10 uforglemmelige opplevelser på Great Barrier Reef

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største korallrevet i verden. Det er hjem til et variert marineliv med de mest levende farger man kan tenke seg. Det er ikke uten grunn at dette er en av Australias aller mest populære attraksjoner.

Du kan se revet ved å dykke eller snorkle, med glassbunnbåt, vannscooter, halvt nedsenkbar ubåt, seilbåt, i helikopter eller sjøfly, eller til og med hoppe i fallskjerm over revet. Vi har samlet 10 av de beste opplevelsene på Great Barrier Reef.

1. Helikoptertur over Heart Reef

Planlegg den perfekte overraskelsen for din kjære med en helikoptertur over verdenskjente Heart Reef. Det er et hjerteformet rev beliggende på Great Barrier Reef. En uforglemmelig ”once in a lifetime”-opplevelse.

Helikoptertur over Heart ReefLei helikopter og se Heart Reef og revet fra luften.

2. Båttur til Michaelmas Cay og Paradise Reef

Fra Cairns seiler man med katamaran til Michaelmas Cay og eksklusive Paradise Reef, der du kan dykke eller snorkle blant skilpadder og massevis av fargerike fisker. Etterpå kan du ligge på dekk og nyte solskinnet.

Båttur til Michaelmas Cay og Paradise ReefNyt et solnedgangscruise utenfor Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

3. Solnedgangscruise i Port Douglas

Bli med katamaranen Sailaway på et solnedgangscruise utenfor Port Douglas. Med et glass champagne i hånden nyter man havbrisen mens man ser solen går ned i korallhavet.

4. Hopp i fallskjerm over Mission Beach

Du har virkelig noe du kan skryte av resten av livet hvis du hopper i fallskjerm over Great Barrier Reef. Fra høyt oppe har man en fantastisk utsikt over revet, regnskogen og kystlinjen. Husk å velge varianten der man lander på stranden!

5. Dykking på Great Barrier Reef

Har du dykkesertifikat eller har lyst å lære å dykke – så er dette stedet å gjøre det. Dra ut på dagstur for å dykke blant de fargerike korallene, eller bli med på et tredagers dykkecruise der man kan dykke opp til fire dykk per dag. Hva med å forsøke et nattdykk?

Å dykke på Great Barrier Reef er en opplevelse. Foto: Dave Miller PhotographyÅ dykke på Great Barrier Reef er en opplevelse. Foto: Dave Miller Photography.

6. Overnatt på Great Barrier Reef om bord på en luksuskatamaran

Bli med på et overnattingscruise om bord på en luksuskatamaran. I komfortable omgivelser har dere to dager på å snorkle, fiske eller dra ut i båt med glassbunn for å studere livet under vann. Alt uten at dere trenger å returnere til land på slutten av dagen. I tillegg blir man servert de lekreste matretter. Avslutt med en helikoptertur over revet. Ja takk, sier vi!

7. Whitehaven Beach - en av verdens fineste strender

Den seks kilometer lange sandstranden Whitehaven Beach knirker når du går i den. Årsaken er den kritthvite silikasanden, som inneholder 98 % ren silika. Stranda blir stadig kåret til en av verdens fineste, så glem ikke fotoapparatet!

Whitehaven er en av verdens fineste strender. Foto: Jason Loucas Photography.Whitehaven er en av verdens fineste strender. Foto: Jason Loucas Photography.

8. Nyt livet og hverandre på One & Only Hayman Island

På Hayman Island kan man utforske naturen, slappe av og nyte livet – midt i hjertet av Great Barrier Reef. Hver dag våkner du opp til naturskjønne omgivelser, og kan dra nytte av aktivitetstilbudet på resortet. Utforsk regnskogen og dyrelivet, snorkle blant korallene og seil blant de andre øyene i Whitsundays.

9. Skilpaddeklekking på Heron Island

Skilpaddene klekkes i perioden november til mars. Følg de bittesmå skilpaddene når de finner veien ut i vannet. På Heron Island kan du også snorkle direkte fra stranden eller dykke på et av over 20 dykkesteder bare minutter med båt fra øya.

Se skilpaddene på Heron Island. Foto: www.oakbeachproductions.com.auSe skilpaddene på Heron Island. Foto: www.oakbeachproductions.com.au

10. Snorkle utenfor Magnetic Island på Great Barrier Reef

Lei maske og snorkel og utforsk øyas fargerike korallrev. Magnetic Island er kun en 25 minutters ferjetur fra Townsville. Dette er bare et av mange steder der du kan oppleve den fantastiske verden under vann.

Ta kontakt med oss i dag og få tilbud på din drømmereise til Great Barrier Reef og Australia.

 

Nyhetsbrev

Fyll inn navn og e-post for å motta vårt nyhetsbrev.Nyhetsbrevet sendes i samarbeid med Australiareiser og Fijireiser.

rundreiser logo transparent

Tollbugata 27, 0157 Oslo
23 31 77 00
© Grupperundreiser
Design: Fandango
reisegarantifondet
iata graa
aussie specialist
australiareiser st graa
fijireiser st graa
statravel graa