Australia

Det klassiske Australia med skandinavisk reiseleder

8. – 21. februar 2018 (14 dager)

Denne spennende opplevelsesreisen med skandinavisk reiseleder viser deg alt det beste Australia har å by på. Vi besøker blant annet Great Barrier Reef, Ayers Rock/ Uluru, Sydney og Melbourne.

I tillegg kan du velge mellom en rekke valgfrie utflukter, til steder som Great Ocean Road, Blue Mountains og Phillip Island.

Vi bor på 3-stjerners hoteller under hele reisen, og alle frokoster er inkludert.

Program:

Torsdag 8. februar 2018: Oslo-Melbourne

Vi møtes på Gardermoen klare for eventyr! Vi flyr med Qatar Airways via Doha til Melbourne. Alt av mat og drikke er inkludert på begge flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm med et stort utvalg av filmer, tv-serier, musikk og spill.

Inkluderte måltider: Servering på fly

Fredag 9. februar 2018: Ankomst Melbourne

Vi lander i Melbourne sent på ettermiddagen. Vi blir transportert fra flyplassen til hotellet vårt, som har fin beliggenhet i det populære Southbank-området.

Melbourne er hovedstaden i Victoria, og er kanskje best kjent for sine fine parker og hager, historiske steinbygninger og internasjonale restauranter. Byen har over fire millioner innbyggere og er Australias nest største. Byen er også vertskap for noen av Australias mest berømte sportsarrangementer inkludert Melbourne Cup, Formel 1 Grand Prix og Australian Open.

Overnatting: Standard rom på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderte måltider: Servering på fly

Lørdag 10. februar 2018: Melbourne

Etter frokost står en halvdags sightseeingtur i Melbourne på programmet. Utforsk byens brede avenyer og historiske bygninger. Turen går blant annet forbi St. Paul’s Cathedral, Melbourne Town Hall og Federation Square. Vi passerer byens store stolthet – Melbourne Cricket Ground og strekker på beina i Royal Botanic Gardens. Etter rundturen blir vi fraktet til hotellet vårt, som ligger i det populære Southbank-området ved Yarra River. Her finnes hyggelige restauranter og barer, og bysentrum er kun en kort spasertur unna.

Ettermiddagen tilbringes på egenhånd. Det er også mulig å delta på en valgfri utflukt til pingvinøya Phillip Island.

Overnatting: Standard rom på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderte måltider: Frokost

854352 hFederation Square i Melbourne.

Søndag 11. februar 2018: Melbourne

Det er ikke planlagt noe program for denne dagen. Utforsk Melbourne eller delta på en valgfri dagstur til Great Ocean Road.

Overnatting: Standard rom på Travelodge Hotel Melbourne Southbank
Inkluderte måltider: Frokost

Mandag 12. februar 2018: Melbourne – Ayers Rock

Vi starter dagen med å fly til Ayers Rock via Sydney. Ved ankomst blir vi fraktet til Voyages Outback Pioneer, der vi skal bo i 2 netter.

Et besøk til kjempemonolitten Uluru er for mange høydepunktet på en tur til Australia, enten det er på grunn av den enorme størrelsen, følelsen av dens åndelige betydning eller de utrolige endringene i farge som den gjennomgår i løpet av en dag.

Om ettermiddagen utforsker vi steinformasjonen Kata Tjuta (The Olgas). Kata Tjuta består av 36 massive steinformasjoner, og vi tar en spasertur mellom de røde formasjonene for å ta de i nærmere øyesyn. Vi får vite mer om den geologiske historien og den unike floraen og faunaen som lever i disse tøffe omgivelsene.

Deretter går turen videre til Sunset Strip i Uluru. Her vil vi få muligheten til å se og ta bilde av de dramatiske fargeendringene som kan skje ved steinen mens vi nyter et glass musserende og litt snacks.

Overnatting: Standard rom på Voyages Outback Pioneer
Inkluderte måltider: Frokost

Tirsdag 13. februar 2018: Ayers Rock

Stå opp tidlig for å se soloppgangen over Uluru. Vi nyter en kopp te eller kaffe mens vi venter på at solen skal stige opp. Etter soloppgang reiser vi tilbake til hotellet for å spise frokost.

Etter frokost tar vi en nærmere kikk på Uluru. Vi utforsker noen av grottene som strekker seg rundt basen og studere de aboriginske maleriene og utskjæringene på veggene som er flere tusen år gamle.

Resten av dagen er til egen disposisjon.

For de som ønsker å delta på en spesiell middag under stjernehimmelen, anbefaler vi å melde seg på den valgfrie utflukten ”Sounds of Silence”.

Overnatting: Standard rom på Voyages Outback Pioneer
Inkluderte måltider: Frokost

854352 hAyers Rock er en av verdens største monolitter og kalles ”Uluru” av aborginerne. Dette er et hellig monument for urbefolkningen. Foto: David Hancock / SkyScans

Onsdag 14. februar 2018: Ayers Rock – Port Douglas

I dag skal vi bytte ut det tørre ørkenlandskapet med det frodige og tropiske landskapet i nord. Etter frokost blir vi kjørt til flyplassen i Ayers Rock, og flyr derfra videre opp til Cairns via Sydney.

Det er kun noen få lommer av den tropiske regnskogen igjen i Australia, men lengst nord i Queensland ligger den tett langs kysten. Her finner man krystallklart vann, palmer, orkideer, sommerfugler i mange farger og flere unike dyrearter.

Port Douglas har gylne strender og noen av Tropical North Queensland’s mest eksklusive resorter. Den tidligere fiskelandsbyen er både sofistikert og avslappet, og er et populært feriested for både australiere og tilreisende turister. Dette skyldes nærheten til Great Barrier Reef, regnskogen og et veldig bra klima hele året.

Ved ankomst Cairns blir vi kjørt til Port Douglas, som ligger ca. 45 minutter nord for flyplassen. Hotellet vårt ligger sentralt plassert i Port Douglas, ved hovedgaten Macrossan Street.

Overnatting: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderte måltider: Frokost

Torsdag 15. februar 2018: Port Douglas

I dag skal vi på dagstur til Great Barrier Reef. Vi stiger om bord på den 30 meter lange luksuskatamaranen Wavedancer, som tar oss med ut til den vakre koralløya Low Isles. Denne idylliske øya ligger i en lagune på Great Barrier Reef, og her kan man utforske revet like utenfor øya.

Etter at katamaranen har anket opp ved Low Isles, kan man svømme, snorkle (maske og snorkel til utlån er inkludert), se revet fra en glassbunnbåt, eller bare slappe av. Man kan også bli med en marinbiolog på en guidet tur på øya, eller på en guidet snorkletur, der guiden forklarer hva dere ser.

Lunsj er inkludert, og serveres om bord på båten. Vi er tilbake i Port Douglas på ettermiddagen.

Overnatting: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

Fredag 16. februar 2018: Port Douglas

Det er ikke planlagt noe program for denne dagen. Utforsk Port Douglas eller delta på en valgfri utflukt til regnskogen i Daintree og Cape Tribulation.

Overnatting: 1 bedroom apartment på Villa San Michele
Inkluderte måltider: Frokost

Lørdag 17. februar 2018: Port Douglas - Sydney

Vi blir hentet på hotellet i Port Douglas og kjørt til flyplassen for flyvningen fra Cairns til Sydney. I Sydney blir vi hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. 

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Overnatting: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderte måltider: Frokost

Søndag 18. februar 2018: Sydney

I dag blir vi med på en sightseeingtur i buss i Sydney, hvor vi får sett det historiske området The Rocks, som er Sydneys fødested. Vi reiser forbi gamle puber, restaurerte hus og sjarmerende butikker. Se Sydneys business- og shoppingdistrikt med en blanding av nye og gamle bygninger. Besøk Chinatown og Darling Harbour før vi setter kursen mot historiske Mrs. Macquarie’s Chair der vi kan fotografere Operahuset og Harbour Bridge sammen. Fortsett forbi St Mary’s Cathedral og kunstmuseet til Kings Cross, som er sentrum for Sydneys uteliv.

Reis gjennom de eksklusive områdene i Double Bay og Rose Bay. Vi besøker også Watsons Bay og Bondi Beach før vi returner til sentrum via Paddington og stedets vakre restaurerte kolonianske terrassehus.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. 

Overnatting: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderte måltider: Frokost

854352 hReisen avsluttes i Sydney. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney.

Mandag 19. februar 2018: Sydney

Det er ikke planlagt noe program for denne dagen. Utforsk Sydney eller delta på en valgfri utflukt til Blue Mountains.

Overnatting: Premium room på Cambridge Hotel Sydney
Inkluderte måltider: Frokost

Tirsdag 20. februar 2018: Sydney - Oslo

Dagen er til egen disposisjon. Et besøk i operahuset er obligatorisk, likeså en rusletur i the Rocks – området hvor de første nybyggerne slo seg ned. Man bør også få med seg Darling Harbour og en båttur på havnen, enten med en av de mange fergene eller en vanntaxi. Sydney har 90 kilometer kystlinje, og langs denne ligger innbydende badestrender på rekke og rad. Ta for eksempel bussen ut til Bondi Beach.

Vi blir fraktet til flyplassen tidlig på kvelden for å sette oss på flyet tilbake til Oslo via Doha. Alt av mat og drikke er inkludert på begge flyvningene, og hvert sete har sin egen TV-skjerm med et stort utvalg av filmer, musikk og spill.

Inkluderte måltider: Frokost

Onsdag 21. februar 2018: Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo, og tar farvel med hverandre etter en minnerik tur.


Kart


Reisefakta

Dato: 8. – 21. februar 2018 (14 dager)

Kr. 37.900 pr. person når to reiser sammen

Det er mulig å oppgradere til premium økonomiklasse og businessklasse på denne reisen. Kontakt oss for tilgjengelighet og pristillegg.

Tillegg for enkeltrom kr. 8.500,-

Antall deltakere: Maks 36 personer.

Ta kontakt med oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Oslo – Melbourne – Ayers Rock – Cairns – Sydney - Oslo inkl. skatter og avgifter.
 • 11 overnattinger på 3-stjerners hoteller.
 • Måltider som beskrevet i reiseplanen (11 frokoster, 1 lunsj).
 • Måltider på flyvningene der dette tilbys.
 • Transport mellom flyplassene og hotellene.
 • Transport mellom byene.
 • Sightseeingtur i Melbourne og Sydney.
 • Heldagstur til Great Barrier Reef
 • Valley of the Winds Walk og Ayers Rock Base Tour
 • Skandinavisk reiseleder på hele reisen, samt lokale engelsktalende guider.
 • Visum til Australia.

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen
 • Valgfrie utflukter
 • Reiseforsikring
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Valgfrie utflukter

På denne reisen har vi enkelte valgfrie utflukter som må forhåndsbestilles. Gi oss beskjed ved bestilling hvis du ønsker å delta på noen av disse.


Phillip Island
10. februar 2018

140 km sørøst for Melbourne ligger Phillip Island, kjent for sitt unike dyreliv og spesielt de mange pingvinene som er her. Hver dag ved solnedgang kommer pingvinene tilbake etter en dag ute på sjøen og dette fenomenet er kjent som "Penguin Parade". Denne halvdagsturen inkluderer både dette og mange andre spennende opplevelser.

Avreise fra Melbourne er ca. kl. 13. På vei til Phillip Island stopper vi på Maru Koala and Animal Park, der vi kommer tett på både koala, kenguru, wallaby, emu, tasmansk djevel og ulike fugler.

Om ettermiddagen kommer vi frem til Phillip Island. Vi besøker Nobbie’s, der Australias største bestand av pelssel holder til, og sjansene for å se disse er meget gode.

Deretter går turen til stranden hvor pingvinene holder til. Husk å ta turen innom besøkssenteret, som har veldig mye interessant informasjon om disse søte skapningene. Etter at solen går ned kommer de første pingvinene i land etter å ha tilbrakt dagen ute på havet for å spise fisk. Det er en artig opplevelse å se dem vagge over stranden opp til redene som ligger i skråningen overfor.

Etter solnedgang setter vi kursen tilbake til Melbourne. Underveis er det lagt inn en stopp i Cowes for å spise middag (ikke inkludert). Vi er tilbake på hotellet rett før midnatt.

Pris per person: kr. 1.350


Great Ocean Road
11. februar 2018

Denne dagsturen tar oss til kystlinjen vest for Melbourne, med den berømte Great Ocean Road. Great Ocean Road er en av Australias flotteste kystveier, der den svinger seg langs den røffe sørkysten av Victoria. Underveis passerer man surfestrender i verdensklasse, bortgjemte bukter og spisse klipper. 

Vi blir hentet på hotellet ca. kl. 8, før bussen setter kursen mot Lorne, som er et kjent surfested. Veien følger kystlinjen, og underveis stopper vi på flere steder av interesse. Den 300 kilometer lange kjørestrekningen passerer fiskelandsbyer, regnskog, gylne badestrender og nasjonalparker.

Vi spiser lunsj i tettstedet Apollo Bay (ikke inkludert). Deretter fortsetter vi inn i Port Campbell National Park for å se de verdenskjente steinformasjonene De tolv apostlene og grotteformasjonen Loch Ard Gorge og London Bridge. Vi returnerer tilbake til Melbourne via innlandet, og er tilbake på hotellet ca. kl. 20.

Pris per person: kr. 1.190


Sounds of Silence Dinner
13. februar 2018

”Sounds of Silence” er en uforglemmelig middag under stjernene. Vi kjører ut i ødemarken der vi først nyter kanapeer og et glass musserende vin mens vi betrakter solnedgangen over Uluru og Kata Tjuta. Når mørket faller på, åpenbarer det seg en fantastisk stjernehimmel (med værforbehold), og under åpen himmel venter en eksotisk grillbuffet der vi kan prøve australske spesialiteter som barramundi, kenguru, emu og krokodille.

Lær mer om stjernene etter middagen av den kunnskapsrike guiden. Dette er en unik middagsopplevelse man kommer til å huske resten av livet. I tillegg til kanapeer, grillmiddag og dessert, er også øl, vin og annen ikke-alkoholholdig drikke inkludert. Det samme er transport til og fra hotellet.

Pris per person: kr. 1.440


Cape Tribulation and Daintree tour
16. februar 2018

Daintree er verdens eldste tropiske regnskog, og hjem til jorden største utvalg av planter og dyr. Nasjonalparken, som står på verdensarvlisten, er over 135 millioner år gammel.

Ved Cape Tribulation kommer Great Barrier Reef helt inn til land og møter de tropiske regnskogene. Dette er det eneste stedet i verden der to verdensarvområder møtes.

På denne dagsturen besøker vi begge disse stedene. Vi får oppleve økosystemet i regnskogen på et cruise på Daintree River, der blant annet fugler, unike planter og krokodiller lever side om side. Deretter kjører vi opp til Cape Tribulation. Underveis stopper vi på Alexandra Lookout for å se den vakre panoramautsikten utover korallhavet og regnskogen. I Cape Tribulation får vi server lunsj, og det blir tid til en spasertur på stranden.

Avslutningsvis besøker vi Mossman Gorge, der vi får en guidet tur i regnskogen.

Pris per person: kr. 1.170


Dagstur til Blue Mountains
19. februar 2018

Vi reiser vestover fra Sydney, og dagens første stopp er på Featherdale Wildlife Park, hvor vi får muligheten til å mate kenguruer og emuer, samt oppleve mange andre australske dyr og fugler i tillegg til å se koala.

Fra Featherdale fortsetter vi videre til Blue Mountains og Katoomba, som er den største byen i fjellene. Her stopper vi på Eaglehawk Lookout hvor vi har utsikt mot klippeformasjonen ”Three Sisters”. Etterpå spiser vi en 2-retters lunsj på Hydro Majestic Hotel, som er inkludert i prisen (drikke ikke inkludert).

Etter lunsj fortsetter vi til Govett’s Leap, som er et av de mest kjente utkikkspunktene i Australia, og hvor vi har utsikt mot et 180 meter høyt fossefall. Dagens siste stopp er på Mt Tomah Boanic Gardens hvor vi nyter utsikten sammen med et glass musserende vin eller en appelsinjuice, før vi setter kursen tilbake til Sydney.

Pris per person: kr. 2.060

Ved bestilling blir det innkrevd et depositum på 30% av ordren. Restbeløpet forfaller til betaling 12 uker før avreise.

Minimum antall deltakere for denne turen er 10 påmeldte.

Vi tar forbehold om endringer i reiseprogrammet.

Alle som melder seg på en gruppereise må lese gjennom våre reisevilkår.

Teknisk arrangør for denne reisen er Australiareiser

Nyhetsbrev

Fyll inn navn og e-post for å motta vårt nyhetsbrev.Nyhetsbrevet sendes i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.

rundreiser logo transparent

Tollbugata 27, 0157 Oslo
23 31 77 00
© Grupperundreiser
Design: Fandango
reisegarantifondet
iata graa
aussie specialist
australiareiser st graa
fijireiser st graa
statravel graa