lørdag 27. oktober 2018: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. I dag vil reiselederen ta fergen ut til Manly Beach, og alle som ønsker det kan være med. Dette er en flott fergetur i Sydney Harbour med gode fotomuligheter. På Manly Beach kan man slappe av på stranden eller nyte den avslappende atmosfæren i gågaten, der det finnes flere restauranter, barer og butikker. Ferjen tilbake til byen går ca. hver halvtime, så her kan man selv bestemme hvor lenge man vil være. I kveld er det middag på en lokal restaurant.

Overnatting: Standardrom på Parkroyal Darling Harbour
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Søndag 28. oktober 2018: Sydney - Ayers Rock – Kings Canyon

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Sydney til Ayers Rock. Turen går videre i buss fra Ayers Rock flyplass gjennom gårdslandskap og ødemark. Bussreisen tar omtrent 4-5 timer. Betrakt Mt. Connor fra Curtin Springs Cattle Station, og reis videre til Kings Canyon. Dette er et av Northern Territory’s mest spektakulære juv med fjellformasjoner og frodig vegetasjon, noe helt annerledes enn i resten av regionen. Denne ettermiddagen blir vi med guiden på en Creek Bed tur som tar 1 time, opp til Kings Creek til et utsiktspunkt og med retur samme vei.

Overnatting: Standardrom på Kings Canyon Resort
Inkluderte måltider: Frokost og 2-retters middag

Kings CanyonKings Canyon er et mektig skue. Foto: Steve Strike

Mandag 29. oktober 2018: Kings Canyon - Ayers Rock

Vi starter dagen med en 4 timers Rim Walk og Garden of Eden. Den 6 kilometer lange gåturen begynner med en bratt stigning til toppen av juvet med spektakulær utsikt. Turen går videre gjennom Lost City og den nydelige dalen Garden of Eden, som har permanente vannhull og frodig vegetasjon.

Avreise fra Kings Canyon på ettermiddagen til Ayers Rock. Ayers Rock ligger litt over 400 kilometer sørvest for Alice Springs. Det er en av verdens største monolitter som måler over 9 kilometer rundt basen og 348 meter i høyden. Kalt ”Uluru” av aboriginerne, er dette et hellig monument for urbefolkningen. Steinen har aboriginske utskjæringer og malerier i hulene som strekker seg rundt hele basen som er mange tusen år gamle.

Overnatting: Superior room på Sails in the Desert
Inkluderte måltider: Frokost og buffet middag

Se denne lille filmen fra Uluru og Kata Tjuta:

Tirsdag 30. oktober 2018: Ayers Rock

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt basen på denne store monolitten. Vi kan utforske noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Det blir avreise fra hotellet på ettermiddagen for å bli med på turen Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Reis til Kata Tjuta (The Olgas) hvor vi får vite mer om den geologiske historien til disse massive formasjonene. Bli med på en 2-3 timers spasertur mellom de store røde steinformasjonene, hvor du kan beundre den unike floraen og faunaen som har overlevd i disse tøffe omgivelsene. Vi kommer til Valley of the Winds utsiktspunkt med utsikt over dalen i Kata Tjuta.

Turen går videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens du nyter et glass champagne og litt snacks.

Overnatting: Superior room på Sails in the Desert
Inkluderte måltider: Frokost og buffet middag

UluruUluru, også kjent som Ayers Rock, er et av Australias mest kjente landemerker. Foto: Tourism NT

Onsdag 31. oktober 2018: Ayers Rock - Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjører til flyplassen i Ayers Rock. Her flyr vi nordover med Qantas fra Ayers Rock til Cairns. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Overnatting: Standardrom på Novotel Cairns Oasis Resort
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Torsdag 1. november 2018: Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går ombord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar oss gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station. Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en lærerik introduksjon til aboriginernes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskog-kabelbane. Dette er en unik opplevelse hvor du sakte glir over toppen av regnskogen og nyter fantastisk utsikt over Cairns og utover korallhavet og videre til Green Island. Det er 2 stopp på veien hvor du kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica, der bussen kjører oss tilbake til hotellet i Cairns.

Overnatting: Standardrom på Novotel Cairns Oasis Resort
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Great Barrier ReefGreat Barrier Reef. Foto: Dave Miller Photography

Fredag 2. november 2018: Cairns

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty. Stig om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Reis om bord i en 16 meter lang seilbåt til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt. Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der du kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Gruppen vår har båten for seg selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Overnatting: Standardrom på Novotel Cairns Oasis Resort
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Lørdag 3. november 2018: Cairns

Dagen er til egen disposisjon. Det er kort avstand til restauranter, butikker, kasino, marina og lagunen.

Overnatting: Standardrom på Novotel Cairns Oasis Resort
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Søndag 4. november 2018: Cairns - Oslo

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Vi reiser med Cathay Pacific og British Airways via Hong Kong og London til Oslo. Alt av mat og drikke er inkludert på flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm på flyvningene fra Cairns til London.

Inkluderte måltider: Frokost

Mandag 5. november 2018: Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.


Kart


Reisefakta

Dato: 15. oktober - 5. november 2018

Kr. 76.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom: Kr. 20.000

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo - Hong Kong - Auckland - Queenstown - Sydney – Ayers Rock - Cairns - Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 17 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • 1 natt i dobbeltlugar på cruise i Fiordland
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (17 middager, 4 lunsjer og 18 frokoster)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Hong Kong, Auckland og Sydney
 • Halvdagstur til Waiheke Island og Skippers Canyon
 • Overnattingscruise til Doubtful Sound
 • Heldagstur til Great Barrier Reef og Kuranda
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Ayers Rock Base Tour
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider
 • Visum til Australia

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

 

Nyhetsbrev

Fyll inn navn og e-post for å motta vårt nyhetsbrev.Nyhetsbrevet sendes i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.

rundreiser logo transparent

Tollbugata 27, 0157 Oslo
23 31 77 00
© Grupperundreiser
Design: Fandango
reisegarantifondet
iata graa
aussie specialist
australiareiser st graa
fijireiser st graa
statravel graa