Australia

Opplev Australia med vinekspert Geir Salvesen

9. februar - 3. mars 2018 (23 dager)

Utsolgt

Denne unike rundturen kombinerer Australias høydepunkter med fantastiske mat- og vinopplevelser. Vi besøker Great Barrier Reef, Ayers Rock, Kangaroo Island, Sydney og Melbourne, i tillegg til vinområder som Barossa, Yarra og Hunter Valley.

Geir Salvesen er turens reiseleder og vinekspert. Han har vært vinskribent i Aftenposten i en årrekke, har reist verden rundt i jakt på gode viner og har skrevet flere bøker om mat og vin.

Geir Salvesen

Reiseleder:
Geir Salvesen

 

Program:

Fredag 9. februar 2018: Oslo-Singapore

Vi møtes på Gardermoen, der vi går om bord på flyet til København. Fra København flyr vi med prisbelønnede Singapore Airlines, som av mange regnes som verdens beste flyselskap. Mat og drikke er inkludert på flyvningen mellom København og Singapore.

Vi blir kjent med Singapore på vei til Australia.Vi blir kjent med Singapore på vei til Australia.

Lørdag 10. februar 2018: Singapore

Ved ankomst Singapore blir vi hentet på flyplassen og transportert til hotellet.

Singapore er et lite men fascinerende land, blant annet kjent for fantastisk mat og gode shoppingmuligheter. Et besøk i Singapore gir en smak av det beste Asia har å by på.

Geir Salvesen er godt kjent i Singapore, og vil ta oss med til sine favorittsteder i byen.

Overnatting: Superior room på Peninsula Excelsior Hotel
Inkluderte måltider: Ingen

Søndag 11. februar 2018: Singapore – Adelaide

I dag blir vi med på en halvdags sightseeingtur i Singapore. Vi stopper ved Merlion Park for å se The Merlion, som er delvis løve og delvis fisk. Her har vi også en flott utsikt over Marina Bay. Vi besøker Thian Hock Keng tempelet, Singapores eldste buddhist-taoist tempel, Chinatown og den botaniske hage.

Vi flyr videre til Adelaide på kvelden. Mat og drikke er inkludert på flyvningen.

Inkluderte måltider: Frokost samt måltider på fly

Mandag 12. februar 2018: Adelaide

Vi ankommer Adelaide på morgenen, og får en liten sightseeingtur i byen på vei til hotellet.

Adelaide er den største byen i delstaten South Australia, og er kjent som “City of Churches”. Med nesten en million innbyggere er den Australias fjerde største by; med vakre gamle bygninger, kirker og parkområder. På North Terrace finner man en rekke gallerier og museer, samt en fantastisk botanisk hage. Byen er også kjent for sine store musikk- og kunstfestivaler.

Overnatting: Superior room på Stamford Grand Adelaide
Inkluderte måltider: Ingen

Adelaide Central MarketTa turen innom Adelaide Central Market for å prøvesmake noen av de mange lokale delikatessene.

Tirsdag 13. februar 2018: Adelaide

I dag står en heldagstur til McLaren Vale på programmet, med besøk på utvalgte vingårder.

McLaren Vale ligger ca. 45 minutters kjøring sør for Adelaide, og er spesielt kjent for bærekraftig vindyrking. McLaren er stedet der vindyrkingen i South Australia først startet, og her vokser noen av de eldste vinrankene i verden. Med viner i verdensklasse og restauranter som på utmerket vis foredler lokale råvarer, er et besøk hit en kulinarisk opplevelse. I tillegg byr McLaren Vale på varierte naturopplevelser og en 30 kilometer lang kystlinje.

Overnatting: Superior room på Stamford Grand Adelaide
Inkluderte måltider: Frokost

Onsdag 14. februar 2018: Adelaide – Kangaroo Island

Etter frokost tar vi buss og ferje til Kangaroo Island. Ved ankomst Penneshaw på Kangaroo Island blir vi møtt av en lokal guide som viser oss øyas mange attraksjoner. Kangaroo Island har et rikt dyreliv og unike naturformasjoner, i tillegg til lokale matprodusenter som tilbyr alt fra honning og vin til meieriprodukter og førsteklasses sjømat.

I dag besøker vi blant annet Oyster Farm, Clifford’s Honey Farm og Bay of Shoals, og spiser lunsj på Dudley Winery.

Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: Executive room på Aurora Ozone Hotel
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Kangaroo IslandNaturformasjonen Remarkable Rocks på Kangaroo Island.

Torsdag 15. februar 2018: Kangaroo Island

Vi utforsker Kangaroo Island videre, og i dag er det naturen og dyrelivet som står i fokus. Turen går til Flinders Chase National Park, der vi besøker naturformasjonene Admiral’s Arch og Remarkable Rocks. Langs kystlinjen ved Admiral’s Arch er man omtrent garantert å se New Zealand-pelssel.

Midtveis på dagen stopper vi på Andermelon Marron Farm, der omvisning, prøvesmaking av vin og en 2-retters lunsj står på programmet.

Etter lunsj får vi en guidet omvisning på stranden i Seal Bay blant de utrydningstruede australske sjøløvene.

Om kvelden spiser vi felles middag.

Overnatting: Executive room på Aurora Ozone Hotel
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Fredag 16. februar 2018: Kangaroo Island – Barossa Valley

Etter frokost tar vi fergen tilbake til fastlandet. Deretter blir vi kjørt med buss til Barossa Valley, som er Australias mest kjente vinområde.

Barossa har et stort utvalg av prisvinnende viner, førsteklasses mat og fantastisk utsikt. De grønne åsene og dalene har inspirert mange kunstnere. Det er et privilegium å ha god tid til å utforske en av verdens beste vinregioner, som er rik på både historie, kultur og kulinariske opplevelser.

Overnatting: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort
Inkluderte måltider: Frokost

Barossa ValleyUtsikt over vinrankene i Barossa Valley. Foto: Nick Rains

Lørdag 17. februar 2018: Barossa Valley

I dag har vi egen buss til disposisjon slik at vi kan utforske Barossa Valley i eget tempo, og besøke noen av de mange vingårdene i området. Vi lærer om vinproduksjonen, hva som kjennetegner druetypene som produseres i Barossa, og får selvfølgelig observert, luktet og smakt på de ulike vinene.

Det interessante med vindruene som dyrkes i Barossa er de varierte og komplekse vekstforholdene. Middelhavsklimaet i området passer perfekt for produksjon av rødvin, og druene Shiraz og Cabernet trives spesielt godt.

Overnatting: Superior room på Novotel Barossa Valley Resort
Inkluderte måltider: Frokost.

Søndag 18. februar 2018: Barossa Valley – Melbourne

Etter frokost blir vi transportert fra Barossa Valley til Adelaide Airport, der vi går om bord på flyet til Melbourne.

Melbourne er hovedstaden i Victoria, og er kanskje best kjent for sine fine parker og hager, historiske steinbygninger og internasjonale restauranter. Byen har over fire millioner innbyggere og er Australias nest største. Byen er også vertskap for noen av Australias mest berømte sportsarrangementer inkludert Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix og Australian Open.

Ved ankomst står en halvdags sightseeingtur i Melbourne på programmet. Utforsk byens brede avenyer og historiske bygninger. Turen går blant annet forbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall og Federation Square. Vi passerer byens store stolthet – Melbourne Cricket Ground og strekker på beina i Royal Botanic Gardens. Etter rundturen blir vi fraktet til hotellet vårt, som ligger i det populære Southbank-området ved Yarra River. Her finnes hyggelige restauranter og barer, og bysentrum er kun en kort spasertur unna.

Overnatting: Standard room på Crown Promenade Melbourne
Inkluderte måltider: Frokost

MelbourneUtforsk de spennende bakgatene i Melbourne. Foto: Robert Blackburn

Mandag 19. februar 2018: Melbourne

Etter frokost utforsker vi Melbourne videre. Vi tar på gode spasersko og blir med på en sightseeingtur til fots blant Melbournes bortgjemte bakgater og arkader. Små spesialbutikker, sjarmerende caféer, gatekunst, historie og arkitektur er noe av det vi får oppleve på denne avslappende spaserturen. Underveis lærer vi mer om byens hemmeligheter - slike som det er lett å gå glipp av når man utforsker byen på egenhånd.

Turen avsluttes kl. 13, og deretter kan man utforske byen videre på egenhånd.

Overnatting: Standard room på Crown Promenade Melbourne
Inkluderte måltider: Frokost

Tirsdag 20. februar 2018: Melbourne – Yarra Valley

Etter frokost drar vi på heldagstur til Yarra Valley, som ligger en drøy times kjøring nordøst for Melbourne. Området har over 80 vingårder, og er best kjent for pinot noir, musserende viner og andre druetyper som liker seg i kjøligere klima. Yarra har også lange tradisjoner innen ølbrygging. Regionen er også kjent for andre delikatesser, inkludert ferskvannslaks, ørret og kaviar, organisk frukt og grønt, oster og syltetøy.

Overnatting: 1 bedroom spa room på Balgownie Estate Vineyard Resort & Spa
Inkluderte måltider: Frokost

Onsdag 21. februar 2018: Yarra Valley – Ayers Rock

I dag blir vi først kjørt med buss til Melbourne Airport, før vi setter oss på flyet til Ayers Rock, som ligger i selve hjertet av Australia. Ved ankomst blir vi fraktet til Desert Gardens Hotel, der vi skal bo i 2 netter.

Et besøk til kjempemonolitten Uluru er for mange høydepunktet på en tur til Australia, enten det er på grunn av den enorme størrelsen, følelsen av dens åndelige betydning eller de utrolige endringene i farge som den gjennomgår i løpet av en dag.

Om ettermiddagen utforsker vi steinformasjonen Kata Tjuta (The Olgas). Kata Tjuta består av 36 massive steinformasjoner, og vi tar en spasertur mellom de røde formasjonene for å ta de i nærmere øyesyn. Vi får vite mer om den geologiske historien og den unike floraen og faunaen som lever i disse tøffe omgivelsene.

Deretter går turen videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens vi nyter et glass vin og litt snacks.

Etter solnedgang venter en minneverdig middag under stjernehimmelen. Vi blir servert en tradisjonell australsk barbecue-middag med tilhørende drikke.

Overnatting: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel
Inkluderte måltider: Frokost og middag

854352 hAyers Rock er en av verdens største monolitter og kalles ”Uluru” av aborginerne. Dette er et hellig monument for urbefolkningen. Foto: David Hancock / SkyScans

Torsdag 22. februar 2018: Ayers Rock

Stå opp tidlig for mer eventyr. Denne morgenen tar vi en tur rundt Uluru. Vi kan utforske noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Resten av dagen er til egen disposisjon. De som ønsker det kan besøke kunstinstallasjonen Field of Lights. Den verdenskjente kunstneren Bruce Munro har valgt området rundt Ayers Rock Resort for kunstprosjektet som består av over 50 000 lys.

Om kvelden spiser vi felles middag på Ilkari Restaurant på Sails of the Desert.

Overnatting: Deluxe room på Voyages Desert Gardens Hotel
Inkluderte måltider: Frokost og middag

Fredag 23. februar 2018: Ayers Rock – Sydney

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Ayers Rock til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. 

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil.

Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Vi blir servert en 2-retters middag på Nick’s Seafood Restaurant, som ligger i gåavstand fra hotellet.

Overnatting: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderte måltider: Frokost og middag

dnsw1383905 399 c Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Foto: Ethan Rohloff / Destination NSW

Lørdag 24. februar 2018: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business- og shoppingdistrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Vi besøker Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen.

Deretter fortsetter turen forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv, og de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. Middag i kveld er på Waterfront Restaurant.

Overnatting: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

Søndag 25. februar 2018: Sydney

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks - området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach eller fergen til Manly Beach.

Overnatting: Superior room på The Grace Hotel
Inkluderte måltider: Frokost

Manly BeachManly Beach er en av Sydneys fineste strender . Foto: Hamilton Lund / Destination NSW

Mandag 26. februar 2018: Sydney – Hunter Valley

Etter frokost venter en heldagstur til Hunter Valley.

Hunter Valley huser flere av de eldste vingårdene i Australia, og noen av de beste vinene i verden produseres her ved hjelp av tradisjonelle metoder og teknikker. Takket være klimaet, jordsmonnet og erfaringen som produsentene sitter på, har vinene fra Hunter Valley et unikt spekter av smaker som tiltaler de fleste. De mest populære er Semillon, Chardonnay og Shiraz. 

Hunter Valley er også kjent for gourmetmat og fantastiske overnattingssteder, og er et sted mange velger å reise til når de vil koble av og nyte livet.

Overnatting: Deluxe room på The Sebel Kirkton Park Hunter Valley
Inkluderte måltider: Frokost

Tirsdag 27. februar 2018: Hunter Valley – Cairns

Vi blir hentet på hotellet i Hunter Valley, kjører til flyplassen i Sydney og flyr deretter opp til Cairns. Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia i den tropiske delen av kontinentet. Klimaet er veldig behagelig året rundt og selv på vinteren kan en forvente rundt 30 grader i dette området.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på det kjente barriererevet, Great Barrier Reef og til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree.

Ved ankomst blir vi kjørt til hotellet, som ligger sentralt ved strandpromenaden i Cairns. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderte måltider: Frokost og middag

ocean freedom gbr 04Green Island på Great Barrier Reef.

Onsdag 28. februar 2018: Cairns

Vi spaserer fra hotellet til Marlin Jetty, der vi stiger om bord i seilbåten Ocean Free for et heldagscruise til Great Barrier Reef. Den 16 meter lange seilbåten tar oss med til Green Island, en vakker koralløy beliggende på Great Barrier Reef. Båten ankrer opp på revet utenfor øya, og vi transporteres derfra inn til øya med en mindre båt.

Nyt drøyt fire timer i vannet, på øya eller om bord på båten der vi kan svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), dykke (ekstra kostnad) eller bare slappe av. Vi har båten for oss selv, og om vindforholdene tillater det slår vi av motoren og heiser seilene på vei ut- og/eller hjem. Lunsj er inkludert. Vi spaserer tilbake til hotellet etter cruiset.

Om kvelden spiser vi felles middag på restauranten Salt House.

Overnatting: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Torsdag 1. mars 2018: Cairns

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Freshwater Railway Station, hvor vi går ombord på Kuranda Scenic Rail og bestiger Kuranda Ranges. Toget tar seg gjennom 15 tunneler forbi Barron Gorge, Barron Falls og Stoney Creek Falls til Kuranda Railway Station.

Vi får litt tid i Kuranda før vi kjører videre i buss til Rainforestation. Her kjører vi Army Duck (en kombinert bil/båt) gjennom regnskogen. Vi får også sett en forestilling med Pamagirra-dansere i amfiteateret og blir med på en Dreamtime Walk som inneholder en læringsrik introduksjon til aborginenes kultur. Området har også et flott Koala og Wildlife Sanctuary, hvor vi får sett de australske dyrene. Vi spiser også lunsj her.

Turen går videre fra Rainforestation til Kuranda Skyrail Terminal, hvor vi tar verdens eneste regnskogsgondolbane. Dette er en unik opplevelse der man sakte glir over toppen av regnskogen og nyter den fantastiske utsikten over Cairns og korallhavet. Det er 2 stopp på veien hvor man kan oppleve regnskogen via gangveier. Skyrailen slutter ved Caravonica, og fra der kjører bussen oss tilbake til hotellet i Cairns.

Om kvelden spiser vi en 3-retters avskjedsmiddag på Ochre Restaurant.

Overnatting: Standard room på Pacific Hotel Cairns
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Kuranda SkyrailKuranda Skyrail er en unik opplevelse hvor du sakte glir over toppen av regnskogen og nyter fantastisk utsikt over Cairns og utover korallhavet. Foto: Eddie Safarik / Tourism and Events Queensland

Fredag 2. mars 2018: Cairns – Oslo

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Vi reiser med SilkAir, Singapore Airlines og SAS via Singapore og København til Oslo. Mat og drikke er inkludert på flyvningene mellom Cairns og København.

Inkluderte måltider: Frokost samt måltider på fly

Lørdag 3. mars 2018: Ankomst Oslo

Ankomst Oslo. Vi tar farvel med hverandre på Gardermoen og sitter igjen med minner for livet.


Kart


Reisefakta

Dato: 9. februar - 3. mars 2018 (23 dager)

Kr. 69.900 pr. person når to reiser sammen

Tillegg for enkeltrom kr. 16.000,-

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Antall deltakere: Maks 26 personer.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo - Singapore - Adelaide - Melbourne - Ayers Rock - Sydney - Cairns - Oslo inkl. skatter og avgifter
 • 19 overnattinger på 4-stjerners hoteller
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (19 frokoster, 4 lunsjer og 9 middager)
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys
 • Transport mellom flyplassene og hotellene
 • Transport mellom byene
 • Sightseeingtur i Singapore, Adelaide, Melbourne og Sydney
 • 2-dagerstur på Kangaroo Island
 • Heldagstur til McLaren Vale, Barossa Valley, Yarra Valley, Hunter Valley, Great Barrier Reef og Kuranda
 • Kata Tjuta og Ayers Rock Base Tour
 • Norsk reiseleder på hele reisen (Geir Salvesen), samt lokale engelsktalende guider
 • Visum til Australia

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen
 • Reiseforsikring
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

Nyhetsbrev

Fyll inn navn og e-post for å motta vårt nyhetsbrev.Nyhetsbrevet sendes i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.

rundreiser logo transparent

Tollbugata 27, 0157 Oslo
23 31 77 00
© Grupperundreiser
Design: Fandango
reisegarantifondet
iata graa
aussie specialist
australiareiser st graa
fijireiser st graa
statravel graa